Към колегите от Стара Загора...

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
carp-stz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Към колегите от Стара Загора...

Мнение от carp-stz »

Колеги тая година мисля да се отдам на нащо езеро в Стара Загора ЗАГОРКА ... Не Че няма да ходя другаде ама повеЧето ми излети като нямам вазмойност да ходя другаде ще ги правя там...Аз ходя само за шаран и ловя само на дъно...Някои може ли да ми каже някуква информация за дънния риболов на езерото...В коя Част го практикуват, на каква стръв, каква дистанcия долу горе...Да ми дадете малко инфо за риболова на дуно там и главно за ШАРАН И АМУР...
Благодаря ви предварително...
Carp Team Vidrax
http://vbox7.com/play:ad8d5931
Хвани и Пусни !!!
http://vbox7.com/play:6321a45a
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от DrAkoN »

Колега шанса да хванеш харан на езерото е все едно Наоми Кембал да ти пусне.{2-рото е по вероятно } На езерото можеш да хванеш някоя заблудена каракуда наскоро се появи и уклеи а за щуката тя е много наплашена и е много рядка като вид вътре :о) Но за мерак граници няма но щом си оптомист пробвай :винк:
Боката
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

нещо ново

Мнение от Боката »

малко е късно за тази информация но точно септември 2006 групата на Бончо от Металик хванаха над 30 бели амура по над 10 кг точно на езеро загорка има няколко майки шарана но не са много вчера чух че преди няколко дена са хванали бяла риба 3,5 кг и щука 2,5кг прави си изводите :idea:
ret
новобранец
новобранец

Мнение от ret »

момчета изжиняжам се че се намесвам но няма как.В язожира в Стара Загора лично аз сам пуснал 89 маки щуки 31 сомчета по 2кг.Така че искам да помоля всички колеги който ходят на красивото ни езеро да са малко по лакуми вращайте маките рибета.Благодаря предварително.
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

ret написа:момчета изжиняжам се че се намесвам но няма как.В язожира в Стара Загора лично аз сам пуснал 89 маки щуки 31 сомчета по 2кг.Така че искам да помоля всички колеги който ходят на красивото ни езеро да са малко по лакуми вращайте маките рибета.Благодаря предварително.
Браво на това езеро съм бил на Световно,Европейско и т.н. състезания по Корабомоделизъм и имам приятни спомени :!:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Боката
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

еее такава ще е:(

Мнение от Боката »

След слуха че преди 10 дена се хвана бяла риба 3.5кг,щука 2кг...езерото е блокирано от най малкото сто човека с по няколко въдици
и надали ще пожалят мало и голямо рибе...хубаво е че поне мрежи не дават да се хвърлят.Но не съм сигурен защото разбрах че пазачите играели комбина с мрежарите и си делкали.А иначе има добри екземпляри шаран-майки,бял амур над 10кг...
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

Риба в езерото има , но е много наплашена. Пазачите са в комбина с полицаи и бракуниери. Изтърмъчиха толупите, за мрежи не съм чувал. Щука има, аз лично съм я носил от михайловския водоем.
Езерото е добро за всички сладководни видове и е прекрасно за любителски риболов.
Боката
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Към колегите от Стара Загора...

Мнение от Боката »

Днеска гледам че нещо се човърка...работи се във хотела...дано новия чорбаджия е на ти с риболова та да арендоса и язовира,да си го зариби и къта.
bibliotekarja
новобранец
новобранец

Re: Към колегите от Стара Загора...

Мнение от bibliotekarja »

За всички които се интересуват от Загорка ето малко инфо.
1.Най лошото за нас е че "Бончо от Металик" вече не е между живите.Н 15.12.2007г ни напусна този славен риболовец и голям мой приятел лека му пръст и вечна му памет.Всичко което знам за риболова го знам от него.
2.В езерото има всякаква риба включително сом но както казват колегите по горе е наплашена,въпреки това от време на време и наплашената риба се храни и все някой има слука там.Мрежите там играят нощно време пазачите нямат нищо общо но и нищо не могат да направят на мрежарите - представете си какви хора са и какво работят тез мрежари.
3.Новия "чорбаджия" на хотела Загорка е именно шефа на Металик и той за момента няма никави намерения да се занимава с езерото въпреки че сина му е "и ловец и рибар".
4.И последно успехите на Бончо се дължаха на постоянство и добре приготвен качамак в домашни условия:царевично брашно с малко галета и лек аромат на ванилия-той казваше:Продавам топче качамак за 20лв ,давам гаранция за улов минимум 7 кг.
На колегите решили да се пробват на Загорка пожелавам успех.Това е едно прекрасно място в Стара Загора което за съжаление се унищожава от бракониери дано някой обърне внимание.
Heavy metal forever
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”