До всички колеги от Варна, а и не само!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Motorski
ще става разбирач
ще става разбирач

До всички колеги от Варна, а и не само!

Мнение от Motorski »

Здравейте!
Темата съвсем не е свързана с риболов.
Става въпрос за пореден опит за телефонна измама на територията на Варна.
А именно следното: звънни се на телефона, мъж се представя за полицай и ви съобщава за злополука претърпяна от член от семейството ви. Чува се на слушалката как някой плаче и хлипа и се опитва да ви каже нещо. Става ясно, че ваш роднина е катастрофирал и убил или осакатил малко дете или нещо подобно. След като мнимият полицай ви обяснява, че за да се избегне 10-15 години затвор, уточнява че "случаят" може да се потули срещу известна сума пари - ставаше въпрос 10 000 (десет хиляди) евро. Успяхме даже да се уговорим за среща и предаване на сумата. Последва обаждане в полицията и съобщаване за случая, как дори има уговорка за предаване на "чантата за свиждането" (както беше обяснено от фалшивото ченге). От полицията обясниха, че нищо не може да се направи, няма как да заловят никого, подобни групи действат чрез посредници и т.н. обяснения от които само се разбра крайната незаинтересованост на едно РПУ да залови измамник.
Преди около час един приятел е получил подобно телефонно обаждане. Пак мъжки глас. Подобна история.
Тъй като полицията явно няма никакво намерение да се занимава с подобна долна паплач, а за съжаление много възрастни хора са склонни да се подведат в момент на уплаха и притеснение, касаещо техен близък, моля ви разпространете, разкажете, предупредете който можете.
Не мога да твърдя, че и в моя случай и в случая на моя познат става дума за един и същ измамник, но е почти сигурно.
Хора, пазете се! Запазете хладнокръвие при подобно обаждане! Предупредете близките си да внимават!
ИзображениеАматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"Изображение
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: До всички колеги от Варна, а и не само!

Мнение от Chenko93 »

колега много са гадни една саседка им даде 3500 лева апак и в нас званяха и им теглих една майна и затвориха от тогава не са званяли
Изображение
Аватар
Motorski
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Motorski »

за съжаление възрастните хора са много податливи на такива истории :cry:
ИзображениеАматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"Изображение
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Да а при мен званяха и се истърваха уш с мой роднина на когото името било Тодор и ми бил чичо а пък аз нямам такъв и последва рекацията "Оти си не е*ете маиката?!" и оня взе да се дърви ама и с тва си остана :)
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Дааа всичко тече и всичко се променя,но схемата,спомената си действа,за съжаление :axe: Преди 2 години хванахме в махлата един боклук,но после го пуснали :twisted: Скоро ми звъняха и не мисля дали пак да "ангажирам" полицията с тия номера 0898360403 0876431295 :evil: :evil: :evil:
А сега де? :roll:
Аватар
sundy
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от sundy »

:evil: Преди около месец звъняха на родителите ми с тази история, а те възрастни хора и се притеснили въпреки че аз съм на работа на не повече от 7км и дори не се сетили веднага да звъннат... Та явно копелетата са видели, че може би имат шанс и като се прибрах вече бяха звъняли още 2пъти (последния в мое присъствие и след солидно конско и малко наставления към родителското тяло) и бяха стигнали до уговорка да вземат "наличната" сума от в къщи, но така и не се появиха... Бях им подготвила изненада :axe: Изобщо дори не помислих да звъня предварително на полицията - дори се съмнявам, ако им бях завела някой за ушите дали изобщо щеше да има последствия (ама поне удовлетворението от личния "контакт" щеше да остане). Та така - явно все още минават тия номера, мислех че им е минала модата отдавна :evil:
Надпис в каубойски бар:"Моля, не стреляйте по пианиста - свири колкото може!"
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

При нас в Копривщица хванаха един в момент на предаване на парите. Таксиджия беше от София, дълго време таксито седеше пред районното. Те не винаги работят в група можем и сами да се оправяме с тях.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

На лов съм. Звъни ми тъста, за да ми каже, че са се обадили на майка му, че племеника му е сгазил човек и трябват кинти. А племеникът му стои до мен в засада. :lol: :lol: :lol:
Казах му да звънне в полицията...той се обадил, но реакция - никаква! :twisted:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
kolio_vg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_vg »

