Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

За река Огоста
Модератор: Paublo_Eskobar
- tihomir123
- новобранец
За река Огоста
В момента се лови Морунаж Скобар и Кефал в доста добри количества и като големина също в района между селата Бутан и Гложене
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: За река Огоста
Малко не съм съгласен,колега
На Гложене има по 4-50 коли , над 200 тапи из водата и почти никакъв улов. Плувкарите вчера също нищо не ловяха (беловар и малки бебета кленчета
не ги проя). Водата е бистра на сълза. Та аз лично бих избрал друга дестинация 

-
- ще става разбирач
За маломерни кленчета-пълно е...морунажа е единичен,но е среден по размер...ма къде е тоя скобар къде го пишете???
скобар има но само играе от време на време,но както каза доктора маломерно колкото искаш....и повечето влязат ли в живарника връщане няма..

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Здравейте колеги
Едни приятели ме врънкат да ходим на Огоста събота или неделя.Ще ми е полезно всякакво инфо за реката.Благодаря предварително!
Едни приятели ме врънкат да ходим на Огоста събота или неделя.Ще ми е полезно всякакво инфо за реката.Благодаря предварително!

-
- ще става разбирач
Избери си друга дестинация за тази събота,Огоста е пълноводна и кална,поне днес по обяд беше така,а и не вярвам да се оправи за два дни...
- Румбата
- разбира нещата
Колеги , сърце не трае ! Утре ми се ще да обходя по Огоста /Софрониево/ и не знам как е ситуацията за спининг !? Ниво на водата , цвят , активност на рибата !? Помагайте , моля , дайте информация !!! Ще благодаря при възможност и среща ! 

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
-
- ще става разбирач
Ей младеж,пиши като хората,че ще играят шамарите...апропо ти четеш ли датите на постингите,бе ?Току виж някой ти повярвал и хукнал да лови морунаж по Огоста след вчерашното ти писане.Да ,в събота е имало добро кълване- НО ,вчера реката заля горичката с млади тополки,дето се намира над гложенския мост и днес още не се е прибрала и е мътна,влачи боклуци и не става за риболов.Ще се оттече и оправи на ниво след поне два дни...ribolovec 94 написа:neznam kakvo ti kazal doktora ama sega morunajite klv1t kato ludi .trqbvat ti malko 4ervei i zahrnka i 6te gi scipi6боло написа:скобар има но само играе от време на време,но както каза доктора маломерно колкото искаш....и повечето влязат ли в живарника връщане няма..![]()
![]()
![]()
![]()
.ako ima6 v1prosi eto ti edin nomer 08883619131
-
- научил се да хвърля
Предполагам,че това,което ще напиша е известно на повечето колеги,които посещават реката в района м/у Софрониево,Бутан и Гложене.През изминалите две години нямаше добра слука на морунаш през периода преди забраната,когато излиза от Дунав да хвърля хайвера.Обяснявам си го с бракониерските мрежи,които слагаха нощем на устието на реката.
Тази година,можеби заради студената пролет рибата закъсня и до забраната излизаха по-дребни /до 0,5кг/ и по-малко като бройки риби,а и още не бяха брачно оцветени.В момента реката е пълна с риба и от опита,който имам предполагам,че ще бъде там и известно време след забраната.
Дочува се обаче,че има "колеги",за които риболова изобщо не е спорт,удоволствие и почивка,а е количество риба.Въпреки,че в този район много често минават горски /и то заедно с полицаи/,рискуват и намират начин да топнат въдиците и сега вече става въпрос за 30-40 морунаша по 0.700-1.0кг,но това е по-малкото зло от мрежите,а горските да си гледат работата.
Тази година,можеби заради студената пролет рибата закъсня и до забраната излизаха по-дребни /до 0,5кг/ и по-малко като бройки риби,а и още не бяха брачно оцветени.В момента реката е пълна с риба и от опита,който имам предполагам,че ще бъде там и известно време след забраната.
Дочува се обаче,че има "колеги",за които риболова изобщо не е спорт,удоволствие и почивка,а е количество риба.Въпреки,че в този район много често минават горски /и то заедно с полицаи/,рискуват и намират начин да топнат въдиците и сега вече става въпрос за 30-40 морунаша по 0.700-1.0кг,но това е по-малкото зло от мрежите,а горските да си гледат работата.
Последно промяна от boby61 на Вто Май 25, 2010 1:35 pm, променено общо 1 път.
И да ме няма, пак съм тук !
-
- ще става разбирач
Колеги от Монтана как е хавата на /драгата/или както там и викахте.по празниците сега ще гостувам по Берковско и ме интересува къде можем да начешем крастата. 

-
- научил се да хвърля
Интересно,че тази година Монтана изобщо не присъства в списъка с разрешени обекти,но нека кажат колегите. 

-
- научил се да хвърля
19 акта на Огоста под Софрониево миналата седмица !!! 

-
- разбира нещата
За тоя район трябва по 19 акта на калпак за да се вразумят!!!boby61 написа:19 акта на Огоста под Софрониево миналата седмица !!!

Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
-
- ще става разбирач
Колеги от Монтана как е при вас след откриването.На Благово тръгна ли платиката.А по реката как е. 

Още в сряда бяха заети малкото удобни места,тъй като язовира е стигнал до горичката.Всички пътища и удобни места за къмпингуване са подвода.Иначе платиката и бабушката са активни.