Кратък доклад за Кочеринските гьолове

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Кратък доклад за Кочеринските гьолове

Мнение от maycal »

Това е едно забележително място!... Късмет имат риболовците, които живеят в близост до тези гьолове!...Нека това, обаче, да не се разбира, че когато някой отиде, дори неколкократно там, ще има гарантиран улов. Гьоловете са много на брой. Намират се до една пресевна и са близо до реката. Достъпът е , общо взето добър, но на места, особено когато е валяло повече и/или Струма е по-пълноводна, има малки участъци, преодолими (безрисково) само с джипове. Всъщност, пътища са нашарили целия район, така че се стига до всякъде. Хубаво е, че все пак, не малко места покрай водоемите, които са, всъщност, тип блато, са недостъпни. Това е известна защита за рибата... Иначе, рибари има непрекъснато. Изглежда е почти нерушима традиция да не се връщат маломерни щуки, които се ловят доста често - по-големи и/или трофейни щуки се хващат рядко. Видях две момчета и момиче - симпатични и вежливи, които радостно и гордо ми показаха две маломерни щуки, увити в найлонов плик. Малко по-късно момичето изхвърли от прозореца на колата, в която седеше в непосредствена близост до водоема, пластмасова чаша... Изобщо - "култура"! :shock: :( Обоклучеността на района е средно изразена. Освен щука се лови, казват, и клен, костур (и аз хванах един), сом ( това лято бил хванат 22 килограмов екземпляр, по данни на хора от Бараково), уклей... Голям минус от рибарска гледна точка е, че водоемите са с много водна растителност - трудно или невъзможно (на много места) е да се лови с блесни и воблери, освен чрез повърхностно водене (на мен ми се закачи една щука за кратко -откачи се - от въртяща се блесна)....Относно мащабно бракониерство сведенията от рибари са противоречиви: някои казват, че не се бракониерства, защото няма как да се обере после увредената риба, други казват, че имало бракониерски набези!?...
Аз, пак нищо хванах - на тапа и на спининг (от време на време)! :shock: :)

Ето и снимки ( следобедът беше мрачен и дъждовен):

Изображение

Изображение

Тази е от един доста по-голям и дълбок (?) гьол:

Изображение
Последно промяна от maycal на Чет Ное 12, 2009 9:30 pm, променено общо 1 път.
Емил Димитров
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Re: Кратък доклад за Кочеринските гьолове

Мнение от Емил Димитров »

колега забрави да добавиш лин и то доста едър около килограм ако си настоятелен
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
carp777
учете се от него
учете се от него
Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
Обратна връзка:

Мнение от carp777 »

красиво е сигорно е пълно с риба ама като се спре олигофренията в хората да прибират малките риби ще стане добре ама едва ли ще е скоро липсва манталитет в някои хора в по голям процент от обществото,много е жалко да гледаш такава картинка,но за сега ще е така можим само да се гневим :twisted:
C.A.R.P.
Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Напълно споделям информацията за баластиерите.Имах 2-3 излета октомври-ноември на спининг на които закачих 2-3 маломерни щуки(РЕЛИЙЗ).Пълно е с колеги , които ловят на рибета и обикновенно прибират щуклетата-нямам обяснение защо :axe: Ако е въпрос за месо никога с риболов не можеш да си възтановиш разходите за гориво,стръв,такъми и т.н. :oops: Пролетта и лятото излизат много хубави линове, но трябва постоянство и късмет.Има добра популация от едра каракуда,но трябва да се познават местата-на всеки гьол е различно.Интересно място :!:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
Fat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fat »

Прекрасно. Това, гьоловете - "блато Кочериново" ли е?
"Щастие за всички, щастие даром!"
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

emobob написа:колега забрави да добавиш лин и то доста едър около килограм ако си настоятелен
:) Не знаех! :o

Изображение
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

naskobo написа: Пролетта и лятото излизат много хубави линове, но трябва постоянство и късмет.Има добра популация от едра каракуда,но трябва да се познават местата-на всеки гьол е различно.Интересно място :!:

Да, наистина и аз останах с впечатление, че на различните гьолове има различна риба!...Например за сом съм чувал, че се лови на един определен голям водоем.
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

naskobo написа:Напълно споделям информацията за баластиерите.Имах 2-3 излета октомври-ноември на спининг на които закачих 2-3 маломерни щуки(РЕЛИЙЗ).Пълно е с колеги , които ловят на рибета и обикновенно прибират щуклетата-нямам обяснение защо :axe: Ако е въпрос за месо никога с риболов не можеш да си възтановиш разходите за гориво,стръв,такъми и т.н. :oops: Пролетта и лятото излизат много хубави линове, но трябва постоянство и късмет.Има добра популация от едра каракуда,но трябва да се познават местата-на всеки гьол е различно.Интересно място :!:
Колеги по това време на годината, може ли да се лови лин... в смисъл има ли смисъл ??
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

dundurma написа:Колеги по това време на годината, може ли да се лови лин... в смисъл има ли смисъл ??
Май вече им е късно на линовете, на пролет ги пробвай :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

В Четвъртък имам път край един гьол в който лятото хващах лин и мисля да го пробвам за час - два, както и щуката пък каквото стане. Лошото е, че има много костенурки ама кво да се прави, природа.
Изображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

dundurma написа:В Четвъртък имам път край един гьол в който лятото хващах лин и мисля да го пробвам за час - два, както и щуката пък каквото стане. Лошото е, че има много костенурки ама кво да се прави, природа.
Колега,ако те интересува скромното ми мнение не си губи времето с лина-много е късно :!: Костенурките също няма да ги видиш.Пробвай щуката на тапа и пиши :D
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

За щука нямах достатъчно време да пробвам, но от лина няма и следа... :axe:
Изображение
Аватар
Fat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fat »

Колега maycal, можеш ли да промениш заглавието на "блато Кочериново - всичко за водоема" за да го включа в списъка на подфорума "Информация за водоемите".
Ако сметнеш, че не ти е проблем де. :wink:
"Щастие за всички, щастие даром!"
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Любимито ми място за риба знам ги наизуст ходя от 15-16 години там и повече ама много шопи :)
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
venziveselinov
новобранец
новобранец

Мнение от venziveselinov »

Аз също познавам гьоловете доста добре,само че в периода Април-Септември.Едно от положителните неща там е редовната проверка на риболовни билети от страна на ИАРА.Иначе видовото разнообразие е доста голямо-аз лично съм улавял 13 вида риба,а със сигурност зная,че има поне още 1 вид-сом,който за съжаление не съм хващал.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”