Бракониери има на всякъде !!!

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Бракониери има на всякъде !!!

Мнение от krokibg »

Бракониери има на всякъде,както се вижда от поста на колегага,дето е качил клипчетата.Има ги и в Гърция и то не тук,около границата където ходят Българските а до Атина.Сега разговарях с един приятел и наш колега,който е ходил на Елики,язовир на 100км от Атина,язовира е бил опасан с мрежи като за световно.Явно там на никои не му прави впечатление има ли мрежи или не.Така че,просто се чудя,какво очакваме от Европа,щом в държави от Евро зоната,има мрежи съвсем свободно.Идеята ми е,дали някой може да се разрови някъде из европеиските правила,да се види имали някакви разпоредби относно мреженето и какви.Много ще съм благодарен да разбера също така,дали в Гърция си имат някакви техни си правила за риболов с мрежи във вътрешните им водоеми или нямат.Някой яко знае,моля да каже !!!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
milev74
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Бракониери има на всякъде !!!

Мнение от milev74 »

:smt021 :smt021 :smt021 :smt021 :smt021 :smt021 :smt021 :smt021
което си е наше,не се губи
Аватар
edimi
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от edimi »

Имам едно "прясно" инфо от преди около 15-ина години :oops: /не вярвам да има промени в негативен смисъл/. За Германия и Австрия поне нещата стояха така - 1.Регистриран си с риболовен билет, неговото предназначение е основно да отбелязваш в него информация за излети. 2. Имаш право да ловиш от конкретен водоем/естествен, изкуствен или река/ определено количество риба/като бройки/.Ако примерно ловиш шаран и имаш право да уловиш 3броя и си ги хванал, сменяш водоема или прекратяваш улова на този вид риба. 3. МРЕЖИ и всякакви бракониерски методи/бомби, пиратки, артилерия :) , химия, чепарета иили един магазин въдице във водата и прочие/ са абсолютно забранени и няма никакви вратички! 4. За спазването на правилата по т.2 си имат зелена полиция, която прави изненадващи проверки. Конкретна случка от която се разбира е разказа на приятел - отива за риба, хващал каквото хващал и се прибрал, и след около половин час се звъннало на вратата и насреща "зелен" чичко полицай. Гутен таг, гутен морген и прочие, "дай си риболовната книжка!", дал си я човека те видяли какво е нанесъл и айде чао "гутен таг". Ама той ги питал как и защо и му обяснили - обикалят гледат/имат си хора по водоемите/, записват кой колко, номера на колата и ако решат се обаждат на колеги в населеното място и те извършват проверката на адрес. :rolleyes: .Абе организация, дисциплина и при нарушение :axe: , мундщрувка му е майката! И наистина с очите съм си виждал как по водоемите рибата си джитка и не е наплашена. Е, сигурно има и "елементи" ама са ги свели явно до санитарния минимум. Помолих приятел да се поинтересува и прати извадки от тяхни разпоредби. При повече инфо ще го пиша в темата.
малиии, кеф, риба

(heidy) Някой твърдят, че българите не искат и не могат да работят. Точно обратното - българите искат и могат да не работят.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Нашите разпоредби си ги четем всеки ден и си ги знаем.Чудно ми стана,когато колигата ми обясни че имало мрежи по целия язовир Елики.В европа е ясно и доста хора са испитали силата на законите и дисциплината при спазването им.Интересното е в нашата съседка - Гърция,как така не се съобразяват с европеиските закони и ако наистина е така,ние какво да очакваме от тях.Петиции,метиции,мви нищо няма да помогне.Не че я напълнихме с подписи но :roll: :roll: :roll: Дойде ми и друго на акъла,дали пък си нямат някакви рибари-професионални,които да си плащат/както е на Дунава/и да си ловят свободно с мрежите из гръцките водоеми :?: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

