Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

хайвер в корема на каракудата
Модератор: dantho.mihov
-
- сериозен играч
хайвер в корема на каракудата
здравейте колеги.Тези дни ходих на един язовир и хванах някоя друга каракуда размер колкото човешка длан.За мое голямо учудване когато се прибрах и жена ми започна да чисти рибата се оказа че е пълна с хайвер.Доколкото знам размножителния период е на пролет.Някой може ли да ми каже нещо повече за това 

-
- новобранец
Re: хайвер в корема на каракудата
Колега и в Етрополе и на добревци и жеков вир е така
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Каракудата има сто размножителни периода
Винаги се размножава,егати плевело 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- сериозен играч
хм интересно но защо не мога да си обясня
- PREDATORst
- ще става разбирач
Ми айде де!Преди 2 седмици и костура от батак имаше хайвер.
На Борика тая година каракудата 3 пъти хвърляше хайвер 

-
- новобранец
Случва се понякога да хвърля хайвер по няколко пъти годишно.Само дето рибките няма да се излюпят,щото идва зима и водата изстива.На Стара загора на ТЕЦ-овете например,рибата си хвърля хайвер целогодишно,водата е топла и постоянно се размножава рибата.
-
- сериозен играч
благодаря ви колеги научих нещо ново 

-
- новобранец
Да ,прави ми впечатление ,че важи и за други риби освен каракудата.
На Лобош костура , уклея и червеноперката също имат хайвер. На Струма кефалите и пръскачите.
Повече от 20 години ходя за риба и оставам с впечатлението ,че това явление се учеличава през последните години.
Може би се готвят за глобалното затопляне:-)
На Лобош костура , уклея и червеноперката също имат хайвер. На Струма кефалите и пръскачите.
Повече от 20 години ходя за риба и оставам с впечатлението ,че това явление се учеличава през последните години.
Може би се готвят за глобалното затопляне:-)
- PREDATORst
- ще става разбирач
Абе нек да фърлят пък ако прихване мое да е по калено поколението 

- Румбата
- разбира нещата
Аз , оняден чистих едно шаранче /кило и нещо / и един толстолоб /четири и нещо / и двата имаха хайвер !!! Аз си мислех ,че като са от рибарник и затова са с хайвер - там нали по-топла вода ,храна и спокойствие ! Ама от ваще мнения съдя ,че в много риба има хайвер !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
-
- ще става разбирач
Румене, и клена в Скът е пълен с хайвер.rumbata написа:Аз , оняден чистих едно шаранче /кило и нещо / и един толстолоб /четири и нещо / и двата имаха хайвер !!! Аз си мислех ,че като са от рибарник и затова са с хайвер - там нали по-топла вода ,храна и спокойствие ! Ама от ваще мнения съдя ,че в много риба има хайвер !
Добре де , все пак да не мислите , че рибата образува хайвера за 1 седмица преди да го хвърли.
Още веднага след изхвърлянето на хайвера започва поетапно да се образува хайвера който ще бъде хвърлен през следващатата година.
Много от рибите сега влизат в зимен покой и ако не наберат достатъчно скорост в развитието на хайвера за следващата година как ли биха могли да се спрявят на пролет, след зима при това при все още не толкова обилни хранителни запаси във водоема.
Още веднага след изхвърлянето на хайвера започва поетапно да се образува хайвера който ще бъде хвърлен през следващатата година.
Много от рибите сега влизат в зимен покой и ако не наберат достатъчно скорост в развитието на хайвера за следващата година как ли биха могли да се спрявят на пролет, след зима при това при все още не толкова обилни хранителни запаси във водоема.
-
- новобранец
Колега VGS, аз лично говоря за готов хайвер.Не за подготовки ,преподготовки и тн.
В тази връзка мога да споделя ,че тази година на р.Арката /Радомирско/ костура беше хвърлил хайвер още началото на февруари. Водата се беше дигнала много , след като спадна по брега беше пълно с хайвер.
Може аз да не съм ,много наясно ,но ще се радвам да получа повече информация, дали това е нещо обичайно.
Лека вечер!
В тази връзка мога да споделя ,че тази година на р.Арката /Радомирско/ костура беше хвърлил хайвер още началото на февруари. Водата се беше дигнала много , след като спадна по брега беше пълно с хайвер.
Може аз да не съм ,много наясно ,но ще се радвам да получа повече информация, дали това е нещо обичайно.
Лека вечер!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Мето,не е готов хайвера!Бъди сигурен!Ще узрее поне след 6 месеца!