ДОКОГА С ЧЕПАРЕТАТА ПО ПЯСАЧНИК...

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
achocarp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

ДОКОГА С ЧЕПАРЕТАТА ПО ПЯСАЧНИК...

Мнение от achocarp »

Ституацията е трагична, на първи септември когато застанах на мястото в дясно от мен бяха разположени 10-12 лагера, там месноста се нарича ТИНЬОВИЦА, целия този раьон бе опасан с чепарета, "колегата" в дясно от от мен щом видя каде заставам по най-бързия начен започна да вади две. Казах му, че аз ще ловя по-наляво но той отговори,че си тръгвал понеже водата пада и рибата неще. Тамън бях стегнал катуна и нареждах пръчките, когато престигна негов познат от водата започнаха да вадят вързани риби с видими размери над 7кг. първите два изядоха бухалката и в чувал. Веднага отидох при тях и ги помолих да не трепят тези големи риби, ще се обадя ка Пламен от СУКИКАРП и ще ги взеве в неговото езеро за което ще им заплати доволна сума, но със задоволство в очите ми отговореха следното:що не дойде той да си ги хване онзи ден ей онези хванаха една гола петнайска и една 24кг. що не ги евзел тях. След този диалог продалжиха с ИДЕОТЩЕНАТА в чувала влезнаха: 5по7-8кг., 4 по10кг. и 4 над12-13кг.Е кажетеми аз ли съм луд или просто селяните са си много нарет. След натоварването на "улова" тоя царвул си тръгна,а онзи се премести на 100-120м. по на дясно, все едно, че там водата не пада. Унищожававането на такива риби за мен е престапление. На всичките тези чепарета един от спонсорите на местната ИАРА не си извади мрежите от водата, всички, които с години ходят на този водоем знаят за кого говоря. За мен ИАРА е НАЙ-ГНУСНАТА И КОРУНПИРАНА организация.Мога да напиша десетки ситуации със тях но... глас в пустиня. Аз се обаждам за маломерно уловена риба пролетта те ми отговарят, че няма проблеми язовира има много риба :shock:
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Re: ДОКОГА С ЧЕПАРЕТАТА ПО ПЯСАЧНИК...

Мнение от Skorpi »

Май заради такива идиоти докараха Жребчево до просешка тояга тази година не съм видял никаде някакъв контрол по лошо не е било .
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Тъжна българска картинка за съжаление,преди години го забраняваха Пясъка при малка вода ,но беше по време оно.Същия безконтрол тази година и на Искъра.Само да уточниме какво имаш в предвид под"чепарета",така наречените сари,комбайни и т.н.,а не тези с по две куки ,нали.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Може би има в предвид гирими...
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

MITKO70 написа:......Само да уточниме какво имаш в предвид под"чепарета",така наречените сари,комбайни и т.н.,а не тези с по две куки ,нали.
Ето за това по-долу става дума:
IDA написа:
Сигурно доста от колегите които четат Форума не са наясно, но да кажа с няколко думи за какво става въпрос. Всяка година в края на лятото този бряг се заема от солидни "бригади", с цел промишлен риболов на шарани с чепарета. Чепаретата са дълги по 300-500м и са с по 150-300 куки. Разпъват се с лодки, захранват се регулярно и 3-4 пъти в денонощието се минава с лодките за да се обират хванатите шарани от 1.0 до 20+ кг. Чепаретата не се вадят до първите студове, само хората в палатковия лагер на "бригадата" периодично се сменят. Ей така се излавят тонове предимно едри шарани всяка година (от както са разрешени лодките). Мрежите и мрежарите са като "първокласници" пред възможностите на чепарето. ИАРА-джиите много добре знаят за какво става дума там и няма как да бъде неразличено чепарето с влакно 0.80-1.0 от останалите дънни, дето са само за парлама....Така стоят нещата на Пясъчник :idea: :idea: :wink:
:evil: :evil: :evil:
Изображение
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

Това според мен си е нормално и затова предпочитам да отида на риболов на платените водоеми като човек вместо да ставам луд......
Вчера имах един случай...отивам на Стамболийски и гледам въдица до въдица разпънали ората-кой на дъно кой на тапа-намерих място удобно да се разположа между някои въдици и си хвърлях на блесничка....да ама тоя до мен си лови на 2 тапи с жива рибка и ми мърмори да не си хвърлям тук....че аз какво преча от 10-15 м. от тапите му....баси пича с маломерни щуки в живарника и на туй отгоре ще ми заплашва като замяра с камъни и така ми изкара акъла че да ида да го пребия-защото той си мисли че язовира си е негов и рибите са негови, да ама аз с прос човек за какво да се занимавам че взех и си тръгнах.....
Ясен ми е извода всичко щом е на държавата винаги някой гледа да върти това дори и без корупция....като в случая има и корупция де...а докато съм на платените там такива работи няма и правилата се спазват!Колкото и да ревнеш никой от държавата не поема отговорност и ето че ставки мавки и всеки нов на поста е същото лайно!Такива са ората от ИАРА и включително някои по бреговете....ревнал той за рибата баси пича на 60 год. като малко бебе! :shock:
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Аватар
achocarp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от achocarp »

