Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

PVA торби и PVA шнур
Модератор: sapuna
- kalinborisov
- новобранец
- Обратна връзка:
PVA торби и PVA шнур
Ползвали ли сте ги? Кой е по добрият начин да захраниш- с PVA торба или с ракета?
Истината винаги те стига! Вимавайте с размера на обявената от вас риба.
-
- ще става разбирач
Ракетата в повечето случаи е по-удачен вариант, защото за кратко време може да изхвърлиш голямо количество захранка в определен участък.
ПВА продуктите се ползват за захранка, която ще лежи до куката. ПВА торби или мрежа се използват за захранка със зърна, семена и други дребни частици. ПВА конеца се използва най-вече за захранване с няколко топчета.
На водоеми с малка дълбочина се случва шараните да се плашат от пляскането на ракетата и е по подходящо да се използват ПВА продукти. Всичко си зависи от обстановката в която ще ловим. Аз лично използвам всички тези продукти за различни ситуации + още няколко, като лодка и кобра за захранване с топчета.
ПВА продуктите се ползват за захранка, която ще лежи до куката. ПВА торби или мрежа се използват за захранка със зърна, семена и други дребни частици. ПВА конеца се използва най-вече за захранване с няколко топчета.
На водоеми с малка дълбочина се случва шараните да се плашат от пляскането на ракетата и е по подходящо да се използват ПВА продукти. Всичко си зависи от обстановката в която ще ловим. Аз лично използвам всички тези продукти за различни ситуации + още няколко, като лодка и кобра за захранване с топчета.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
- kalinborisov
- новобранец
- Обратна връзка:
Има ли правила които да определят в кои случай да използваме ракета и кога PVA торбички. Имам предвид когато сме на непознат водоем. От значение ли е релефа на дъното при захранката с гореспоменатите методи. Бях се отказал от риболова по затворените водоеми и ходя на р.Дунав, но си мисля че при добро оборудване и опознаване на различните техники и монтажи ще мога да се похваля това лято с шаран от някой язовир.
Истината винаги те стига! Вимавайте с размера на обявената от вас риба.
-
- ще става разбирач