Щука в Южния парк в София

Модератор: sapuna

Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Щука в Южния парк в София

Мнение от fixxer »

Здравейте колеги. Пускам едни снимки какво правят децата в Южния парк (04.03.2006) докато ние си чешем езиците. Съвесем случайно мой приятел фотограф засича двамата малчугани хванали тази щука. Видимо измерена около 5-6 килограма(аз лично я гледах) на дупка в езерото. Дупката е пробита рано сутринта и е оставена тапа с каракудка. Забележете дебелината на влакното - 0.16 мм без повод. Куката е 8-ца (единична). Рибата е налице :twisted: За съжаление щуката вече беше филетирана :roll: но все пак се вижда за какво става въпрос. Тук ще отбележа че първите ми щуки са хванати точно в този парк на такава възраст. Относно големината - нямам такъв трофей :lol: Умишлено няма да кажа кое точно е езерото за да не стане митинг там. Все пак риболова в парковете е забранен въпреки че повечето от нас са правили самоволни зарибителни акции там.

Изображение

Изображение

Изображение
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
joco

Мнение от joco »

Освен трофейни щуки има и трофейни шарани и линове.Знам го тоя водоем,но не бих отишъл да ловя там.Просто се губи тръпката,а и водоемчето е малко.5-6 тапи и каквото има ще излезе,но е тъпо.Нека децата ловят и се радват.По-добре е отколкото наркотици и тем подобни.А и до сега не съм ги видял да хвърлят мрежи или други такива.Те са една групичка от квартала над парка,а и я ползват за храна(май друго месо не им се случва често).
rambo
новобранец
новобранец

Мнение от rambo »

Колега на Лобош миналата година при лова на костур хванах случайно две щуки по половинка и късат влакното на брега при полегат бряг.През септември на Богров извадих 17 щуки от 2 до 5 килограма.Пазя си в къщи скъсан метален повод от борба с малко по едра щука от тази.На 0.16 в дупка!!!
Cowntdown
новобранец
новобранец

Мнение от Cowntdown »

joco написа:Нека децата ловят и се радват.По-добре е отколкото наркотици и тем подобни.А и до сега не съм ги видял да хвърлят мрежи или други такива.Те са една групичка от квартала над парка,а и я ползват за храна(май друго месо не им се случва често).
Колега ще си позволя да не се съглася с теб. Първо риболова в парка е забранен и забраната би трябвало да важи за всички. А децата от снимката съвсем не не са някакви десетгодишни, които ловят слънчаци, а и едва ли това им е първата и последната щука, уловена във този водоем. Съгласен съм, че вместо наркотици и тем подобни да ловят риба, но има и други водоеми, разрешени за риболов и достъпни с градския транспорт. Иначе кого насърчаваме - всеки да си пусне децата и да стане дупка до дупка. Дано някой баща от ромски произход не види тази тема, че като си пусне челядта слънчак няма да остане. Не стигат тези, които си насъскват кучетата по патиците и водните кокошки. Контрол няма, но нали всеки от нас има съвест. Така, че колеги нека запазим това кътче природа в района ни.
Аватар
kal4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kal4ev »

абе тези на вид не изглежда да са от махалата :)
fishermen1983
новобранец
новобранец

Мнение от fishermen1983 »

НЕЩО ТОВА НЕ Е ИСТИНА............................
djssss
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от djssss »

здравейте колеги,аз живея в емил марков от 28г. и знам парка на изуст мой прятели извадиха в парка 7кг щука а есента един дядо извади около 2 кила щука!
те са много езерца принципно в парка и има и шарани!
за мен е много аматьорско да ходя там все пак съм сомаджия!:))
Аватар
Wolf_1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Щука в Южния парк в София

Мнение от Wolf_1 »

тази риба е купена от магазин то затва и е срязамна главата и не я даржът пълни лъжци
Аватар
fleetwood
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fleetwood »

Сега ще ви кажа на сички нещо .Живея до парка от както съм се родил.първо относно забраната ..на самата карта на Южния парк пише 21- Езерце за риболов..17-езерце за риболов. А относно за невярващите Щуката е извадена от там!
CARPBG.COM
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

angel_nikolov написа:тази риба е купена от магазин то затва и е срязамна главата и не я даржът пълни лъжци
Смешнооо.... , чак сега видях поста :wink: Бе тия деца приличат ли ти на купувачи на щука ,по осем лева килото, от магазин. Или приличат на подставени лица ( с кръвта отзад и по ръцете им) за транжирани щуки. Във много малки водоеми могат да отрастнат огромни щуки , стига да има какво да ядат- тя е сравнително плиткообитаваща и големината на водоема , респективно дълбочините , нямат никакво значение!!!! Има значение географския пояс и температурите на водата- по хладни води , по- редовно ( целогодишно) лапа , по-голям "крокодил" :wink: :wink:

п.п. аман от "доктори" :wink:
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Аз пък ще ви кажа, че темата е от 2006 година. :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Wolf_1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Wolf_1 »

IDA написа:
angel_nikolov написа:тази риба е купена от магазин то затва и е срязамна главата и не я даржът пълни лъжци
Смешнооо.... , чак сега видях поста :wink: Бе тия деца приличат ли ти на купувачи на щука ,по осем лева килото, от магазин. Или приличат на подставени лица ( с кръвта отзад и по ръцете им) за транжирани щуки. Във много малки водоеми могат да отрастнат огромни щуки , стига да има какво да ядат- тя е сравнително плиткообитаваща и големината на водоема , респективно дълбочините , нямат никакво значение!!!! Има значение географския пояс и температурите на водата- по хладни води , по- редовно ( целогодишно) лапа , по-голям "крокодил" :wink: :wink:

п.п. аман от "доктори" :wink:
това са мартеници или нещо такова дето е на ръцете им а не кръв аз също сам малак и сам хващал щука там но тя нямаше и 1 кило.това езеро изобщо не ми е познато.аз живея до Южния парк там ходя лятото сяка семица по два пъти и квото сам го хванал сам го пуснал.дори и щуката
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

angel_nikolov написа:това са мартеници или нещо такова дето е на ръцете им а не кръв аз също сам малак и сам хващал щука там но тя нямаше и 1 кило.това езеро изобщо не ми е познато.аз живея до Южния парк там ходя лятото сяка семица по два пъти и квото сам го хванал сам го пуснал.дори и щуката
Браво бе, два пъти седмично и да не познаеш езерото, екстра :lol:
Това е първия гьол, на който попадаш, ако влезеш в парка от Гоце Делчев.
Там съм хванал първата си щука :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Wolf_1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Wolf_1 »

сещам се.до него има едно по малко гьолче. те сега точно това езерото с щука го отровиха.казаха ми че е имало и на повърхоността мъртви сомове ,но не ми се вярва
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”