Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Хрониките на морския отшелник - 2еп.
Хрониките на морския отшелник - 2еп.
Здравейте приятели! Малко по-продължителен от обикновено ще бъде днешния репортаж, но смятам, че има какво да се види в него
.
Дългоочакваната отпуска най-после дойде и в понеделник следобед бях вече в моето селце
. Щях да бъда сам 4 дена, но това не ме притесняваше особено. Понеделника беше по-скоро за разузнаване и обиколих няколко от любимите ми местенца:

Резултата беше следния до вечерта:

Вторник заранта поех в друга посока, а изгрева и трудния релеф по който трябваше да премина ме оставиха без дъх. Улова не беше впечатляващ, но бройките все пак се увеличиха:

Следобеда отделих време да мина през гората и реката, като се отдадох главно на фотография:

Сряда реших да отделя целия ден за риболов и имаше защо
. Малко трудно ми беше хем да хващам риба, хем да правя снимки, но се справих някак си:

Мислих си, че по-добре от това няма накъде, но този път грешах.
Четвъртък поех към съвсем нова за мен дестинация. Още по тъмно набих през гората, като не бях съвсем сигурен къде ще ме изведе черния път, който хванах. 40 минутен преход направих преди да стигна до морето, а гледката, която се разкри пред мен беше невероятна:

Риболовът потръгна много добре и за близо два часа изкарах около 30-40 заргана. В един момент рибите сякаш полудяха
. Панически започнаха да скачат над водата и беше ясно, че нещо здраво ги е уплашило. Веднага монтирах на втория прът клатушка АLBA No. 2 и заметнах към врящото кълбо от риби. 5-6 хвърляния и ...нищо
. При поредният опит обаче нещо спря хода на макарата и пръта се огъна. Краката сякаш ми се подкосиха, а сърцето лудо затуптя. Знаех, че ако това е лефер не трябва да му давам аванс и се стремях бързо да го издърпам на брега. Рибата я доближих на 10 метра от брега и в този момент последва отчаян опит от нейна страна да се откачи, като направи скок над водата. Вече бях сигурен, че това е лефер, а единствените ми опасения оставаха дали няма да се откачи при вдигането. Явно късмета този ден беше с мен и аз победих зъбатия разбойник. Джуката от едната му страна беше почти откъсната и откачането му е било почти на косъм.
Дълго време след това хвърлях блесната в отчаян опит да излъжа още някоя от редките риби, но без успех:

Вълнението от редкия улов не ме пусна дълго време, а това беше последния ден от моето отшелничество. Сега ще разпусна за 2-3 дни и другата седмица заминавам отново, то се знае къде

Дългоочакваната отпуска най-после дойде и в понеделник следобед бях вече в моето селце

Резултата беше следния до вечерта:

Вторник заранта поех в друга посока, а изгрева и трудния релеф по който трябваше да премина ме оставиха без дъх. Улова не беше впечатляващ, но бройките все пак се увеличиха:

Следобеда отделих време да мина през гората и реката, като се отдадох главно на фотография:

Сряда реших да отделя целия ден за риболов и имаше защо

Мислих си, че по-добре от това няма накъде, но този път грешах.
Четвъртък поех към съвсем нова за мен дестинация. Още по тъмно набих през гората, като не бях съвсем сигурен къде ще ме изведе черния път, който хванах. 40 минутен преход направих преди да стигна до морето, а гледката, която се разкри пред мен беше невероятна:

Риболовът потръгна много добре и за близо два часа изкарах около 30-40 заргана. В един момент рибите сякаш полудяха

Дълго време след това хвърлях блесната в отчаян опит да излъжа още някоя от редките риби, но без успех:

Вълнението от редкия улов не ме пусна дълго време, а това беше последния ден от моето отшелничество. Сега ще разпусна за 2-3 дни и другата седмица заминавам отново, то се знае къде

Последно промяна от rumci на Нед Окт 11, 2009 12:43 pm, променено общо 2 пъти.
-
- сериозен играч
- kkiryazov
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Хрониките на морския отшелник
Невероятен репортаж. Невероятна природа. Абе и невероятен риболовец 

Последно промяна от kkiryazov на Съб Окт 03, 2009 2:32 pm, променено общо 1 път.
-
- фен клуб-скобар
Нямам думи!!!Това е просто невероятно.Браво!

"Remember what happens in Vegas, stays in Vegas. Except for herpes. That shit''ll come back with you."

Румци,уникални снимки,бате!А,за риболова няма думи,особено слуката с лефера.Евала!

Браво Румци страхотно си изкарал,а за лефера направо ти завиждам
,пожелавам ти другия път да имаш късмета да изкараш повече.

Зарганолог
-
- сериозен играч

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Страшен си приятелю!!!!
Просто без думи останах.Един невероятен и спиращ дъха репортаж! 

TICA FAN
-
- разбира нещата
Абе Румбата си е Румбата!!!Поздрави за добрия риболов,супер е когато има изненади

Проба му е майката!
Много е добър репортажа, ама и улова го бива.Поздравления.
-
- разбира нещата
Напълни ми душата брат
Такъв репортаж не бях гледал отдавна

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Браво Румене,много качествени снимки и особенно
риби.Лефера си е класика.
риби.Лефера си е класика.