Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

прословутите "Дикани"
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
прословутите "Дикани"
"Днес на диканите"
Тръгване за два часа ей така за разтуха към 18.00 ч. Посреща ни една госпожа на стената докато някой се провиква след нас. "Язовира е платен момчета, 5 лв. на пръчка" казва жената с въдица в ръка. Добре казваме ние, платихме хванахме няколко дрбни костурчета, върнахме ги обратно и си тръгнахме. Може на някой да му е интересно това инфо.

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: прословутите "Дикани"
Да ,колега мерси за инфото ,че вече 2-3 пъти пиша в тема свързана с Диканя дали е платен или не и отговор .......така и няма 

- Батко Емо
- разбира нещата
Това ми прилича на тандема от Ярловци да не са ги изгонили оттам?Иначе те са добри май с мрежи а не с въдица,вече май има и преотдаване на водоеми за стопански и любителски риболов.

-
- научил се да хвърля
Ярловци доклокото разбрах е с нов арендатор, нищо чудно да са тези хора, имам вила там но несъм срещал старите арендатори от Ярловци. Иначе билетчетата на Диканя са от старите.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Moля да не се говорят глупости за новите арендатори на ЯрловциБатко Емо написа:Това ми прилича на тандема от Ярловци да не са ги изгонили оттам?Иначе те са добри май с мрежи а не с въдица,вече май има и преотдаване на водоеми за стопански и любителски риболов.![]()

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
Точно така ,новите на Диканя са старите от ЯРЛОВЦИ , а новите на Ярловци са предишните арендатори .
Под един знаменател МРЕЖАРИ . НАСЛУКА в обраните ниви .

Под един знаменател МРЕЖАРИ . НАСЛУКА в обраните ниви .

- Батко Емо
- разбира нещата
Имам предложение да даваме по 10лв. на пръчка и задължително преди риболов да пускаме риби на Диканя,но не платики!!!Трънски чети убаво! 

Ма ти този див селянин Николайчо ли защитаваш дето е...а мамицата на Ялровци през 2003 година , цел месец мрежите не излизаха от водоема ,дърнаха ги с трактори мрежите и нивото беше с 10 метра надолу.Този същия дето променяше условията от сутринта до вечерта пет пъти.Немой с лошо Трънски и аз съм от село ама такива селяндури не защитавай.TRANSKI RIBAR написа:Moля да не се говорят глупости за новите арендатори на ЯрловциБатко Емо написа:Това ми прилича на тандема от Ярловци да не са ги изгонили оттам?Иначе те са добри май с мрежи а не с въдица,вече май има и преотдаване на водоеми за стопански и любителски риболов.![]()
Те са хората който държаха язовира до 2003г. и до тогава се ловяха чести шарани
Темата е от 2009 г. колега. Но нещата са верни - за пълното съсипване на язовира от 20 години - насам. За да не се повтарям, както и мненията на колегите, който иска, да прегледа новата тема от 2011 г.AgroCarp написа:Ма ти този див селянин Николайчо ли защитаваш дето е...а мамицата на Ялровци през 2003 година , цел месец мрежите не излизаха от водоема ,дърнаха ги с трактори мрежите и нивото беше с 10 метра надолу.Този същия дето променяше условията от сутринта до вечерта пет пъти.Немой с лошо Трънски и аз съм от село ама такива селяндури не защитавай.TRANSKI RIBAR написа:Moля да не се говорят глупости за новите арендатори на ЯрловциБатко Емо написа:Това ми прилича на тандема от Ярловци да не са ги изгонили оттам?Иначе те са добри май с мрежи а не с въдица,вече май има и преотдаване на водоеми за стопански и любителски риболов.![]()
Те са хората който държаха язовира до 2003г. и до тогава се ловяха чести шарани
Ето тук: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=140&t=45628
А това за шараните е вярно също, но с една малка поправка - с мрежите наистина се вадеха много и големи шарани. И не само шарани - от големи толстолопи - до най-дребното уклейче! С трактори ги дърпаха мрежите, като ззаливите бяха преградени от бряг - до отсрещен бряг и обратно (на зиг-заг). Мрежите бяха с отвор, който не пропускаше дори уклей! И така - чак до януари 2011 г. Дано вече не е под аренда. Ще поживеем - ще видим.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.