Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Колеги моля за малко помощ
Модератор: dantho.mihov
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
Колеги моля за малко помощ
Колеги ето каква е историята:
С баща ми се хванахме да преправим камината която е на вилата,да работи като парно.Избрахме да е със серпентина,а не с водна риза защото е по безопасно и работи с по-малко налягане на парата.Та дадохме старото метално тяло на "майстор" да и сложи серпентината а аз и баща ми монтирахме радиаторите и прекарахме тръбите.Сега "майстора"трябва да дойде да завари трубите които свързват инсталацията с камината.ТРъбите са медни и нито аз нито баща ми можем да заваряваме мед.Понеже "майстора"е много зает по лов и като нас по риболов вече 4-та седмица не може да се почви и да си довърши работата.За това моля ако има някои които може да заварява медни тръби и/или разбира от тези работи и има подходящия служител за това моля нека ми се обади на:0885134785/или да пусне лични.Благодаря за вниманиети и за времето отделено да прочетете зова ми за помощ.На помогналите обещавам приятни 2 дена на вилата със цър-пър и хубава домашна салата и ракия.
С баща ми се хванахме да преправим камината която е на вилата,да работи като парно.Избрахме да е със серпентина,а не с водна риза защото е по безопасно и работи с по-малко налягане на парата.Та дадохме старото метално тяло на "майстор" да и сложи серпентината а аз и баща ми монтирахме радиаторите и прекарахме тръбите.Сега "майстора"трябва да дойде да завари трубите които свързват инсталацията с камината.ТРъбите са медни и нито аз нито баща ми можем да заваряваме мед.Понеже "майстора"е много зает по лов и като нас по риболов вече 4-та седмица не може да се почви и да си довърши работата.За това моля ако има някои които може да заварява медни тръби и/или разбира от тези работи и има подходящия служител за това моля нека ми се обади на:0885134785/или да пусне лични.Благодаря за вниманиети и за времето отделено да прочетете зова ми за помощ.На помогналите обещавам приятни 2 дена на вилата със цър-пър и хубава домашна салата и ракия.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Колеги моля за малко помощ
Медните тръби се запояват. Краищата на фитингите се намазват със специална паста, нагряват се с горелка и се запояват с тинол.
All we are is dust in the wind...
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Всеки който се занимава с климатици и хладилници може да ти свърши работа ,можеш и сам ,трябва ти ,бренер,горелка или оксижен , флюс или боракс от аптеката ,твърд припой ,сребърен или месингов !
Пробваш на едно парче за да свикнеш,нагряваш ,слагаш флюса пак нагряваш ,подаваш припоя и ако се разлее като водичка ,значи си достигнал температурата и си готов ,така на думи е лесно ,но всичко зависи от дебелината на тръбите и температурата на пламъка, ако не намериш някой и решиш сам ще ти подаря 10тина пръчки припой ето ти и снимки да се ориентираш http://www.rd.com/advice-and-know-how/p ... 18309.html снимките са за мек припой но принципа е същия
Пробваш на едно парче за да свикнеш,нагряваш ,слагаш флюса пак нагряваш ,подаваш припоя и ако се разлее като водичка ,значи си достигнал температурата и си готов ,така на думи е лесно ,но всичко зависи от дебелината на тръбите и температурата на пламъка, ако не намериш някой и решиш сам ще ти подаря 10тина пръчки припой ето ти и снимки да се ориентираш http://www.rd.com/advice-and-know-how/p ... 18309.html снимките са за мек припой но принципа е същия

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
- krokibg
- учете се от него
С малко желание и сам можеш да го направиш но има малък проблем !!!С тенола е лесно но тръби за топлата вода,не се запояват с тенол а се правят с буракс и бронзов припой.От високата температура на водата,тенола се растапя и разлива а водата ще почне да излиза.Студената няма проблем да се направи с тенол но топлата не.Може и да греша,но както става и при електрониката,даден компонент като загрее повече,тенола пада от тресенето и се губи връзката.Затова мисля че го правят/виждал съм/тръбите за топла вода са с бронз на връзката.Успех Токсине,и дано тоя се налови на риби че да си свърши работата !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Бай Гого май е спец по тия работи 

-
- научил се да хвърля
Колега и аз имах същия проблем преди 2 год.Чаках майстор 1 месец и накрая ми казаха да си залепя медните тръби с поксипол...Стана като камък.Камината ми е с водна риза и втора година я карам така.Свръзката ми е точно до разширителния съд...
Я разгледай този сайт
http://www.ka6tata.com/articles.php?art ... %2004/2006

- Светльо-toxin34
- разбира нещата
Колеги,благодаря за съветите.Ако няма друг начин ще пробвам с боракса и бронзовия припой.А това за поксипола даже и не бях чувал че става."Майстора" дано се сети,че ако зимата ме завари на студено ще го "викам"да ме топли.
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
Бай Гого е спец с агрегат СО /телоподаващо/ на черни метали..Nedeltcho Delev написа:Бай Гого май е спец по тия работи

Имаш почти всики отговори на въпроса. Според мен най-добре е това да стане със някой от следните припои. Виж тук:
http://www.elektrik90.com/index.php?categoryID=156
Избираш подходящата пръчица - има си всичко на нея! Не е задължително да я купуваш от тук - давам ти линка само като идея, потърси в железариите.Намери от някой познат оксиженова горелка и вместо ацетилен използвай пропан-бутан. Ако е на достъпно и удобно място, пробвайте да ги запоите вие, да не давате излишно кинти на майстора При оптимално нагряване, припоя се лее като вода и става много здраво! Успех! Ииии да приготвиш от "оня", вълшебния катък...!

http://www.elektrik90.com/index.php?categoryID=156
Избираш подходящата пръчица - има си всичко на нея! Не е задължително да я купуваш от тук - давам ти линка само като идея, потърси в железариите.Намери от някой познат оксиженова горелка и вместо ацетилен използвай пропан-бутан. Ако е на достъпно и удобно място, пробвайте да ги запоите вие, да не давате излишно кинти на майстора При оптимално нагряване, припоя се лее като вода и става много здраво! Успех! Ииии да приготвиш от "оня", вълшебния катък...!

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
С медно-фосфорен припой е по лесно,но иска горелка.Даже не ти трябва и флюс.Преди 3 години си правих така казана за ракията,светна ме един познат който се занимава с климатици.Ако имаш такъв познат го викни работата е не повече от 10 мин.Успехи!

Където качеството е от значение!
- Светльо-toxin34
- разбира нещата
Колеги нали точно това ми е проблема.Ако аз и баща ми можехме да се справим нямаше да има нужда да търся помощ.
Ясно! Ами аз имам такъв приятел, ама да се разкарваме от Ловече до София за 10 мин работа и после цял ден пийне, не си заслужава!
Успех и дано се намери някой по-наблизо
!

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"