прословутите "Дикани"

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

mitkom
научил се да хвърля
научил се да хвърля

прословутите "Дикани"

Мнение от mitkom »

"Днес на диканите" :D Тръгване за два часа ей така за разтуха към 18.00 ч. Посреща ни една госпожа на стената докато някой се провиква след нас. "Язовира е платен момчета, 5 лв. на пръчка" казва жената с въдица в ръка. Добре казваме ние, платихме хванахме няколко дрбни костурчета, върнахме ги обратно и си тръгнахме. Може на някой да му е интересно това инфо.
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: прословутите "Дикани"

Мнение от ivo_stoev »

Да ,колега мерси за инфото ,че вече 2-3 пъти пиша в тема свързана с Диканя дали е платен или не и отговор .......така и няма :lol:
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Това ми прилича на тандема от Ярловци да не са ги изгонили оттам?Иначе те са добри май с мрежи а не с въдица,вече май има и преотдаване на водоеми за стопански и любителски риболов. :D :axe:
mitkom
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mitkom »

Ярловци доклокото разбрах е с нов арендатор, нищо чудно да са тези хора, имам вила там но несъм срещал старите арендатори от Ярловци. Иначе билетчетата на Диканя са от старите.
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Батко Емо написа:Това ми прилича на тандема от Ярловци да не са ги изгонили оттам?Иначе те са добри май с мрежи а не с въдица,вече май има и преотдаване на водоеми за стопански и любителски риболов. :D :axe:
Moля да не се говорят глупости за новите арендатори на Ярловци :wink: Те са хората който държаха язовира до 2003г. и до тогава се ловяха чести шарани :wink:
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
shrek6721
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от shrek6721 »

Точно така ,новите на Диканя са старите от ЯРЛОВЦИ , а новите на Ярловци са предишните арендатори .

Под един знаменател МРЕЖАРИ . НАСЛУКА в обраните ниви . :lol: :lol: :lol:
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Имам предложение да даваме по 10лв. на пръчка и задължително преди риболов да пускаме риби на Диканя,но не платики!!!Трънски чети убаво! :D
AgroCarp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от AgroCarp »

TRANSKI RIBAR написа:
Батко Емо написа:Това ми прилича на тандема от Ярловци да не са ги изгонили оттам?Иначе те са добри май с мрежи а не с въдица,вече май има и преотдаване на водоеми за стопански и любителски риболов. :D :axe:
Moля да не се говорят глупости за новите арендатори на Ярловци :wink: Те са хората който държаха язовира до 2003г. и до тогава се ловяха чести шарани :wink:
Ма ти този див селянин Николайчо ли защитаваш дето е...а мамицата на Ялровци през 2003 година , цел месец мрежите не излизаха от водоема ,дърнаха ги с трактори мрежите и нивото беше с 10 метра надолу.Този същия дето променяше условията от сутринта до вечерта пет пъти.Немой с лошо Трънски и аз съм от село ама такива селяндури не защитавай.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

AgroCarp написа:
TRANSKI RIBAR написа:
Ма ти този див селянин Николайчо ли защитаваш дето е...а мамицата на Ялровци през 2003 година , цел месец мрежите не излизаха от водоема ,дърнаха ги с трактори мрежите и нивото беше с 10 метра надолу.Този същия дето променяше условията от сутринта до вечерта пет пъти.Немой с лошо Трънски и аз съм от село ама такива селяндури не защитавай.
Темата е от 2009 г. колега. Но нещата са верни - за пълното съсипване на язовира от 20 години - насам. За да не се повтарям, както и мненията на колегите, който иска, да прегледа новата тема от 2011 г.
Ето тук: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=140&t=45628

А това за шараните е вярно също, но с една малка поправка - с мрежите наистина се вадеха много и големи шарани. И не само шарани - от големи толстолопи - до най-дребното уклейче! С трактори ги дърпаха мрежите, като ззаливите бяха преградени от бряг - до отсрещен бряг и обратно (на зиг-заг). Мрежите бяха с отвор, който не пропускаше дори уклей! И така - чак до януари 2011 г. Дано вече не е под аренда. Ще поживеем - ще видим.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”