р.ЧАЯ и изненадата.....

Модератори: bobopeli, sapuna

liuboo
новобранец
новобранец

р.ЧАЯ и изненадата.....

Мнение от liuboo »

Здравеите колеги риболовци,от много време ходя на Чая да ловя предимно кефал по вировете,от известно време ми направи впечатление че рибата намаля,големи и красиви вирове и бързеи но празни с много мъници вътре но едри риби няма.Та отивам за риба сутринта рано събирам си жабки и отивам на един вир,още с първото хвърляне перото се шмугна засякох и гледам идва кефал около една педя,погледнах за миг в макарата и когато погледнах пак рибата кво да видя гледам нещо около 50-60см се мята зад нея да я хване,щука си викам и в един момент кефала се изгуби в голямата и уста,скъса влакното моментално.Останах кат гръмнат,местя се на друг вир хвърлям и какво мислите закачих,щука пак около 50-60см.перото леко потъна и засичам мръдна върха два пъти и много бавно рибата започна да идва към мен даже мислих че е някакъв чувал доиде на около 2-3 м.от мен и гледам рибата една тъмна такава викам си бре това маи не е кефал или пък да е болен ,пъстърва да е тя скача като за световно,и докато се чудех какво е и видях човката направи само едно движение с главата и скъса влакното,тя маи изобщо не е разбрала че се е хванала,седнах на един камък и започнах да се чудя кво става,от каде се е взела тая щука по реката и то над Асеновград,и си отговорих от езерото-лъки,тогава когато не знам какво бяха изпуснали отгоре-утаиника, та течеше вода като аирян реката беше предошла и сигурно я е свалила по реката, мислих че е от басеина горе над изтока защото имаше една щука доло под пешеходния мост до центъра но сега гледам има и над града,говоря с мои приятел тои вика ти не знаеш ли аз изкарах една щука зад мелницата 2,200кг.,какво ли ще стане когато си хвърли хаивера тая акула,почвам вече влакна воблери и блесни да нося на тая малка река че знае ли се може да има изненада.....
Ако съдбата ти е обърнала гръб,просто я изчакаи да се наведе.......
mipower
новобранец
новобранец

Re: р.ЧАЯ и изненадата.....

Мнение от mipower »

Как не си могъл да я извадиш.......щеше да ти е супер спомен.Преживявал съм го и знам какво е
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bigfish133 »

mipower написа:Как не си могъл да я извадиш.......щеше да ти е супер спомен.Преживявал съм го и знам какво е
Това май си е чиста проба случайност да извадиш щука 50-60 см. с монофил за кефал , или голям късмет. А ти Любо няма какво да чакаш - точи тройките и отивай да я гониш защото с тази информация дето даде май ще те изпреварят. :smt023
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

Щуката под пешеходния мост и аз я видях.
Разбрах, че по-късно била изтърмъчена от наш съгражданин :(
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

Пичове,така и така ви е близо,взимайте блесните и газ към реката :P
charliluky
новобранец
новобранец

Мнение от charliluky »

И аз видиях,лятото щука на вира БАРДАКЛИН но си мислех че сам се объркал,но явно не съм :)
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Утре ги почвам :D ,ако хвана ще разберете.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Don4o_62 написа:Утре ги почвам :D ,ако хвана ще разберете.

Ти уж шаран искаше да ядеш у нас , а се изгуби като ланшния сняг :D

.......пазя ти още 6 ролчици......... :wink:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Бойко,бях на Ст. Кладенец за няколко дена(клъонк),но не казвам или показвам нищо,че ще стане панаир.От мен един сом,от теб 5-6 шайби(шарански),и ще заформим нещо :drinkers: .Обади се.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

bigfish133 написа:Това май си е чиста проба случайност да извадиш щука 50-60 см. с монофил за кефал , или голям късмет.
Точно късмет е.....и на мен ми се случи с монофил 0.18 на царевица с бял.......много зависи каде ще се закачи гадта.....мойта се беше закачила точно на свивката м/у челюстите,и прегриза в кепа.....
Но нетрябва да се разчита на късмет,колегата да слага стоманените поводи и двойките и да ги почва ;)
Изображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Преди малко се върнах от реката.Над Бачково се пуснах надолу.На доста вирове помятах воблери и блесни,но резултата беше един кефал.Щука нито хванах,нито видях,а и другите риби са много редки.Сигурно е минало енергото профилактично :x .Отиде на кино и тая река.
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Don4o_62 написа:Бойко,бях на Ст. Кладенец за няколко дена(клъонк),но не казвам или показвам нищо,че ще стане панаир.От мен един сом,от теб 5-6 шайби(шарански),и ще заформим нещо :drinkers: .Обади се.
Утре или в другиден заповядайте към 20 часа ! Ти си избери . Само врътни един телефон по- рано !

.........сори на колегите за спама в темата :oops:
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

По-мое мнение трудно наща река ще задържи щука,първото покачване на водата ще е избута надоло към Марица.Ние блатисти водоеми с бавно течаща вода нямаме за да се задържи в реката.А е доказано при наводнение първо щуката отлита,след пролетните дъждове невиждам как ще остани там.
Освен доло на каскадите под Карабита :!:
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”