Одринци, 10.10.2009

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Motorski
ще става разбирач
ще става разбирач

Одринци, 10.10.2009

Мнение от Motorski »

Здравейте :)
Последният хубав ден преди дълготрайно разваляне на времето (според синоптиците, някой даже му викат "есен") запалихме ладюгата a.k.a "Синия лебед" и се запътихме с баща ми и майка ми към язовир Одринци. Както е известно на хората от околността, от няколко дни вече няма арендатор, т.е. язовирът не е платен и може спокойно да се упражнява спортен риболов отговарящ на регламентираните от закона начини. Имахме известни притеснения, че преди края на арендата, ще бъде източен, омрежен, изнасилен и т.н. и няма да намерим и кьорава риба, но... както се казва в поговорката "г*з път да види".
Бяхме на мястото към 7 и нещо, духаше лек ветрец, малко хладно и хора колкото си искаш.
Язовирът е доста паднал, и докато бяхме там май продължаваше да пада нивото съвсем леко.
Изображение
Понеже пролетта бяхме ходили няколко пъти заложихме на тактиката от тогава: на плувка - торен, на дъно - спирала + торен. И така се започна едно чакане.
Изображение
На леките такъми нямаше успех и минахме на бял червей, естествено с подхранване. На дънните също се измъчихме, и там без успех. Все вадехме опоскани куки и нищо на тях. А наблюдаваме хората около нас вадят по някоя друга едра таранка/каракуда/шаранка - кой както му казва...
Та усетихме се на време, че захранката по спиралите привлича рачешкото многолюдие и не остава на рибите да гризнат куката. Свалихме ги и стъкмихме такъм с две куки и крайна тежест и успехите не закъсняха.
Хвърлената на дъно рибка за евентуална сулка беше естествено транжирана от същите тия раци и се отказахме от нея.
Интересно е, че едрите таранки се държат навътре в язовира - на плувка извадихме само 1 брой, заблудил се измежду бабушките.
На изкуствена примамка имахме няколко удара, но в крайна сметка нищо извън водата - аз на въртяща блесна, баща ми на силиконка.
Изображение
Направи ми впечатление, че е сравнително чисто - съпоставено с яз. Цонево, например, и р.Камчия.
Изображение
Поседяхме, похванахме някоя друга риба...
Баща ми:
Изображение
Моя милост:
Изображение
/ Изображение ... long live Karabas Barabas!/

Както споменах имаше доста народ, повечето хора бяха се въоръжили с нерегламентирани риболовни средства /парашути/, но за щастие, както се казва "не им се отвори парашута" и не вадеха почти нищо. За бройката въдици и куки и куки на тях, разрешени от закона няма какво да ви разправям - сами се сещате какво е било положението...
Дойде време да се прибираме и решихме да обиколим язовира и да надникнем как е откъм опашката му в това безводие.
Изображение

Като цяло много красива природа, прекрасен ден и чудесен улов.
Изображение

За обобщение:
Това, което ми хареса - относително чисто, без изобилие от боклуци; няма такса; все още има много риба; мястото е много хубаво.
Това, което не ми хареса - много хора, и в случая не хората като такива, а начините им за "спортен" риболов; селянии от сорта да си надуеш музиката след обяд; никой от ИАРА не мина на проверка.
И май това е :wink:
ИзображениеАматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"Изображение
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Re: Одринци, 10.10.2009

Мнение от Tеди »

Хич не е зле.Поне релакса е бил пълен,найстина доста чистичко и приятно местенце :!:
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

Бива,бива :smt023
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

Супер излет :smt038 :smt038 :smt038
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

:smt023 :smt038 Супер е било! Искам и аз :smt026 :smt026 :smt026

ПП
Само тая щипка самотната... :D :lol:
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
leonardo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от leonardo »

изглежда красиво местенце, браво
Желанията съм ги измислил, кога ли ще хвана златната рибка.....
lyubo.h
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lyubo.h »

Евала за хубавия излет!!! :smt023 И дано не се окажа прав, ама няма да е чисто за дълго, при наличието на много паплач като тая която описваш. :evil:
СЪНДИ

Мнение от СЪНДИ »

Добър излет.С много добри снимки. :smt038
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Страшно точен и премерен репортаж :smt023
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Супер излет колега :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Браво за излета и инфото :D :D
Аватар
MANYAKA
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MANYAKA »

:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
Изображение
Изображение
Айде, наслука и да не ви пука !
Abrashev
новобранец
новобранец

Мнение от Abrashev »

На същия ден и аз бях на същия обект.Не бях посещавал язовира доста отдавна и ми се доплака като видях как един от няшите язовири си заминава защото равнището на водата е толкова ниско че откъм село Дончево е пресъхнал в голяма степен .Колега ние бяхме малко зад вас бяхме на боруна точно срещу кулата.Откъм риба много е зле никога досега не съм се прибирал с 3 рачета и 8 таранки .Но релакса си е релакс макар и с грозна гледка от обезводняването.

П.С. - никога не съм знаел ,че на язовира има и миди но открих към 3-4 но стават само за кая (попчета) много ги събирали с кофите и ги продавали после .
Грешим - книгата на съдбата не е вече написана. Пише се всеки ден. Някои белези никога не заздравяват. Но пък някои заздравяват...
И нека, тръгвайки си от водоема, единствените следи, оставащи зад вас, да са следите от стъпките ви...
Аватар
Motorski
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Motorski »

Ами то май заради нивото (а за нивото подразбрах от друго място, че поради очаквани големи валежи през есента са поизпуснали доста водоеми, не знам колко е вярно) рибата не ядеше много и се държеше на дълбоко... Откъм Дончево верно изглежда плачевна ситуацията - пролетта бяхме там на опашката на язовира, а сега е само тиня...
ИзображениеАматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"Изображение
s.s..
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от s.s.. »

добре сте си изкарали
САМО БОТЕВ
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”