За река Огоста

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
tihomir123
новобранец
новобранец

За река Огоста

Мнение от tihomir123 »

В момента се лови Морунаж Скобар и Кефал в доста добри количества и като големина също в района между селата Бутан и Гложене
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: За река Огоста

Мнение от sandista »

Малко не съм съгласен,колега :) На Гложене има по 4-50 коли , над 200 тапи из водата и почти никакъв улов. Плувкарите вчера също нищо не ловяха (беловар и малки бебета кленчета :evil: не ги проя). Водата е бистра на сълза. Та аз лично бих избрал друга дестинация :)
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

За маломерни кленчета-пълно е...морунажа е единичен,но е среден по размер...ма къде е тоя скобар къде го пишете???
боло
новобранец
новобранец

Мнение от боло »

скобар има но само играе от време на време,но както каза доктора маломерно колкото искаш....и повечето влязат ли в живарника връщане няма.. :twisted: :oops: :twisted: :twisted: :twisted:
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Здравейте колеги
Едни приятели ме врънкат да ходим на Огоста събота или неделя.Ще ми е полезно всякакво инфо за реката.Благодаря предварително!
Изображение
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Избери си друга дестинация за тази събота,Огоста е пълноводна и кална,поне днес по обяд беше така,а и не вярвам да се оправи за два дни...
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

Колеги , сърце не трае ! Утре ми се ще да обходя по Огоста /Софрониево/ и не знам как е ситуацията за спининг !? Ниво на водата , цвят , активност на рибата !? Помагайте , моля , дайте информация !!! Ще благодаря при възможност и среща ! :D
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

ribolovec 94 написа:
боло написа:скобар има но само играе от време на време,но както каза доктора маломерно колкото искаш....и повечето влязат ли в живарника връщане няма.. :twisted: :oops: :twisted: :twisted: :twisted:
neznam kakvo ti kazal doktora ama sega morunajite klv1t kato ludi .trqbvat ti malko 4ervei i zahrnka i 6te gi scipi6
.ako ima6 v1prosi eto ti edin nomer 08883619131 :)
Ей младеж,пиши като хората,че ще играят шамарите...апропо ти четеш ли датите на постингите,бе ?Току виж някой ти повярвал и хукнал да лови морунаж по Огоста след вчерашното ти писане.Да ,в събота е имало добро кълване- НО ,вчера реката заля горичката с млади тополки,дето се намира над гложенския мост и днес още не се е прибрала и е мътна,влачи боклуци и не става за риболов.Ще се оттече и оправи на ниво след поне два дни...
boby61
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от boby61 »

Предполагам,че това,което ще напиша е известно на повечето колеги,които посещават реката в района м/у Софрониево,Бутан и Гложене.През изминалите две години нямаше добра слука на морунаш през периода преди забраната,когато излиза от Дунав да хвърля хайвера.Обяснявам си го с бракониерските мрежи,които слагаха нощем на устието на реката.
Тази година,можеби заради студената пролет рибата закъсня и до забраната излизаха по-дребни /до 0,5кг/ и по-малко като бройки риби,а и още не бяха брачно оцветени.В момента реката е пълна с риба и от опита,който имам предполагам,че ще бъде там и известно време след забраната.
Дочува се обаче,че има "колеги",за които риболова изобщо не е спорт,удоволствие и почивка,а е количество риба.Въпреки,че в този район много често минават горски /и то заедно с полицаи/,рискуват и намират начин да топнат въдиците и сега вече става въпрос за 30-40 морунаша по 0.700-1.0кг,но това е по-малкото зло от мрежите,а горските да си гледат работата.
Последно промяна от boby61 на Вто Май 25, 2010 1:35 pm, променено общо 1 път.
И да ме няма, пак съм тук !
mavara.nak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mavara.nak »

Колеги от Монтана как е хавата на /драгата/или както там и викахте.по празниците сега ще гостувам по Берковско и ме интересува къде можем да начешем крастата. :D
boby61
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от boby61 »

Интересно,че тази година Монтана изобщо не присъства в списъка с разрешени обекти,но нека кажат колегите. :roll:
boby61
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от boby61 »

19 акта на Огоста под Софрониево миналата седмица !!! :rolleyes:
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

boby61 написа:19 акта на Огоста под Софрониево миналата седмица !!! :rolleyes:
За тоя район трябва по 19 акта на калпак за да се вразумят!!! :axe: :ANAL:
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
mavara.nak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mavara.nak »

Колеги от Монтана как е при вас след откриването.На Благово тръгна ли платиката.А по реката как е. :)
barmana
новобранец
новобранец

Мнение от barmana »

Още в сряда бяха заети малкото удобни места,тъй като язовира е стигнал до горичката.Всички пътища и удобни места за къмпингуване са подвода.Иначе платиката и бабушката са активни.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”