Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Избор на макара
Модератор: sapuna
Избор на макара
От известно време се сдобих с тази спинингова пръчка Mikado - Dream Team Nano Crystal - http://shop.fishing-mania.com/viewspin_3.php?id=6632

Дължина 2.40м. Засега със сложил една малка макара Teben и даже в събота я сефтосах с една щучка, но ми се струва, че макарата не е подходяща за пръчката.
Та питането ми е: кое е идеалното решение за тази пръчка?

Дължина 2.40м. Засега със сложил една малка макара Teben и даже в събота я сефтосах с една щучка, но ми се струва, че макарата не е подходяща за пръчката.
Та питането ми е: кое е идеалното решение за тази пръчка?
- Румбата
- разбира нещата
Re: Избор на макара
Привет Колев !!! Такава въдица не съм пипал и не знам как е . Но и въпроса ти е много уклончив ! Иначе бих ти отговорил - зависи от джоба !!! Има доста добър избор от макари , но , зависи за какво ще я използваш/имам предвид големината на улова/ и докъде ти стигат възможностите ! Във форума също се предлагат добри макари на сносни цени , даже колегите и отстъпки правят ! Кажи до какви пари и какво усилие ще има върху макарата !!!
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
- Румбата
- разбира нещата
http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=19&t=29206
Те това са добри макари , аз съм хвърлил око на Сонора ,но се офлянквам !100yan написа:1.SHIMANO Sonora 2500 FB - 115 лв.
2.Shimano Sidestab 4000 RE - 95 лв.
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Колега не занам точно какво ти трябва, но според мен Тебенчето си е екстра макарка и доста май е изписано за него. Ако ти върши работа защо ще го сменяш - макарката си е хубава, пък и в реални бойни деиствия си я тествал. Иначе аз съм сас спининг - 2,10 OKUMA и макаричка спинингова EVOX Attack RD, която за цената си под 30 лева си е просто уникална - голяма щука е вадила, че и една гора растения е изтралила по ряката. Та мисълта ми е ползвай си Тебена щом работа ти върши или пък ако ти се дават парички за нещо по добро аз ти предлагам това:http://www.hotreel-fishing.com/images/o ... 24_20b.jpg
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

Ясно е. че всичко е относително и донякъде до финанси. Лошото е, че незнам какво точно да искам от макарата и пръчката, всъщност знам де - не практикувам масов спининг, но комплета си го нося винаги с мен, ако има сгода да помятам на изкуствени примамки. Та искам да ловя:
1. Кефали над кило
2. Щуки над кило
3. Костури над 500г
4. Сомчета от 3 до 6 кг.
5. Бели риби 2-3 кг-мови
С тебена комплекта е много лек и мога да мятам цял ден, но искам да чуя от хора, които се занимават само със спининг - за какъв размер макара е предназначена въпросната пръчка. Затова и темата я пуснах във форум "Спинингов риболов", но нямам идея защо я преместиха тук.
1. Кефали над кило
2. Щуки над кило
3. Костури над 500г
4. Сомчета от 3 до 6 кг.
5. Бели риби 2-3 кг-мови
С тебена комплекта е много лек и мога да мятам цял ден, но искам да чуя от хора, които се занимават само със спининг - за какъв размер макара е предназначена въпросната пръчка. Затова и темата я пуснах във форум "Спинингов риболов", но нямам идея защо я преместиха тук.
-
- вече хвърля и на тежко
Те така най-обичам, написано с граници от - до и т.н.kolev написа: Та искам да ловя:
1. Кефали над кило
2. Щуки над кило
3. Костури над 500г
4. Сомчета от 3 до 6 кг.
5. Бели риби 2-3 кг-мови
Ми ако удари нещо извън тези граници, какво ще правим колега.

-
- и господ не е толокова добър
Ами ще използва аванса 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата
За сом 6 кила ти трябва бая макара нещо от шаранската серия
-
- вече хвърля и на тежко
kolevkolev написа:Ясно е. че всичко е относително и донякъде до финанси. Лошото е, че незнам какво точно да искам от макарата и пръчката, всъщност знам де - не практикувам масов спининг, но комплета си го нося винаги с мен, ако има сгода да помятам на изкуствени примамки. Та искам да ловя:
1. Кефали над кило
2. Щуки над кило
3. Костури над 500г
4. Сомчета от 3 до 6 кг.
5. Бели риби 2-3 кг-мови
Не си казал нищо конкретно за Тебена. Щом с него такъма е лек, значи всичко е ОК.
Имам представа от въпросното Mikado и считам че макара с размер 2500 - SHIMANO до 3000 - DAIWA т.е. между 250 и 300 гр. би и стояла добре.
Успех
.........!