Доброволци спасиха рибари край Галата

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Малък ама вече знае
новобранец
новобранец

Мнение от Малък ама вече знае »

Повече на този сайт - http://www.pozvanete.bg/news.php?id=61523&lpa=0

Мъглата наистина беше ужасна около 12.30ч , но после се вдигна. Не е било необходимо да се паникьосват колегите :D
Изображение
bokooll
разбира нещата
разбира нещата

Re: Доброволци спасиха рибари край Галата

Мнение от bokooll »

Важното е било че е имало кой да им помогне. :smt023
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Да не се паникьосват,ама то като му дойде на човек до г..а...То да не идва...Чук чук на Дървената ми глава.Добре че всичко се е разминало само с уплаха.
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Просто куцо и сакато си накупи лодки и влезе в морето дали риба да лови или пари да прави.С морето шега не бива, ама повечето си мислят, че това е игра и те са безсмъртни натискаш нова игра и всичко започва отначало,но уви не е така.Доста пъти съм казвал на такива всезнайковци на къде са тръгнали в това бурно море с тая путка лодка , а отсреща ми се обяснява как тя имала 50 коня двигател и след дваисет минути са на брега мокри и треперят щото едвам са направили обратен да излязат.Ето и този корабче не лодка какво му пречи да сложи втори двигател,който да е резервен за такива ситуации,ама не типично по Български дай да направим организация да спасяваме тия дето сами не си мислят за живота.Купил кораб за хиляди левове ,а не може да отдели още малко и да се застрахова на 100%,ама защо и да го прави нали има организация те са длъжни да му помогнат и ако не успеят те са виновни ,пак по Български прехвърляме си вината.С МОРЕТО ШЕГА НЕ БИВА!!!!!!!!!!
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

Прав си колега,но все пак са хора...
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Да колежке те и тия дето возиха хората на Илинден са хора,ама отнесли ли са се те към пасажерите си като хора или просто ги издавиха,защото претовариха и преобърнаха и всичко това за собствена парична облага.Не е ле по човечно да има втори двигател с който да спаси хората, който е качил да вози,а и самия себе си.Не знам това безумие ли е или просто безхаберие!?!?!?
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

ХРОНОЛОГИЯ НА СЪБИТИЯТА ОТ 24.10.2009 И КАК МОЖЕ ДА СЕ ПРЕЕКСПОНИРА ЕДНА СИТУАЦИЯ НА МОРЕ 10:44 – Получено телефонно обаждане в МСКЦ Варна по GSM от г-жа Галя Върбанова за това, че имат повреда в двигателя и искат съдействие за буксиране на кораб В 3551 (това е корабчето с което се носят продукти и понякога пътници до хотел „Романтика” на н.Галата и после се връщат отпадъци или отпочинали хора обратно до пристанище Варна) до пристанище Варна. Корабчето се намира на около 1 миля източно от н. Галата. Метеообстановка: вятър – 0, море – 1, t° въздух = 16° С, t° вода = 17° С, видимост – 2 мили 10:50 – Уведомен началника на МСКЦ Пламен Бонев, получено разрешение да се изпрати катер до мястото на корабчето и да провлачи корабчето до пристанището. Екипажът на сп/ка “Варна” поставен в повишена готовност. 11:00 – Установена връзка с кораба :Работят по отстраняване на повредата, засега да не изпращаме катер, ако имат нужда от помощ ще ни уведомят. Направена уговорка да се чуем, ако има промяна в обстановката. 11:30 – Установена връзка с кораба :Успели са частично да отремонтират двигателя и ще се опитат да се приберат в пристанище Варна на малък ход. 12:00 – Установена връзка с кораба : Г-жа Върбанова каза, че се движат бавнои нямат нужда от помощ. 12:48 – Кораб В3551 се швартова зад м/к „Атанас Димитров”, придружен от рибарска лодка „Mirabu”. Заб: Оказва се, че г-жа Върбанова е скрила факта, че прибирането на кораба В3551 в пристанище Варна е станало с помощта на рибарска лодка „Mirabu” и през цялото време е давала погрешна информация на МСКЦ. Всички телефонни разговори са еднопосочни – от МСКЦ към г-жа Върбанова, с изключение на обаждането в 10:44. В 12:48 кораб В3551 беше посрещнат от г-н Никифор Герчев, който направи снимки на приставането му. Чут е от екипажа на сп/ка „Варна” да казва, че пак той трябвало да върши работата на Морска Администрация. Мнение на Камен Кръчмаров (дежурен експерт в МСКЦ по време на случая) – Подаденият сигнал не е сигнал за бедствие, а е сигнал за извършване на провлачване (салвидж). Метеообстановката е повече от благоприятна за самостоятелното завръщане на кораба В 3551, а и пристанище Варна е съвсем наблизо. Няма очаквано влошаване на метеоусловията. Въпреки това, МСКЦ беше готово да помогне, ако г-жа Върбанова категорично не беше заявила, че нямат нужда от помощ, което се оказа неистина.
А и след като човек прочете това нещата му се изясняват ,че цялата работа е доста МИРИЗЛИВА!!!!!!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

:smt017 Вярно,че настъпи мъглата.Бях на това място тогава.Погледнах си компаса преди да скрие мъглата нос Галата.
До мен беше Стефан Няголов.Казах му че тръгвам,един път се прибирах в мъгла преди месец,не ми се рискуваше за 10-20 сафрида още.
По компаса излязох пред носа,и май това корабче беше там.Покрай него минах,озадачи ме че беше близо до носа,
но никой не ми направи някакъв знак.Подминах носа и след 3-4мин се видя фара на вълнолома.Явно мъглата се вдигаше,и след като попитах Чефо дали го има още сафрида,се върнах пак на старото място.
Ама защо нямам спомен да съм видял някакво буксиране ?
Може би защото погледа ми бе в сонара.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Както казах Кире цялата работа доста мирише.Някой се опитва да трупа дивидинти като злепоставя друг.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ами имаше там към 40-50 лодки,една сигнална ракета от тяхна страна и щяхме да сме при тях.
Въпреки че ми е малка лодката ( имаше и по-големи ),при това безветрие и слаба вълна,пак щяха да се приберат.
Може и да си прав.Не ми се коментира,само се чудя.
Част от лодките в мъглата пред Галата
Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”