Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Бракониери има на всякъде !!!
Модератор: bobopeli
- krokibg
- учете се от него
Бракониери има на всякъде !!!
Бракониери има на всякъде,както се вижда от поста на колегага,дето е качил клипчетата.Има ги и в Гърция и то не тук,около границата където ходят Българските а до Атина.Сега разговарях с един приятел и наш колега,който е ходил на Елики,язовир на 100км от Атина,язовира е бил опасан с мрежи като за световно.Явно там на никои не му прави впечатление има ли мрежи или не.Така че,просто се чудя,какво очакваме от Европа,щом в държави от Евро зоната,има мрежи съвсем свободно.Идеята ми е,дали някой може да се разрови някъде из европеиските правила,да се види имали някакви разпоредби относно мреженето и какви.Много ще съм благодарен да разбера също така,дали в Гърция си имат някакви техни си правила за риболов с мрежи във вътрешните им водоеми или нямат.Някой яко знае,моля да каже !!!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- edimi
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Бракониери има на всякъде !!!
Имам едно "прясно" инфо от преди около 15-ина години
/не вярвам да има промени в негативен смисъл/. За Германия и Австрия поне нещата стояха така - 1.Регистриран си с риболовен билет, неговото предназначение е основно да отбелязваш в него информация за излети. 2. Имаш право да ловиш от конкретен водоем/естествен, изкуствен или река/ определено количество риба/като бройки/.Ако примерно ловиш шаран и имаш право да уловиш 3броя и си ги хванал, сменяш водоема или прекратяваш улова на този вид риба. 3. МРЕЖИ и всякакви бракониерски методи/бомби, пиратки, артилерия
, химия, чепарета иили един магазин въдице във водата и прочие/ са абсолютно забранени и няма никакви вратички! 4. За спазването на правилата по т.2 си имат зелена полиция, която прави изненадващи проверки. Конкретна случка от която се разбира е разказа на приятел - отива за риба, хващал каквото хващал и се прибрал, и след около половин час се звъннало на вратата и насреща "зелен" чичко полицай. Гутен таг, гутен морген и прочие, "дай си риболовната книжка!", дал си я човека те видяли какво е нанесъл и айде чао "гутен таг". Ама той ги питал как и защо и му обяснили - обикалят гледат/имат си хора по водоемите/, записват кой колко, номера на колата и ако решат се обаждат на колеги в населеното място и те извършват проверката на адрес.
.Абе организация, дисциплина и при нарушение
, мундщрувка му е майката! И наистина с очите съм си виждал как по водоемите рибата си джитка и не е наплашена. Е, сигурно има и "елементи" ама са ги свели явно до санитарния минимум. Помолих приятел да се поинтересува и прати извадки от тяхни разпоредби. При повече инфо ще го пиша в темата.

малиии, кеф, риба
(heidy) Някой твърдят, че българите не искат и не могат да работят. Точно обратното - българите искат и могат да не работят.
(heidy) Някой твърдят, че българите не искат и не могат да работят. Точно обратното - българите искат и могат да не работят.
- krokibg
- учете се от него
Нашите разпоредби си ги четем всеки ден и си ги знаем.Чудно ми стана,когато колигата ми обясни че имало мрежи по целия язовир Елики.В европа е ясно и доста хора са испитали силата на законите и дисциплината при спазването им.Интересното е в нашата съседка - Гърция,как така не се съобразяват с европеиските закони и ако наистина е така,ние какво да очакваме от тях.Петиции,метиции,мви нищо няма да помогне.Не че я напълнихме с подписи но
Дойде ми и друго на акъла,дали пък си нямат някакви рибари-професионални,които да си плащат/както е на Дунава/и да си ловят свободно с мрежите из гръцките водоеми

