PVA торби и PVA шнур

Модератор: sapuna

Аватар
kalinborisov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

PVA торби и PVA шнур

Мнение от kalinborisov »

Ползвали ли сте ги? Кой е по добрият начин да захраниш- с PVA торба или с ракета?
Истината винаги те стига! Вимавайте с размера на обявената от вас риба.
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Ракетата в повечето случаи е по-удачен вариант, защото за кратко време може да изхвърлиш голямо количество захранка в определен участък.
ПВА продуктите се ползват за захранка, която ще лежи до куката. ПВА торби или мрежа се използват за захранка със зърна, семена и други дребни частици. ПВА конеца се използва най-вече за захранване с няколко топчета.

На водоеми с малка дълбочина се случва шараните да се плашат от пляскането на ракетата и е по подходящо да се използват ПВА продукти. Всичко си зависи от обстановката в която ще ловим. Аз лично използвам всички тези продукти за различни ситуации + още няколко, като лодка и кобра за захранване с топчета.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
irsh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от irsh »

Като гледам големите майстори, хранят и с двете. Тъй като не мога да
хвърля два пъти на едно и също място :oops: , предпочитам да храня
с ПВА чорапче, или пружина. :wink:
kameloth
новобранец
новобранец

Мнение от kameloth »

Само с тази тактика обаче не може да се направи хранително петно.
Аватар
kalinborisov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kalinborisov »

Има ли правила които да определят в кои случай да използваме ракета и кога PVA торбички. Имам предвид когато сме на непознат водоем. От значение ли е релефа на дъното при захранката с гореспоменатите методи. Бях се отказал от риболова по затворените водоеми и ходя на р.Дунав, но си мисля че при добро оборудване и опознаване на различните техники и монтажи ще мога да се похваля това лято с шаран от някой язовир.
Истината винаги те стига! Вимавайте с размера на обявената от вас риба.
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

kalinborisov написа:Има ли правила които да определят в кои случай да използваме ракета и кога PVA торбички.
Всичко зависи от водоема на който ще ловиш. Еднаквви условия няма никъде. С повече практика нещата стават по-ясни.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”