Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Костури преди бурята
- Николай Неделков
- учете се от него
Костури преди бурята
Ами понеже синоптиците предричат днес да е последния хубав , топъл , слънчев ден за годината , аз реших да го прекарам в риболов.
Отидох малко късно , защото бях нощна смяна , но все пак бях на риба
9:30 заметнах и зачаках. Почнах да си ловя рибки за стръв с рачилото , но "НАНАЙ СИ ФЕРОДО" , както казват наще цветнокожи братя. Целта беше костур , а имах само бял и сърцето ми се късаше като гледах как ги сбъркват на понтоня
Е успях да хвана 5 бабушки и около 10:30 слънчевите лъчи пронизаха копринената пелерина от пухкави облачета и озариха целия язовир. Това бе моят миг. За нула време успях да надхитря няколко малки рибки , които моментално попаднаха в кофата за стръв.
И понеже понтоня беше зает се настаних ей тук , в търсене на раираните разбойници.

Само за информация на тези , които отдавна не са ходили на това място ще кажа , че има 2 нови понтона
Времето беше прекрасно , слънцето печеше жарко , вятърът палаво поддухваше , за да създаде картина подобна на идилийте от Нешанъл Джиографик. По нищо не си личеше , че от утре може да започнат няколкодневни дъждове и температурите да паднат с 15 градуса.
Кълвеше подобаващо. Взимаха предимно средни костури , по-рядко едри и дребни. За първи път не кълвеше само на понтона , а от цялата дясна страна. Разбойниците определено предпочитаха по-малка кука (№10-№12) и възможно по-малка рибка. Финните такъми бяха за предпочитане. И тогава от нищото , като за един миг , за част от секундата , в слънчевата приказка се появи нов , но лош герой.
Бурен , ураганен , ужасяващ вятър , който със себе си донесе черни , дъждожни облаци , а водата стана перфектна за състезание по сърф. Рибата изчезна в дънземя.

Ами приказката продължи само 2 часа , от 10:30 до 12:30 , но пък беше доволно , не се оплаквам , ша има за мизе
.
На тръгване почна да пръска и дъжд. В Перник всеки момент чакаме бурята.
Дано поне тези дъждове спрат след 3-4 дни и от другата седмица се ориентираме към промишлни количества костур на понтоня и скобар на Струма.
Ето снима на улова и айде със здравйе

Отидох малко късно , защото бях нощна смяна , но все пак бях на риба

9:30 заметнах и зачаках. Почнах да си ловя рибки за стръв с рачилото , но "НАНАЙ СИ ФЕРОДО" , както казват наще цветнокожи братя. Целта беше костур , а имах само бял и сърцето ми се късаше като гледах как ги сбъркват на понтоня

И понеже понтоня беше зает се настаних ей тук , в търсене на раираните разбойници.
Само за информация на тези , които отдавна не са ходили на това място ще кажа , че има 2 нови понтона

Времето беше прекрасно , слънцето печеше жарко , вятърът палаво поддухваше , за да създаде картина подобна на идилийте от Нешанъл Джиографик. По нищо не си личеше , че от утре може да започнат няколкодневни дъждове и температурите да паднат с 15 градуса.
Кълвеше подобаващо. Взимаха предимно средни костури , по-рядко едри и дребни. За първи път не кълвеше само на понтона , а от цялата дясна страна. Разбойниците определено предпочитаха по-малка кука (№10-№12) и възможно по-малка рибка. Финните такъми бяха за предпочитане. И тогава от нищото , като за един миг , за част от секундата , в слънчевата приказка се появи нов , но лош герой.
Бурен , ураганен , ужасяващ вятър , който със себе си донесе черни , дъждожни облаци , а водата стана перфектна за състезание по сърф. Рибата изчезна в дънземя.
Ами приказката продължи само 2 часа , от 10:30 до 12:30 , но пък беше доволно , не се оплаквам , ша има за мизе

На тръгване почна да пръска и дъжд. В Перник всеки момент чакаме бурята.
Дано поне тези дъждове спрат след 3-4 дни и от другата седмица се ориентираме към промишлни количества костур на понтоня и скобар на Струма.
Ето снима на улова и айде със здравйе

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Костури преди бурята
Абе ,пак ще имаш за бирата довечера

-
- сериозен играч
- bozhidar_kostov
- ще става разбирач
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Малко "прокурорски" ми се струват костурчетата, а за бабушките да не говорим, но знам че много на дълбоко гълтат куката, умират и не подлежат на рилийс, така че ... по-препържени и ...

нямам живарник
Доволно 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво адаш

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Уеуе Коуе, почнал си да пишеш почти като Дългокосия! Явно у чужбина не си пил само бира, а си одил на курсове по темопис.
Ма не ми стана ясно що си снимал стръфта за костурите?
Най-важното,че ти си доволен от излета!А на другото ....

Последно промяна от Ачо ♣ на Пон Окт 12, 2009 4:36 pm, променено общо 1 път.
- Николай Неделков
- учете се от него
Dedy написа:
Ма не ми стана ясно що си снимал стръфта за костурите?
Ма това не е стръвта бе

Бъш на мерката бяха 12-15см , а минимума е 12

Принципно не бих ги взел , ама повече от половината батисваха при ваденето на куката и ко да праиш...
Кеч & рилийз у тиганьо

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- разбира нещата
-
- кандидат преподавател
Браво Ники.Това се казва работа .Хем кеф хем мезе за бирата тъй до сто години 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
-
- и господ не е толокова добър
Добре си се справил 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.