първа лодка

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
vova
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

първа лодка

Мнение от vova »

колеги много съм зле със интернета и ако някой ми помогне ще се радвам .купих лодка wav marine 360 m .ако някой има такава лодка ще се радвам да ми каже с какъв мотор да я оборудвам за да може да излиза на глисаж поне със 3ма човека; :D :D
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: първа лодка

Мнение от MITKO70 »

Колега ,те на много лодки имената завършват на marine,та точно този модел не го знам.Но, по принцип на транеца има табела и там пише колко коня мотор може да се слага максимум.На мойта 3,20м. и дават 15кс. и с 6кс. излиза на глисаж с 1 човек и багаж без проблем,но с двама и багаж трудно.За да излизаш на глисаж с 3 човека трябва да си почти на максималния мотор който и дават.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stih »

Честито за придобивката! Вероятно лодката е WAV Marine 360 Sport, а темата е за "Екипировка".
Изображение
Според данните на производителя двигателят трябва да е къс ботуш, макс. 25к.с., а теглото не повече от 70кг. Диаметър на тубата - 45см. Може да вози до 6 души.
Смятам, че 15к.с. ще вършат работа, за да излезеш на глисаж с трима възрастни вътре.
vova
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от vova »

Колега лодката е почти същата но е с твърдо дъно RIB.Поръчал съм и колесар но още не е готов.Смятам да и монтирам мотор 20 к.с.Като я пусна на вода ще кача снимки.БЛАГОДАРЯ! :D :D :) :)
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

vova написа:Колега лодката е почти същата но е с твърдо дъно RIB.Поръчал съм и колесар но още не е готов.Смятам да и монтирам мотор 20 к.с.Като я пусна на вода ще кача снимки.БЛАГОДАРЯ! :D :D :) :)
Щом е Риб,качвай си спокойно максимума двигател за да не правиш после двойни работи и да продваш по-малкия и да взимаш тогава 25 кс.Просто съвет - послушай ме !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
LBoy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от LBoy »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:
vova написа:Колега лодката е почти същата но е с твърдо дъно RIB.Поръчал съм и колесар но още не е готов.Смятам да и монтирам мотор 20 к.с.Като я пусна на вода ще кача снимки.БЛАГОДАРЯ! :D :D :) :)
Щом е Риб,качвай си спокойно максимума двигател за да не правиш после двойни работи и да продваш по-малкия и да взимаш тогава 25 кс.Просто съвет - послушай ме !!!
Послушай Бат Любо, той е стар ТРОЛИНГИСТ !!!
vova
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от vova »

Колеги,много се радвам че ми отговорихте.Има една приказка(не питай старило а питай патило).Ще Ви послушам за моторчето но,искам да попитам още нещо.На лодката и дават 60кг. мотор,а yamaha 25 кс.е 62кг.Дали това ще е проблем.В оригиналният сайт на производителя дават до 70кг.и 30кс. :?
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

vova написа:Колеги,много се радвам че ми отговорихте.Има една приказка(не питай старило а питай патило).Ще Ви послушам за моторчето но,искам да попитам още нещо.На лодката и дават 60кг. мотор,а yamaha 25 кс.е 62кг.Дали това ще е проблем.В оригиналният сайт на производителя дават до 70кг.и 30кс. :?
Колега,винаги има плюс - минус :idea: :idea: :idea: Ако в оригиналния сайт и дават 30 кс,слагаи го и не се плаши но ако имаш начин да пробваш пъво 25 и после 30 кс,направи го :!: Хората са правили проби а 5-10кг няма да са никакъв проблем за лодката.Това е моя съвет а ти си решаваш :idea:

vova
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от vova »

Благодаря ще палзвам по големия вариянт. :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

vova написа:Благодаря ще палзвам по големия вариянт. :D
Ако случайно 3-5кг идват в повече/в което се съмнявам/ просто слагаш багажа който носиш по-напред :lol: :lol: :lol:

Майтапя се,хората са го тествали Риба и знаят какво пишат и то в сайта на производителя - повярвай им.Да си я ползваш с мерак и много слука :drinkers: :drinkers: :drinkers:

Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Пак е прав бат Любо :wink: Това с надписите го бъркат по някога.И при мен на документите,сертификата пише 15кс./11квт./, също и на сайта на фирмата,а на табелката чукнали 5кс. :shock: :D
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HOOLIGAN »

КОЛЕГАТА КАЗВА ЧЕ Е КУПИЛ RIB НАВЯРНО http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1697
САМО ЗА СВЕДЕНИЕ, ЛОДКА С ПОДОБНИ ПАРАМЕТРИ:
http://www.zanderbg.com/bl350.html, И ВСЕ СИ МИСЛЯ , ЧЕ ДВИГАТЕЛ ПО-ГОЛЯМ ОТ 20 - 25К.С.НЯМА ДА Е ПОДХОДЯЩ ЗА ТАЗИ ЛОДКА :roll: :roll: :roll:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”