15 дни на Пясака... Чепарета и незаконен риболов

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

15 дни на Пясака... Чепарета и незаконен риболов

Мнение от Бачо Илия »

achocarp написа:
IDA написа:Колега, чепарета имаше ли :?: Те обикновенно се разпъват точно в този район където си бил ти :? :wink:
Ако ти кажа, че на пръстите на едната си ръка можеше да се преброи кои ловим като хора... :wink:
Сигурно доста от колегите които четат Форума не са наясно, но да кажа с няколко думи за какво става въпрос. Всяка година в края на лятото този бряг се заема от солидни "бригади" с цел промишлен риболов на шарани с чепарета. Чепаретата са дълги по 300-500м и са с по 150-300 куки. Разпъват се с лодки, захранват се регулярно и 3-4 пъти в денонощието се минава с лодките за да се обират хванатите шарани от 1.0 до 20+ кг. Чепаретата не се вадят до първите студове, само хората в палаткови лагер на "бригадата" периодично се сменят. Ей так се излавят тонове предимно едри шарани всяка година (от както са разрешени лодките). Мрежите и мрежарите са като "първокласници" пред възможностите на чепарето. ИАРА-джиите много добре знаят за какво става дума там и няма как да бъде неразличено чепарето с влакно 0.80-1.0 от останалите дънни, дето са само за парлама....Така стоят нещата на Пясъчник :idea: :idea: :wink:

п.п. сори че писах в тази тема, ама колегата писа за "единия тон шарани", още в началото!!!
:idea: :?
Изображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Re: 15 дни на Пясака...

Мнение от Don4o_62 »

Къв е тоя язовир.Като чета колко риба си вади, няма ли свършване. :roll:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
sava_1968
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от sava_1968 »

Да четеш и гледаш такива репортажи е повече от приятно.Браво.
bat kir4o
новобранец
новобранец

Мнение от bat kir4o »

браво ачо разбил си ги :smt023
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

IDA написа:
achocarp написа:
IDA написа:Колега, чепарета имаше ли :? . . .
Чепарета има на корем . . наскоро говорих с един от Септември , голямо дране пада . . чепарето е като тотото, колкото повече фишове пускаш, толко повече риба има . .
Пясъка риба бол бе . .
Последно промяна от angel81 на Пет Сеп 18, 2009 9:52 pm, променено общо 1 път.
късмет работа . .
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gotra »

:prayer: :prayer:
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

angel81 написа:
Чепарета има на корем . . наскоро говорих с един от Септември , голямо дране пада . . чепарето е като тотото, колкото повече фишове пускаш, толко повече риба има . .
Пясъка риба бол бе . .
Всичко опира само и единствено до ИАРА :idea: Това, което се случва на Пясъчник, се случва ежегодно, тотално и е публична тайна за всички "компетентни" нива по тези въпроси!!! Не някакъв иараджия тука да ми прави забележки що съм ги наричал "тъпи педерасти..." ( визирам конкретен съфорумник), ами да вземе да прати този сигнал където трябва и на когото трябва; те тия плужеци и дебелосерковци трябва да ги оставят само на % от актовете... че да се размърдат :idea: :evil:
Добре че Пясъка е държелив от към рибни запаси и се възстанвява бързо и ежегодно, ама до кога това ще продължава така и до кога ние, данъкоплатците ще плащаме заплати и ще тъпчем на мазна патка, мас в гъзът...(ИАРА имам в предвид) :idea:
Какво им пречи на тия, да си вдигнат задниците и да претръскат всичко което касае тези моменти на Пясъчник; пречи им статута на "държавен чиновник" и безхаберието следващо от "закона за несменяемоста, неприкосновенноста от към заплата и работно място, привилегиите и т.н. за ... държавния чиновник" :idea: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Изображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Ко са нервиш.Все е тая.Вчера бях на Ст.Кладенец.От бунгалата срещу острова открай докрай имаше опъната мрежа.За справка,който не знае, разстоянието е около 300м.Та беше опъната по каталог,тапите отгоре да се гледат,за такива гламави като мен и други (тролингисти).Да не я закачим като минаваме.Даже се разсвириха от брега,да съм внимавал да не я закача.Аз знам какво да я правя като я закача(с ножа на парчета),но като излезна, сам кво да прая като ме натиснат ония гадове.
Не знам,често ходя там,такова безхаберие от контролни органи скоро е нямало.Или всички чакат уволнение и им е през к-ра какво ще става.Не знам.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
kokoparcala
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kokoparcala »

Малко задрахме в темата ма ИДА е прав защото ако ги нямаше тези наши мили сънародници с чепарета и мрежи моя четиридневен излет щеше да е като приказка а не да кисна кат главок и да пускам маломерки тикенца по 400 грама а едни убавци братя роми от Пазарджик да ги тъпчат в живарниците Пясъка е язовир мечта толкова изомително съоръжение не съм виждал винаги може да ти поднесе изненада
п.п.Ивинявам се на Ачо че и аз му насрах темата но не издържах като четях истината и ме заболя че съм безпомощен моля модовете да ме извинят
Никой не може да ти отнеме мечтите
Аватар
mitakahristov
новобранец
новобранец

Мнение от mitakahristov »

това е потресаващо с чепаретата...докато не се забрани риболовът с лодка-няма да има оправия...
Аватар
achocarp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от achocarp »

mitakahristov написа:това е потресаващо с чепаретата...докато не се забрани риболовът с лодка-няма да има оправия...
Момчета не се сърдя за вашия гняв в темата ми, нямаме право да виним и хората с лодки понеже на тях им харесва троленга, под слънцето има място за всички и понеже аз също полудявам от безхаперието на ИАРА на този водоем ще пусна нова тема. Моля модовете да прехвърлят по-горни мнения в новата тема.
Аватар
nedved3
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nedved3 »

Браво за рибите
koceto-76
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от koceto-76 »

бравос вурге за този риболов.кога ше идем заедно и аз бях в отпуска и се чудих с кои да ида.
наслука риболовци
Аватар
achocarp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от achocarp »

koceto-76 написа:бравос вурге за този риболов.кога ше идем заедно и аз бях в отпуска и се чудих с кои да ида.
Сори батко, в четвъртак тръгваме с батити Наско на републиканското във Веринско и на първи октомври тръгвам за гръцко :roll:
koceto-76
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: 15 дни на Пясака... Чепарета и незаконен риболов

Мнение от koceto-76 »

успехи и наслука ви пожелавам.много поздрави на наката. :drinkers:
наслука риболовци
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”