Въпрос към katri

Модератор: sapuna

Торбалан
новобранец
новобранец

Въпрос към katri

Мнение от Торбалан »

Здрасти колега katri,
В една друга тема : http://forum.nariba.com/viewtopic2867.html - си обяснил как вадиш големи сомове.
Чета тук и виждам, че си голям майстор /в смисъл разбираш ги работите с клоьонка и сома/.
Един въпрос – как точно връзваш тубата /20-литровата PVC/ за основното влакно и след това го режеш?
Просто не ми е много ясно - как става това. :? Ако можеш осветли ме.

Предварително благодаря.
Ръката МУ отдава всекиму - дължимото.
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Въпрос към katri

Мнение от ivan_yo »

Торбалан написа:Здрасти колега katri,
В една друга тема : http://forum.nariba.com/viewtopic2867.html - си обяснил как вадиш големи сомове.
Чета тук и виждам, че си голям майстор /в смисъл разбираш ги работите с клоьонка и сома/.
Един въпрос – как точно връзваш тубата /20-литровата PVC/ за основното влакно и след това го режеш?
Просто не ми е много ясно - как става това. :? Ако можеш осветли ме.

Предварително благодаря.
ТОВА ПЪК НЕЕ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ :lol: :lol: :lol: :lol:
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Колега Торбалан,това с тубата е много ефикасно-видях го на практика от един друг майстор на кльнка на язовир Ивайловград и лично съм го изпробвал след това.Каквото и чудовище да се закачи на въдицата не може да потопи 20 литрова PVC празна добре затворена туба на повече от 50 см. под водата.Тубата се връзва с едно въженце за седалката на лодката,на него има вързана една кука от арматурно желязо,за която при нужда се закача основното влакно(0,70-0,100),което се омотава около куката най-обикновен луп.Ако влизаш сам да кльонкаш се изисква малко тренинг за да успееш да извършиш тази маневра(трябва ти предварително изработена тактика и план на действие,щото сома няма да те чака :) ),но ако влизате двама няма никакъв проблем да се приложи тактиката.Аз имам и други тактики и използвам разни чалъми за риболова на кльонк,но всички те са приложими най-вече за съответния водоем,а той определено е и само - язовир Ивайловград,макар че напоследък и там ударите на кльонк взеха да стават рядкост и става все по-трудно да се хване едър сом,особено трофеен екземпляр,пък и много кльонкаджии се навъдиха и там,то рибата стана по-малко от рибарите,ама това си е друга тема-някой колеги вместо да хващат сома го плашат с безразборно цапане във водата с всевъзможни подобия на кльнкове:D
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Не че съм вадил голям сом, но с подходяща пръчка не ви трябват никакви туби.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”