Каква лодка е по подходяща

Модератор: sapuna

m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Каква лодка е по подходяща

Мнение от m_nanchev »

Каква лодка е по подходяща за риболов с кьонк
гумена или пласмасова гумената е с по нисък борд и можеби е по удобна при самото кльонкане но едвали е толкова удовна за съмото вадене докато при пласмасовата е овратно
споделете опитътси :кои тип и кои размери са оптималния варянт

и още един въпрос вместо парашут които не можах точно да разберъ как да си направя да се ползва котва пусната по на страни от лодката
в тази връска качете някоя снимка на туи устроиство наречено парашут
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Естествено лодките с нисък борд са за предпочитане заради удобството при биенето на кльонк.Има и твърди лодки с нисък борд .Надуваемите пък имат предимство че могат да се пускат на места където другите не могат.И едните и другите си имат предимства и недостатъци въпрос на вкус.Аз съм имал и надуваема и сега твърда,като изключим спускането на вода съм по доволен от твърдата.
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

За мен най-подходяща си е гумената лодка и за биене на кльонка и за вадене(разбира се имам в предвид,че много рядко се налага да се вадят някакви прасета-до 30кг сом няма проблеми с гумена лодка).Пускаш си е където си искаш,лесна за транспортиране,леко се кара дори и на гребла,винаги е готова за употреба,е по-несигурна е,ама това лесно се компенсира с предпазна жилетка-например,а при вадена е по-удобна,защото се омекотява удара и по-лесно се предвижва и човек отива по-лено точно над рибата,която вади,а когато докараш сома до лодката,много по-лесно можеш да плъзнеш тялото му по борда на лодката и той направо сам си влиза в лодката(стига само да имаш изработен подход за случая).
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HOOLIGAN »

Аз ползвам надуваема лодка, с диаметър на борда 43см, като кльонкам седейки на борда. Удобна и маневрена!

за парашут/плаваща котва/ погледни това:
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... cts_id=778

или иначе:
Изображение
Изображение
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

katri написа:За мен най-подходяща си е гумената лодка и за биене на кльонка и за вадене(разбира се имам в предвид,че много рядко се налага да се вадят някакви прасета-до 30кг сом няма проблеми с гумена лодка).Пускаш си е където си искаш,лесна за транспортиране,леко се кара дори и на гребла,винаги е готова за употреба,е по-несигурна е,ама това лесно се компенсира с предпазна жилетка-например,а при вадена е по-удобна,защото се омекотява удара и по-лесно се предвижва и човек отива по-лено точно над рибата,която вади,а когато докараш сома до лодката,много по-лесно можеш да плъзнеш тялото му по борда на лодката и той направо сам си влиза в лодката(стига само да имаш изработен подход за случая).
Както казах гумените лодки имат редица предимства,но да не забравяме, че точно при вадене ако има куки да старчат от устата на сома стават гафове.На мой познат един сом така му разпра борда.А колкото до вкарването на сома в лодката гаранция в моята влиза като у дома си.Моят Бостан Уилър гази 30см и е 40см над водата просто е перфектната лодка за кльонк :lol: :lol: :lol:А кажи ми колега ако ти дойде някой красавец 90 кила кво правиш с удобното вадене :wink: :lol:
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

barutchiata - всичко дето казваш горе наистина е така и аз съм съгласен с теб,но от значение(особено за нашите условия) е и цената на лодката,а гумената лодка при всички положения ще по-евтина от твоя Бостан Уилър :) .Иначе, като ми се хване сом-90кг.(дай-боже-засега нямам такъв случай и не знам дали въобще ще имам) съм си приготвил в лодката за всеки случай една празна 20 литрова PVC туба-връзвам я на основното влакно,режа кордата и му гледам сеира :D .След това като се умори сома да се бие с тубата и аз като доведа помощ от още поне две лодки(негумени) :D мога да си правя каквото си искам с прасето. :?: :!:
Риболовец,а не рибар съм аз!!
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

не бих казал че надуваемите лодки са но евтини от пласмасовите особино тези с дъска за мотор
поне аз не мога да намеря
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

благодаря за снимката така вече му схващтам смисъла
за начало ще се опитам да импровизирам ако не стане ще му мисля тогова
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

Търся да купя мотор за лодка до 5 коня с къс вотуш нещо на по прилична цена
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Re: Каква лодка е по подходяща

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

msn написа:.... докато при пласмасовата е отвратно
кой казва това...ти ли ?
msn написа:и още един въпрос вместо парашут ... да се ползва котва пусната по на страни от лодката
не, неможе !
katri написа:... приготвил в лодката за всеки случай една празна 20 литрова PVC туба-връзвам я на основното влакно,режа кордата и му гледам сеира :D .След това като се умори сома да се бие с тубата и аз като доведа помощ от още поне две лодки(негумени) :D мога да си правя каквото си искам с прасето. :?: :!:
аз искам да гледам твоя сайр не със сомче а със сом...да те видя като тръгне към корени и дървета...как ще го изгледаш само ?
msn написа:за начало ще се опитам да импровизирам ако не стане ще му мисля тогова
всички импровизаций струват много скъпо в тоя риболов...това е кротушка но бая пораснала ! Мисли с мозъка си а не импровизирай...
msn написа:Търся да купя мотор за лодка до 5 коня с къс вотуш нещо на по прилична цена...кеф цена няма
ох как сладко ми звучи....кеф цена нема...ма търся евтинко ?....не се връзва нещо ?
Господ може всичко чада мой !
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

прощтавай колега надявам се како казвам колега не те обиждам но говорим за прилична цена а не за евтин.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

отивай на Марината на Панчарево ще има разпродажба.....събота или неделя беше ! бягай....
Господ може всичко чада мой !
MarviN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MarviN »

Колеги вижте вие с тези надуваеми лодки с гребла тип "УФИМКА" и тем подобни въобще не сте хващали и затова говорите пълни глупости. Я се съвземете малко и тогава пишете.Кви са тия туби по 20 литра и незнам кво си тва да не ви е шаранче 5 кг. та да се базиката така.Явно не сте и виждали за каква борба става на въпрос със "СОМЧЕ" 20 кг а да не говорим за повече.За 90кг, няма да коментирам.трябва ви лодка най малко 3,40м за предпочитане Зодиак или Ямаха ( аз лично ползвам ямаха 3,60м.) със двигателче както се изразявате поне 15 коня.А на тва дърво отзад както беше казал някой колега му се вика транец.За такъми няма да коментирам.Първо намерете лодката и двигателя ако не ви се плува ДЪЛГо до брега.....
ГОЛ ШАРАН ...
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

И аз не можах да разбера като удари сома как ще го бори и как ще го връзва на тубата ама явно човека е слушал много разкази и никога не му е сдрусвало .Много искам даго видя това и да се посмея малко :lol: :lol: :lol: Много такива аджамийски съчинения съм чувал :lol:
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

Нека приключим спора и темата с добро настроиние аз в марине няма да отида ладка вече си купих и мотор също благодаря искрено на всички колеги които помогнаха с идей и съвети желая добро лято на всички и както казват руснаците ни пуха ни пера.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”