Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

най нужните бомбарди като заначало
Модератор: sapuna
-
- новобранец
най нужните бомбарди като заначало
Здравейте,искам да опитам -риболов на сбиролино (или бомбарда) по реки и язовири.Престои ми да си закупя въдица и макара -за които вече съм решил кои да са (благодарение на четенето из форума).Но сбиролино(бомбарди) плуващи ,потъващи,бавно потъващи какви грамажи ще са най удачни като за начало,за да не купувам на сляпо и да пълня кутии ,а само което ще ми върши работа докато разуча нещата?И другият ми въпрос -кои искуствени примамки са най удачни,като изкуствени мухи-от кои модели?Благодаря Ви.
Re: най нужните бомбарди като заначало
Една
ТЕМА, която предполагам ще ти е от полза и има отговор на част от въпросите ти.

-
- новобранец
Прочетох тази тема няколко пъти,но ми се искаше по конкретен отговор за кои грамажи бомбарди ще са ми най полезни по нашите реки и язовири за да не ги трупам.Може и да не ми хареса този начин на риболов,понеже риба не ям и всичко хванато пускам обратно.Кефа е важен и релакса сред природата.
-
- новобранец
Риболова на сбиролино е много интересен,но не е за бедни хора,в смисъл че е не е за вярване колко мухи,бомбарди ,блесни късаш за един ден риболовстване и всичко остава на дъното на водоемите(може и да се дължи на неопитноста ми).Но пък другото -няма сухо,риба бол,кефа неописуем.Чудех се защо не съм виждал рибари да го практикуват по реки и язовири,ами просто преди риболов всеки път трябва да минеш през магазина и да си напазаруваш мухи,блесни ,бомбарди....Но кефа е голям.На морето са супер ,дъното е пясък и няма закачки (предполагам де) обаче по реките и язовирите е чудо.Та тъй голям кеф е . 

-
- учете се от него
Ами аз имам около 25 бомбарди от 3 до 40 гр; плаващи, бавно и бързо потъващи и от различни типове и производители. Това е без оловните поплавъци и булдата
Разбира се, не съм ги събрал за два дена; имам и скъсани естествено, ама не чак толкова много, както е писал колегата в предния пост; при правилни монтажи "фирата" е много малко. Аз и затова я пуснах оназ тема- за ограмотяване по тези въпроси

п.п. под "неправилен" монтаж например разбирам: да вържеш дълбокогазещ воблер с потъваща бомбарда, или да сложих на "салтарелото", силиконче с офсетна кука с оловна глава.....и т.н.

п.п. под "неправилен" монтаж например разбирам: да вържеш дълбокогазещ воблер с потъваща бомбарда, или да сложих на "салтарелото", силиконче с офсетна кука с оловна глава.....и т.н.