Миналата седмица и в нашата махала имаше такъв случай. Обаждат се на един дядо и му казват,че внукът му е ударил с колата човек на светофар в София и му искат 6800лв.,за да го опраат и да няма проблеми :D да ама внукът на тоя дядо е в Италия. Същия дядо Иван обаче е бивш военен и се усеща звъни на полицията. След 3 часа дебнене на патрулката и следователите ни от Велинград,тоя имамник беше заловен и в момента е съден по бързата процедура и дано му сложат някоя добра присъда. За наш късмет екшъна по залавянето се разигра пред очите ни на мен и мой приятели,този мошенник въобще не се съпротиви след като видя ква ударна група се е сбрала и ако реши да бяга.......... Може в вестник "Знаме" да видите случая от моят град :D и все пак добра работа на полицията,като никога :)
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

Случаи такива и подобни-колкото искаш!Явно сега това е модата за лесни пари.Странното е че полицията не взима никакви мерки!Чудя се,дали пък не са комбина с изнудвачите?Ако ми се обадят,а аз събера групата и набарам някой такъв и го поломя от бой в някоя гора :twisted: ,какво ли ще се случи?Естествено че изнудвача ще ме осъди за побой!На тези времена да си бандит или циганин!Нито да се обадиш в полиция,нито да вземеш нещата в свои ръце.
Ако ми се обадят за пари и ми падне в ръчичките,ще му сцепя халката от :ANAL: ,пък нека после да ходи да ме съди!
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Аватар
ROSEN_GB
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ROSEN_GB »

Това е едно от решенията което може да се направи като за начало. Много е елементарно.
http://svejo.net/home/link_summary/4052 ... -telefona-
Не е важно колко ще хванем, важно е колко ще изпием!!!
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

ROSEN_GB написа:Това е едно от решенията което може да се направи като за начало. Много е елементарно.
http://svejo.net/home/link_summary/4052 ... -telefona-
Това решава проблема,но не е съобразено със закона за защита на личните данни(не,че някой се съобразява де)и да не почнат друг вид измами :wink: Освен към всеки оператор да работи група от полицията и тези данни да минава само през полицаите :wink:
А сега де? :roll:
Аватар
ROSEN_GB
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ROSEN_GB »

Измама вина е имало и винаги ще има това си е част от оцеляването на човек.Просто треба да има хора да го ограничават.
Не е важно колко ще хванем, важно е колко ще изпием!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Три такива групи сме хващали и да ви кажа,освен тоновете бой,нищо друго не им се случи в последствие.Намачкахме ги,ама както си трябва и след първия случай,когато ги дадохме на полицията,просто вече не се обаждахме а действахме сами.То беше дебнене,пращаха други коли да се оглеждат за засада,на няколко пъти променяха мястото за предаване на парите но ние им знаем начина на работа и ги издокарахме.Сменяхме коли и по петите им вървяхме като хрътки до късно една вечер и накрая ги докопахме.Най-добре е да се предупредят родителите и всеки да им обясни че ако има такова обаждане,първо да се опитат да се свържат с вас или адвокат.Иначе,много простовати хора,които никога са нямали проблем с катастрофи и полиция,веднага се стресират и от уплаха и притеснение им блокират мозъците та на това разчитат измамниците.Скоро даваха репортаж че в Ямбол са направили листовки и ги раздават на хората за да знаят, но колко ли хора са получили такива,това не знам.Дано с общи усилия се пресекат тези измами.Иначе,хванете ли ги,мариз до вкарване в болницата за два-три месеца и да става каквото ще.Ако постоянно се гледа закона,кога закона ще погледне нас :idea: :idea: :idea: Това го пиша за тези,които ще започнат да четат конско,как ще станем ние престъпниците но който го е страх от мечки да не ходи в гората.Внимавайте само да не утрепете някой измамник за да няма наистина после проблеми.За здрав бой,има вероятност да си затворят очите някой полицаи защото те също са им бясни че ги правят на маймуни.Поздрав и умната :lol: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Е,тука при нас вече ги хващат - първата група от три калтака /мангали от Джулюница,Дряново и Горна Оряховица/даже и поседяха в ареста,след това ги поосъдиха малко /двамата от тях реално за панделата /,втората група,от която хванаха двама още ги разследват за две такива измами и един опит...Голяма мъка по този въпрос е,че възрастните ни хора са прекалено наивни и лесно ги изкарват от релси с плач по телефона, произлизащ уж от загазил и задържан техен близък.Малцина се сещат да проверят положението по телефона,преди да тръгнат да носят скътаните си "за погребало"парици на уреченото място...
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”