Молба за съвет

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Молба за съвет

Мнение от valmet »

И така,ще се наложи да започна доста отдалеч:
Баща ми почина преди няколко години-лека му пръст!Притежаваше лично МПС,което след смъртта му беше взето за стопанисване от брат му-моя чичо.Но на човечеца не му било писано да живее още дълго,та и той си отиде преди две години.
Вчера получавам писмо от данъчните,че трябва да се явя в данъчното.И какво се получава-аз и моя брат като наследници,дължим една солидна сума на държавата за неплатени данъци за това МПС.
В случая аз нямам никаква информация за автомобила,къде се намира,както и документи за него.
Та въпроса ми към вас е-какво трябва да направя в този случай и каква е процедурата за да открия въпросното МПС и как да си набавя документи за него.
Пропуснах да спомена,че в архива на данъчното,автомобила се води спрян от движение,но по някакъв закон на него все пак му се налага данък.
То е ясно,че като наследници,ние трябва да платим дължимата сума на държавата,но не ми е ясен пътя,по който трябва да процедирам.
Ще помоля,колегите,които са запознати или са имали подобен проблем да помогнат със съвет!Благодаря предварително!
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Re: Молба за съвет

Мнение от Don4o_62 »

Да не те отчайвам,но отивайте и плащайте че колкото седи по лошо.Имах същия проблем с една кола,която бракувах.След няколко години ходих за една данъчна справка,и ми дадоха една честитка за въпросната кола.И то сериозна сума.На въпроса защо така,ми отговориха че не бил съм платил за няколко предходни месеца преди брака на колата.Бил съм длъжен да си проверя сам.Никой не ти казва,че имаш задължения. И с годините си вървят данъци и лихви естествено.Добре че отидох за тая справка,че с времето щеше да се натрупа бая сума и щях да ям голата опашка.Та колкото отлагаш повече влиза.Колко още ще изреват,продават без договор, и после иди търси къде е превозното средство.А лихвите и данъците се трупат.
И ако не намериш документите,ще плащаш много много време.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
valmet
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valmet »

Така е колега,колкото по-бързо,толкова по добре!Но още веднъж да кажа,че документите,никога не съм ги виждал,и никога не са били у мен,за да отида и да бракувам колата.А и до колкото зная,трябва да се отиде в КАТ,с регистрационните номера,а МПС-то също не е било у мен и не е известно къде се намира.
В случая,това че съм наследник,не ме прави автоматично собственик на дадена вещ или имот,или греша?
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Прави те.
Виж на лични.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
nicko67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicko67 »

След като е спрян от движение значи че талона му е в КАТ.От 2007 година до колкото ми е известно се дължи данък за спрени от движение но не бракувани автомобили.За да го бракуваш ще ти трябват и номерата на возилото за да ги върнеш в КАТ.Ще ти кажа какво направих аз за да се отърва от една Лада която повлякоха едни хлапета за разфасоване но талона си беше в КАТ защото също бе спряна от движение.Ако си сигурен че колата не се движи някъде отиваш в РПУ то при кварталния си инспектор и пускаш номерата на автомобила за издирване.Няма ги просто са изчезнали-разбираш.След като влезе в системата вече че номерата се търсят можеш да я бракуваш и без номера.Има една подробност че искат една декларация в която се казва че колата ще стои в собствен имот и няма да пречи и замърсява оклолната среда или бележка от оторизиран пункт за вторични суровини че е дадена за претопяване.Първата бележка можеш да вземеш от кмета на населеното място където е колата(някое село) в което имаш имот.НО!- това е само ако си сигурен че колата отдавна не се движи защото в противен случай ако стане инцидент с нея или я засекат някъде от КАТ носиш отговорност за деклариране на неверни данни и разправията е огромна.Дано съм ти бил полезен :)
Аватар
ded
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ded »

Пичове и аз имам подобен проблем.Преди 10 на години продадох на един познат едно рено 5 на един познат без да го прехвърляме.След това напуснах квартала и съм загубил всякаква връзка с него.Преди един месец получих съобщение че дължа 500 лева пътен данък.Тоя не мога да го намеря колата сигурно отдавна е на скрап и нямам идея как да се измъкна от ситуацията.Дори и да платя тези 500 лева ще трябвам да и плащам данъци всяка година а реното тогава беше 71 набор.Ако някой даде идея ще черпя.
Тоз, който падне в бой той не умира.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Докато автомобила не се свали в КАТ от регистрационен отчет и не представите документа за това в данъчното /местните данъци и такси/за да запищат прекратяването на данъчното облагане,наследниците по закон ще продължават да бъдат преследвани да си плащат,няма значение къде е автомобила и дали се ползва...
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”