Набарах им цаката аз

Модератор: sapuna

pavkata
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Набарах им цаката аз

Мнение от pavkata »

В последно време масово се зарибяват разни развъдници с шарани ама някаква менте порода - дето не кълве. Не ви ли се е случвало да идете на развъдник да плщате въдици и ЙОК... Плувки, дънни незнам си к'во.. Пробвайте само с кука близо до брега. Ползвам влакно 0,16-0,18 и куки 8-10 златни полу-орловки на мустад. За стръв, когато е "прясно" зарибено се ползва хляб а след време почва на заревица от консерви. Пръсвам и задниците - малко захранка от консервата или хляба и веднага се мята стръвта - на 1-2 до 7-8м не-повече. Когато шарана лапне влакното, което лежи на повърхността, потегля като влака стрела:)) Ако е наплашен се мята захранка и след това стръвта - после оставяте отворена скобата на макарата и се разхождате далече от въдицата като се наглежа на 5-6 мин. Обикновено шарана е развил 60-70м от влакното.. метода става и за кефали но с рибета или царевица
te toliki kefale
MASTA
новобранец
новобранец

Мнение от MASTA »

аз скоро имах такъв случаи и онея от яазовирчето ми вика то е студено затва некалве , пак аз дани плувки захранка сичко и не и не . Апак кефала го моря много на блесна и воблер

Кирилизирано.

Ползвай копчето LAT->BG, което се намира до ПРАТИ
http://www.***.com
pavkata
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от pavkata »

Да относно кефала блесната дава винаги най-добър резултат, но за това ще пиша в другаде, че тук не му е мястото. А колкото до шарана пробвай моя метод няма да сгрешиш даже ако има шаран и кефал може да имаш и разнообразие в улова - само на царевица.
te toliki kefale
Veliata
новобранец
новобранец

Re: Набарах им цаката аз

Мнение от Veliata »

имах подобен случай но не на платен водоем. преди 2 години на 1 микро язовирче отидох за риба .датата беше 22 март и може би затова не хванах нищо, започнах да се разхождам и във плиткото забелязах 20,30 шарана да се припичат.пробвах как ли не но само на хляб умесен със шоколад ми удариха 3 ,от които 2 извадих.

Кирилизирано.

Ползвай копчето LAT->BG, което се намира до ПРАТИ

HOOLIGAN
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”