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
В Германия примерно бракониери с мрежи няма , почти 99,9% изключено, НО мрежи има по почти всички водоеми(мрежите не са като на наще бракониери, а постоянно стоящи в които рибара не се оплита а просто ги води до капан) това са мрежите на професионалните рибари които ползват водоема под концесия. Има такива професионални рибари(фамилии) от време оно още от графствата, които се ползват дори с по различни привилегии. Тези професионалисти обаче са задължени да потдържат постоянна популация от всички видове риба във наетите от тях водни площи (нямат права извън водните територии), стриктно са контролирани и въпреки всичко във водоемите кадето стоят тяхните мрежи рибата е с около 40-60 % по малко от останалите(тези които са само и изключително към риболовните клубове и съюзи). Много от водните площи за които отговарят профи риболовците са разрешени за любителски риболов със съответната карта и марка. Но при всички случаи в момента във водоемите кадето има профита е бъкано с тъй наричаните плевелни риби - червенопер , платика, и там подобни. От известо време има нов закон в който се забраняжа да се хранят прасетата по фермите и прочие с риба и от тогава онези типове събират от мрежите си само щука, бяла, шаран, змиорка и от този род риби а другите биват връщани(в тяхните капани рибите не умират и въпреки всичко са задължени да ги проверяват на няколко дена).
Общо взето така стоят нещата тук има още подобности, но не са важни.
Бях забравил да напиша, че не е забранено да се лови риба за стръв с рачило, малки капани(кошове) , дори и със малко серкме е разрешено, но ако те барнат , че прекаляваш и , че рибата не е за стръв не ми се мисли, без тва ама онова , на съд за 2 дена и после 99% затвор поне за месеца или доста солидна глоба.
А и още нещо , обиколил съм стотици магазини , ходил съм и на доста зиложения и все още не съм виждал да се предлагат или продават мрежи, много интересно защо ли няма бракониери
Общо взето така стоят нещата тук има още подобности, но не са важни.
Бях забравил да напиша, че не е забранено да се лови риба за стръв с рачило, малки капани(кошове) , дори и със малко серкме е разрешено, но ако те барнат , че прекаляваш и , че рибата не е за стръв не ми се мисли, без тва ама онова , на съд за 2 дена и после 99% затвор поне за месеца или доста солидна глоба.
А и още нещо , обиколил съм стотици магазини , ходил съм и на доста зиложения и все още не съм виждал да се предлагат или продават мрежи, много интересно защо ли няма бракониери

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Кроки,
Имам един приятел, който работи в международния отдел на ИАРА и непрекъснато виси в Брюксел. Ще го помоля да ми даде всички разпоредби и наредби с които се занимават там и ще видим какво им е дереджето в чужбината
Имам един приятел, който работи в международния отдел на ИАРА и непрекъснато виси в Брюксел. Ще го помоля да ми даде всички разпоредби и наредби с които се занимават там и ще видим какво им е дереджето в чужбината

Имаш крава - пиеш мляко , нямаш крава - пиеш ...уиски
Колегата VGS е отговорил за Германия. В Австрия законите са почти същите , има много малки разлики,
които не са същественни.Бракониери почти няма и мерките са буквално драконовски.
които не са същественни.Бракониери почти няма и мерките са буквално драконовски.
Правилно си разбрал,професионалисти са.Мрежите са забранени за любителя -рибар.За морския риболов мога да кажа ,че ни разрешават,парагад (сара)до 150 куки на човек и ако сме двама в лодката 300куки,демек 2 парагада и толкоз,5 човека да имаш в лодката ,300куки.Имаме право на 6 кила риба и на една миграционна (тон)независимо колко кила ще е.Може да е 2кг или 100кг ,задържаш само една риба.Бракониери ,че има ,има,но повечето са чузденци,българи,грузинци,албанци а най-лошите са нашите мангали,набарат ли някой водоем докато не изтребят всичката риба сън не спят.Знаех една река пълна с пъстърва(американка) и ходех години на ред ,но рядко ,само когато е лошо времето и не мога да влезна в морето.Вадех си 3-4 пъстърви от порядъка на кило и си заминавах,докато я научиха мангалите.Сега надали е останала някоя риба,вече не ходя,защото е грехота и една риба да уловиш.Законите са много строги тук 500евро е първата глоба,при втора такава те чака съд.Просто и тук бракониерите имат късмет ,че не ги хващат .По малки язовири и реки контрола е по-слаб ,защото гърка не признава сладководната риба,предпочитат морската.На големите язовири обаче пак е много силен контрола,но там не се изисква билет за любителя рибар,риболуващ от брега и лодките са забранени.Само профисионалните рибари могат да ловят в язовирите от лодка.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа: Дойде ми и друго на акъла,дали пък си нямат някакви рибари-професионални,които да си плащат/както е на Дунава/и да си ловят свободно с мрежите из гръцките водоеми![]()