Дедо Боре - Късметлията

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Дедо Боре - Късметлията

Мнение от Кърцата »

Кой не го знае Дедо Боре - Саксито (или Сексито)
Ма от днеска за мене е Лъкито (Късметлията , речено по нашенски)

Та поканни ме миналия ден Саксито да го, придружа до Сандански, имал бизнес ангажименти там.
Идеята беше да свърши набързо и после да пробваме как са скобарите в тоя участък на Струма. Речено сторено. Рано сутринта Борката ме взе от къщи и отпрашихме на юг.
Заревото на слънцето ни завари вече дълбоко в югозападния край на България.
Подаващите се лъчи се отразяваха в редките кълбести облаци и им придаваха неописуем червен цват, недостижим за всеки художник. Заревото бе още по-прекрасно щом се сравни С контраста на черната от ненапусналия я още мрак есенна гора покрай пътя.
Ама к'во разправям , ей Ви една снимка да видите:
Изображение
Баш за началото на деня се изтипосахме в Сандански. Разбуждащия се град ни очарова. По улиците минаваха красиви девойчета, забързани за работа, групи шумящи и смеещи се деца, закъсняващи за първия учебен час, притичваха край нас, усмихнати продавачи бързаха да наредят стоката пред дюкянчетата си. Усмихнат бе даже и пътния полицай на едно кръстовище наблизо, въпреки че бяхме спрели в нарушение.
Сигурно е имало и други красоти, но това видях аз за краткото време дорде Сакси се занимаваше с бизнес.
Скоро той свърши и бързо се отправихме към реката.
Обиколихме няколко места, но не харесахме ни едно. Реката течеше забързана, осеяна с бързеи и широки пясъчни плитчини. Не успяхме да открием вир, а и през очилата не видях ни една риба по широките пличове.
ЗАгледах се по планината насреща. Върховече и вече бяха захлупени със снежни шапки, а и удобно се бяха загърнали с шалове от облаци, сигурно в очакване на студената зима.
Изображение
И както си я гледах и ми щукна... защо да не минем отсреща!
Споделих идеята с Борката и той веднага се нави за един бърз щурм на гръцките реки.
Особенно като му обещах да го водя там да Никола и компания побъркаха щуката преди седмица.
Минахме през един магазин, да понакупим малко щукарски артикули и скоро вече пътувахме към омаината планина:
Изображение
Набързо минахме КПП-тата на българската и гръцката граница (Даже българската митничарка не искаше да ни вписва в компютъра, а само ни махна да минаваме. А бех готов за флирт, че арна беше :wink: )
Планината отсреща имаше съвсем друг вид. Нямаше ги шапките и шаловете, слънцето весело припичаше по почти безлесните и склонове:
Изображение
След час каране се озовахме на реката. Водата течеше бистро зелена, дърветата шумяха със зелените си листа под милувките на лекия южен бриз... ни помен от зимата в България. Време само за риболов.
Изображение
Попътувахме още малко и скоро се озовахме на избраното място.
Заметнах болото и скоро успях да уловя няколко морунажчета. Набързо приготвих две щукарки, закачих по морунажче на куките и заметнах. Време бе да приготвим лагера. Докато разставяхме багажа поглеждах с едно око кък щукарките. Скоро видях раздвижване от едната и след засечката в ръцете ми се появи това:
Изображение
Щукозавър (бъдещ :wink: )
Накарах му се яко, щото имах едни съмнения че е същия малчуган де тормози и Никола преди дни
(Справка тук. Единадесетата снимка :wink: :
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=30081)
После му заръчах да извика майка си, да и направя забележка и на нея, че има пропуски в образованието на децата:
Изображение

