Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

lbs= ?
Модератор: dantho.mihov
-
- новобранец
- Обратна връзка:
lbs= ?
3начи искам да питам на колко грама е равно 1 lbs и например когато въдицата ми е с action 3 lbs колко грама може да метне ?
Животът е такъв, какъвто си го направиш сам !
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
-
- разбира нещата
Re: lbs= ?
http://www.convertunits.com/from/lbs/to/kg тук има конвертор
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
(3лб х 453,6):16=85,05гр. Това е тежест,с която пръчката работи най добре,а колко може да метне...ами много!
Перфектен както винагиsapuna написа:(3лб х 453,6):16=85,05гр. Това е тежест,с която пръчката работи най добре,а колко може да метне...ами много!

-
- новобранец
- Обратна връзка:
-
- новобранец
MOGA LI DA XRAVLQM S TAZI PRA4KA KATO E 3LBS 200-250 GRAMA NAPRIMER
-
- Модератор
Конвертора се оказа много полезен.
Благодаря !
Набързо ми изчисли теста на линията за пръчката.
Благодаря !
Набързо ми изчисли теста на линията за пръчката.
-
- ще става разбирач
Навремето са систематизирали пръчките с така наречената тестова крива (товарят пръчката докато се огъне под прав ъгъл), приом който е измислен за бамбукови и тръстикови пръчки. Това ще рече, че тези 3 паунда е минималното тегло което ще огъне пръчката до 90°. С модерните материали от които се правят бланките този тест не е толкова важен да не кажа, че е безмислен.Amazing999 написа:3начи искам да питам на колко грама е равно 1 lbs и например когато въдицата ми е с action 3 lbs колко грама може да метне ?
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/lyMt-_lyQZo?version=3 ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/lyMt-_lyQZo?version=3&hl=en_US&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
За теб е по-важен баланса м/у здравината на пръчката, здравината на влакното и тежеста която ще хвърляш.
Като правило за себе си при ловене с така стандартизирани английски пръчки съм приел приблизително нещо такова :
Максимална здравина на влакното : теста на пръчката х 8
Минимална здравина на влакното : теста на пръчката х 3
Оптимална здравина на влакното: теста на пръчката х 5
Максимална тежест с която ще хвърлям: по една унция за всеки паунд от теста на пръчката.
Друг доста по-важен фактор е строя на пръчката, но за него е писано много навсякъде из форума

- Антон Тонев
- сериозен играч
Сапунджиев е написал оптималния грамаж, но и аз да споделя ако може.Много зависи и по какъв начин ще заметнеш.Т.е., дали ще хвърлиш високо, или не.Ако хвърляш по отсечено/по ниско/, и натоварването е по голямо, съответно и по далеч ще заметнеш, съответно и риска е по голям.При другия случай, е възможно е по голяма тежест да метнеш, но за сметка на разстоянието.Плетен шок, добър възел с основното влакно.Широки първи и върхов водач също помагат
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев