Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Монтажи за шаран
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Монтажи за шаран
Моля, да споделите какви монтажи използвате при риболов на шаран и едра каракуда на дъно със стръв качамак.
Ще споделя един от най-успешните който съм ползвал сриск да бъда обявен за браконер.
Монтажа е изклучително опростен: на основното влакно се нанизва плоско олово 20-50 грама, под него се прави много малък клуп, на него се монтират 4-6 кукички орловки завързани с къс плетен повод(0.16-0.20).
Качамака се облепя около оловото, куките се обръщат и се забиват в него.
При късане на такъма няма опасност за рибата оловото е подвижно и изпада а куките си ги изплюва.
Ще споделя един от най-успешните който съм ползвал сриск да бъда обявен за браконер.
Монтажа е изклучително опростен: на основното влакно се нанизва плоско олово 20-50 грама, под него се прави много малък клуп, на него се монтират 4-6 кукички орловки завързани с къс плетен повод(0.16-0.20).
Качамака се облепя около оловото, куките се обръщат и се забиват в него.
При късане на такъма няма опасност за рибата оловото е подвижно и изпада а куките си ги изплюва.
-
- новобранец
-
- новобранец
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Този монтаж използвам когато съм за един или два дни някъде, а когато целенасочето съм за шаран повече от 3 дни си ловя на косъм на царевица.
На него съм хващал десетки шарани по 4-5 кг.
Попитах за такъв монтаж ,защото не винаги имам време и възможност да стоя по 3-4 дни и да храня с царевица, а това е най-удачния вариянт(според мен) да се привлече бързо шарана.
На него съм хващал десетки шарани по 4-5 кг.
Попитах за такъв монтаж ,защото не винаги имам време и възможност да стоя по 3-4 дни и да храня с царевица, а това е най-удачния вариянт(според мен) да се привлече бързо шарана.