Изображение
Ма изглежда се обиди, че ни майка му, ни баща му се появиха :( :(
Денят доста напредна и решихме да половим някоя и друга риба преди стъмване. Набързо натрупах на масата разни вкуснотии и забърках неустоима (надявам се) рибешка манджа. Ето и част от съставките:
Изображение
Заметнах няколко топки и скоро започнаха да излизат добри морунажи. Половихме около час и стана време да зареждаме масата с други вкусотии:
Изображение
Приседнахме с по чашка ракия в спускащия се здрач и се отдадохме на рибарски лакърдии.
По едно време Борката ме попита каква друга риба може да се хване тук. На майтап му отвърнах, че ако спретне един фидер може да лови каракуди. Скоро той вече беше приведен в бойна готовност:
Изображение
Застопори се до фидера с чашка в ръка и търпеливо зачака. Върха се разтресе и Борката засече. Пръчката се сви така че се наложи да асистирам с кепа. Скоро пред изумения ми поглед се показа караконджул. Каракудата бе поне кило.
Те ми изумената физиономия:
Изображение
Борката отново заметна и скоро една по дребна последва първата в живарника. Не издържах повече и се изнесох в колата да спя.
Сутринта се събудих почти по тъмно, но Сакси ме бе изпреварил и вече бъркаше захранка. Заметнахме и отново подкарахме морунажите. Отначало кълваха дребни и скоро ни писна. Борката каза че му се ловят скобари.
Забърках по рехава манджа и метнах няколко топки. Скоро върха на болото на Сакси се сви и се наложи пак да асистирам с кепа. Скобар естественно:
Изображение
Скоро улови и още един. А аз продължавах да скубя морунаж след морунаж :( . Добре поне че рамера им наедря и се ловяха добри риби.
Реших да поспининговам малко и пообиколих по реката. За жалост нямах удар и отново се върнах при Борката. Започнах пак да ловя морунажи с добро темпо. По едно време наоколо се разскачаха распери и Сакси сподели , че никога не е ловил такава риба. На майтап му връчих спининга и го пратих да ги гони :wink:
Е, скоро пак ми се наложи да асистирам с кепа:
Изображение
Прекрасен екземпляр м/у две и три кила.
Не издържах и аз си направих няколко снимки:
Изображение
Изображение
полагаха ми се заради перфектното кепчосване :wink:
Неусетно бе станало обяд и трябваше да събираме. Изкарахме живарниците и изсипахме рибата в кофата за снимка. Чак се изненадах колко сме хванали:
Изображение
Кофата е 25 литра, а си бех забравил възглавничката де я бех купил от Деди :wink:
Средния размер на морунажите и скобарите бе такъв:
Изображение
А ето и караконджула на Сакси:
Изображение
отделихме си по няколко риби и с останалите се случи това:
Изображение
И накрая за капак две снимки на типично гръцки пеизажи :wink: :
Изображение

Изображение

Ми... това е накратко ретроспекция на излета ми с КЪСМЕТЛИЯТА
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Дедо Боре - Късметлията

Мнение от Shankulov »

Направо сте ги разбили. Евала! :smt023 :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

Евала...
Готино заглавие...
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

:smt023 :smt023 :smt023 :D
Изображение
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Браво - Майстори :smt023
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Страхотен разказ(секси) :lol: Перфектен риболов и слука :smt023
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от akoto13 »

Много ми хареса всичко. Бравос .
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

ХУбав излет, перфектен репортаж !
Браво :)
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bigfish133 »

Ухааа , добре сте се представили ,или както казват хората : Роди ме мамо с късмет па ме хвърли на смет. :D
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Браво ! Добри рибоци сте дръпнали, радвам се, че Борката се е изкефил на макс , на Кърцата вече му е безинтересна тая река - няма с какво да го изненада ! :wink:
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Расперо е като за учебник,а за забатките, не сте им потрефили дена :) А за малката напасница-познах че е моита :D ,само че требало да и кажеш да вика подалеката си рода,затова оти близките си,извика преди дни по моиа команда :wink:
Браво и за дедо Секси,арна кофа е взел :D
Аз сам вече навит за уикенда,само тези валежи не знам в кое састоиание са довели реката :!:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
jivko.min
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jivko.min »

А други рибари имаше ли :finga: :finga:
Аватар
lastika
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от lastika »

Супер излет :smt023
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
Bachev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bachev »

Браво супер излет сте си направили пак и удоволствие сте изпитали :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Кузмич
dreamer

Мнение от Кузмич »

Е браво пичове.
Той Борката с нас пловдивчани по срещи, хапване и пийване,
а пък с други за риба :D :drinkers: :D :drinkers: .
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."

Аз по принцип съм музикален помияр...
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”