...ми е извода всичко щом е на държавата винаги някой гледа да върти това дори и без корупция....като в случая има и корупция де...а докато съм на платените там такива работи няма и правилата се спазват!Колкото и да ревнеш никой от държавата не поема отговорност и ето че ставки мавки и всеки нов на поста е същото лайно!Такива са ората от ИАРА и включително някои по бреговете....ревнал той за рибата баси пича на 60 год. като малко бебе! :shock:[/quote]
Цуко, ами кои е държавата бе не сме ли ние самите, ако ния не ревем и всички мислим като теб...жалко, това първо. Второ що ходиш по големите язовири- ходи си лови по арендованите и точка. Аз не сам пуснал тази тема да разискваме кой къде предпочита да ходи, а да дискутираме, как можем да се оттарвем от сари, герими, конбайни, чепарета и п...им маина там както и да се казват.
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

Именно споделям само!
Пример:Ако ти станеш шеф на ИАРА ще те дърпат не от 2 страни а от 100...така че който и да бъде на поста нищо няма да направи....но все пак всичко това е само заради алчност!Щото всеки си знае неговата и не може така да бъдем общи-българина гледа да обере държатата защото знае че след време ще е друг на негово място.....друг е въпроса когато държавата е твоя! :wink:
Аз спирам до тук!А всеки както иска да ме разбира!
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

До като не се отдадът всичките 100 големи язовира на СДРУЖЕНИЯ, циганията ще е ей такава; така е не само на Пясъчник :evil: Като се отдадът на сдружения, аз мисля че нещата ще са по-различни: ще има конфискации на такъми ,коли и лодки "на място" и без много шум + актове от съответното горско/ловно, със с допълнителна охрана и контрол от страна на членовете на Сдружението. Като изпищят необходимия брой тъпанари и се разчуе( това, задължително), нещата ще почнат да си отиват на местата :idea: :idea: :idea:
Изображение
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

IDA написа:До като не се отдадът всичките 100 големи язовира на СДРУЖЕНИЯ, циганията ще е ей такава; така е не само на Пясъчник :evil: Като се отдадът на сдружения, аз мисля че нещата ще са по-различни: ще има конфискации на такъми ,коли и лодки "на място" и без много шум + актове от съответното горско/ловно, със с допълнителна охрана и контрол от страна на членовете на Сдружението. Като изпищят необходимия брой тъпанари и се разчуе( това, задължително), нещата ще почнат да си отиват на местата :idea: :idea: :idea:
Бачо Илия е прав,крайно време е за това.Докато не изгорят 50-100 бракониера със солени глоби и без такъми няма да се оправиме :evil:
ribar77
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ribar77 »

Предполагам, че бракониерите в Бг се отчитат някъде за да не ги безпокоят. Наи-вероятно на разни мутри и местни велможи. Колкото и да е неприятно, за да се оправим трябва да има 1 човек на власт, които да мачка всички. Сега са много шефчетата и за това е така. Със сигурност честен човек не би оцелял на ръководна длъжност в ИАРА. Мога да ви дам за пример филма "Серпико" с Ал Пачино. Остава ни само да се надяваме, че нещата ще се променят към добро.
Любишь медок – люби и холодок.
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

Заникъде не сме . . ядосваме се че терпят зарибителя , големите шарани ги морят ежегодно . . дано някой се сети и за тоя въпрос горе из властта . . абе до 5,6 години ще се изясни всичко около язовирите и ще може да се ходи ЗА РИБА както трябва . . иначе аз пусна 2 две три бройки по няма и кило , а пък оня отсреща убие 7,8 бройки от 5,6 кила нагоре, ИАРА пусне някоя друга риба да има "баланс" и тъй . .
късмет работа . .
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

IDA написа:До като не се отдадът всичките 100 големи язовира на СДРУЖЕНИЯ, циганията ще е ей такава; така е не само на Пясъчник :evil: Като се отдадът на сдружения, аз мисля че нещата ще са по-различни: ще има конфискации на такъми ,коли и лодки "на място" и без много шум + актове от съответното горско/ловно, със с допълнителна охрана и контрол от страна на членовете на Сдружението.
Едва ли ще стане,охраната на сдруженията няма никакви административни права,сиреч не може с пръст да те пипне.От което следва че пак трябва да се въртят телефони на тоя и оня ,а те се правят на луди.Нищо не се променя,освен че плащаш още 1 разрешително!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Като се завърти телефон на полицията, те обикновено идват много бързо...а и всяко едно позвъняване там се записва :idea: :idea: 8)

Това което аз съм чул, например за яз. Домлян е предвидено ако се отдаде на Карловското СЛРБ, в допълнителните пари към билета е предвидено назначаването на двама щатни надзиратели, които ще се занимават само с язовира- пък те, права имат :idea: Само че работата с встъпването във владение за стопанисването нещо се замота, независимо че има постановление за първите 15 язовира :wink: :?
Изображение
Аватар
achocarp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от achocarp »

До тук каквото е написал Бачо Илия е прав, с тези тромави процидури обаче в нашата родина ще си останем без риба.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”