В Германия примерно бракониери с мрежи няма , почти 99,9% изключено, НО мрежи има по почти всички водоеми(мрежите не са като на наще бракониери, а постоянно стоящи в които рибара не се оплита а просто ги води до капан) това са мрежите на професионалните рибари които ползват водоема под концесия. Има такива професионални рибари(фамилии) от време оно още от графствата, които се ползват дори с по различни привилегии. Тези професионалисти обаче са задължени да потдържат постоянна популация от всички видове риба във наетите от тях водни площи (нямат права извън водните територии), стриктно са контролирани и въпреки всичко във водоемите кадето стоят тяхните мрежи рибата е с около 40-60 % по малко от останалите(тези които са само и изключително към риболовните клубове и съюзи). Много от водните площи за които отговарят профи риболовците са разрешени за любителски риболов със съответната карта и марка. Но при всички случаи в момента във водоемите кадето има профита е бъкано с тъй наричаните плевелни риби - червенопер , платика, и там подобни. От известо време има нов закон в който се забраняжа да се хранят прасетата по фермите и прочие с риба и от тогава онези типове събират от мрежите си само щука, бяла, шаран, змиорка и от този род риби а другите биват връщани(в тяхните капани рибите не умират и въпреки всичко са задължени да ги проверяват на няколко дена).
Общо взето така стоят нещата тук има още подобности, но не са важни.
Бях забравил да напиша, че не е забранено да се лови риба за стръв с рачило, малки капани(кошове) , дори и със малко серкме е разрешено, но ако те барнат , че прекаляваш и , че рибата не е за стръв не ми се мисли, без тва ама онова , на съд за 2 дена и после 99% затвор поне за месеца или доста солидна глоба.
А и още нещо , обиколил съм стотици магазини , ходил съм и на доста зиложения и все още не съм виждал да се предлагат или продават мрежи, много интересно защо ли няма бракониери :?
Velikana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Velikana »

Кроки,
Имам един приятел, който работи в международния отдел на ИАРА и непрекъснато виси в Брюксел. Ще го помоля да ми даде всички разпоредби и наредби с които се занимават там и ще видим какво им е дереджето в чужбината :wink:
Имаш крава - пиеш мляко , нямаш крава - пиеш ...уиски
Аватар
Rado67
новобранец
новобранец

Мнение от Rado67 »

Колегата VGS е отговорил за Германия. В Австрия законите са почти същите , има много малки разлики,
които не са същественни.Бракониери почти няма и мерките са буквално драконовски.
петър василев

Мнение от петър василев »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа: Дойде ми и друго на акъла,дали пък си нямат някакви рибари-професионални,които да си плащат/както е на Дунава/и да си ловят свободно с мрежите из гръцките водоеми :?: :idea:
Правилно си разбрал,професионалисти са.Мрежите са забранени за любителя -рибар.За морския риболов мога да кажа ,че ни разрешават,парагад (сара)до 150 куки на човек и ако сме двама в лодката 300куки,демек 2 парагада и толкоз,5 човека да имаш в лодката ,300куки.Имаме право на 6 кила риба и на една миграционна (тон)независимо колко кила ще е.Може да е 2кг или 100кг ,задържаш само една риба.Бракониери ,че има ,има,но повечето са чузденци,българи,грузинци,албанци а най-лошите са нашите мангали,набарат ли някой водоем докато не изтребят всичката риба сън не спят.Знаех една река пълна с пъстърва(американка) и ходех години на ред ,но рядко ,само когато е лошо времето и не мога да влезна в морето.Вадех си 3-4 пъстърви от порядъка на кило и си заминавах,докато я научиха мангалите.Сега надали е останала някоя риба,вече не ходя,защото е грехота и една риба да уловиш.Законите са много строги тук 500евро е първата глоба,при втора такава те чака съд.Просто и тук бракониерите имат късмет ,че не ги хващат .По малки язовири и реки контрола е по-слаб ,защото гърка не признава сладководната риба,предпочитат морската.На големите язовири обаче пак е много силен контрола,но там не се изисква билет за любителя рибар,риболуващ от брега и лодките са забранени.Само профисионалните рибари могат да ловят в язовирите от лодка.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”