Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Щука в Южния парк в София
Модератор: sapuna
Щука в Южния парк в София
Здравейте колеги. Пускам едни снимки какво правят децата в Южния парк (04.03.2006) докато ние си чешем езиците. Съвесем случайно мой приятел фотограф засича двамата малчугани хванали тази щука. Видимо измерена около 5-6 килограма(аз лично я гледах) на дупка в езерото. Дупката е пробита рано сутринта и е оставена тапа с каракудка. Забележете дебелината на влакното - 0.16 мм без повод. Куката е 8-ца (единична). Рибата е налице
За съжаление щуката вече беше филетирана
но все пак се вижда за какво става въпрос. Тук ще отбележа че първите ми щуки са хванати точно в този парк на такава възраст. Относно големината - нямам такъв трофей
Умишлено няма да кажа кое точно е езерото за да не стане митинг там. Все пак риболова в парковете е забранен въпреки че повечето от нас са правили самоволни зарибителни акции там.

http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
Освен трофейни щуки има и трофейни шарани и линове.Знам го тоя водоем,но не бих отишъл да ловя там.Просто се губи тръпката,а и водоемчето е малко.5-6 тапи и каквото има ще излезе,но е тъпо.Нека децата ловят и се радват.По-добре е отколкото наркотици и тем подобни.А и до сега не съм ги видял да хвърлят мрежи или други такива.Те са една групичка от квартала над парка,а и я ползват за храна(май друго месо не им се случва често).
Колега ще си позволя да не се съглася с теб. Първо риболова в парка е забранен и забраната би трябвало да важи за всички. А децата от снимката съвсем не не са някакви десетгодишни, които ловят слънчаци, а и едва ли това им е първата и последната щука, уловена във този водоем. Съгласен съм, че вместо наркотици и тем подобни да ловят риба, но има и други водоеми, разрешени за риболов и достъпни с градския транспорт. Иначе кого насърчаваме - всеки да си пусне децата и да стане дупка до дупка. Дано някой баща от ромски произход не види тази тема, че като си пусне челядта слънчак няма да остане. Не стигат тези, които си насъскват кучетата по патиците и водните кокошки. Контрол няма, но нали всеки от нас има съвест. Така, че колеги нека запазим това кътче природа в района ни.joco написа:Нека децата ловят и се радват.По-добре е отколкото наркотици и тем подобни.А и до сега не съм ги видял да хвърлят мрежи или други такива.Те са една групичка от квартала над парка,а и я ползват за храна(май друго месо не им се случва често).
-
- новобранец
- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
Re: Щука в Южния парк в София
тази риба е купена от магазин то затва и е срязамна главата и не я даржът пълни лъжци
- fleetwood
- научил се да хвърля
Сега ще ви кажа на сички нещо .Живея до парка от както съм се родил.първо относно забраната ..на самата карта на Южния парк пише 21- Езерце за риболов..17-езерце за риболов. А относно за невярващите Щуката е извадена от там!
CARPBG.COM
-
- учете се от него
Смешнооо.... , чак сега видях постаangel_nikolov написа:тази риба е купена от магазин то затва и е срязамна главата и не я даржът пълни лъжци

п.п. аман от "доктори"

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аз пък ще ви кажа, че темата е от 2006 година. 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
това са мартеници или нещо такова дето е на ръцете им а не кръв аз също сам малак и сам хващал щука там но тя нямаше и 1 кило.това езеро изобщо не ми е познато.аз живея до Южния парк там ходя лятото сяка семица по два пъти и квото сам го хванал сам го пуснал.дори и щукатаIDA написа:Смешнооо.... , чак сега видях постаangel_nikolov написа:тази риба е купена от магазин то затва и е срязамна главата и не я даржът пълни лъжциБе тия деца приличат ли ти на купувачи на щука ,по осем лева килото, от магазин. Или приличат на подставени лица ( с кръвта отзад и по ръцете им) за транжирани щуки. Във много малки водоеми могат да отрастнат огромни щуки , стига да има какво да ядат- тя е сравнително плиткообитаваща и големината на водоема , респективно дълбочините , нямат никакво значение!!!! Има значение географския пояс и температурите на водата- по хладни води , по- редовно ( целогодишно) лапа , по-голям "крокодил"
![]()
![]()
п.п. аман от "доктори"
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво бе, два пъти седмично и да не познаеш езерото, екстраangel_nikolov написа:това са мартеници или нещо такова дето е на ръцете им а не кръв аз също сам малак и сам хващал щука там но тя нямаше и 1 кило.това езеро изобщо не ми е познато.аз живея до Южния парк там ходя лятото сяка семица по два пъти и квото сам го хванал сам го пуснал.дори и щуката

Това е първия гьол, на който попадаш, ако влезеш в парка от Гоце Делчев.
Там съм хванал първата си щука

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
сещам се.до него има едно по малко гьолче. те сега точно това езерото с щука го отровиха.казаха ми че е имало и на повърхоността мъртви сомове ,но не ми се вярва