Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Макара на Cormoran Corcast Super spin
Модератор: emo vasilev
-
- новобранец
Макара на Cormoran Corcast Super spin
Здравйте имам този модел макара и много я харсвам,но я опуснах и счупих, искам да ви попитам дали някой няма резервни части за такъв модел или ако има да продава старата си счупена или умръзнала такава за да се опитам да оправя моята.Ще съм ви благодарен ако ми помогнете,също така ще си платя за частта.

-
- разбира нещата
Re: Макара на Cormoran Corcast Super spin
С поксипол опита ли ?
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
-
- новобранец
за сега не искам да я лепя,а ми се иска да намеря резервна част за да я поправя
-
- фен клуб-скобар
бат галин и на мене ми свърши екстра работа 

- orion30
- разбира нещата
Навремето на мен така ми се счупи руския Орион 102. Резервни части такива не съм виждал да се продават. Тогава си я правих сам от текстолит. Много трудно става. За съжаление 99 процента от макарите на пазара днес са с пластмасова такава част и се чупят лесно. Май само PENN-а ми е с желязно рамо. Дано я оправиш.
-
- ще става разбирач
С лепене няма да стане , защото там е най голямото натоварване от влакното . Ако е от алуминий може да се пробваш да го завариш на аргон , но ако е от пластмаса или същана или да измайсториш нова.Успех
-
- разбира нещата
Аз чакам вносителя да ми внесе вече 5 месеца резервна шпула
.......така че не възлагайте големи надежди на вносителите!!!!!!

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Колега,ти знаеш ли как работи аргона.Пробвай при някой златар да ти направи калъп и ти отлее ново.Фиксираш счупеното място с моментно лепилоMITKOY написа:С лепене няма да стане , защото там е най голямото натоварване от влакното . Ако е от алуминий може да се пробваш да го завариш на аргон , но ако е от пластмаса или същана или да измайсториш нова.Успех

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- orion30
- разбира нещата
Търси майстор фрезист да ти направи нов детайл от алуминий или някакъв друг метал. Голяма играчка е и вероятно ще ти струва скъпо но стане ли ще е по здрава и от нова. И не на последно място майстора трябва да спазва размерите почти до микрони в противен сличай ще получиш "приятно" редене на конус-/правилен или обратен/.
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
според мен доста трудно може да се направи същия детайл
имайте предвид че двеата края са "посукани" под приблизително 90' ама колко точна са градусите
а не се ли уцелят градусите става кофти
май идеята на такезо за поксипола най важи
ако не стане - нова макара
имайте предвид че двеата края са "посукани" под приблизително 90' ама колко точна са градусите

а не се ли уцелят градусите става кофти
май идеята на такезо за поксипола най важи
ако не стане - нова макара

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
-
- новобранец
Благодаря ви за предложенията,реших да опитам да я залепя с полимерни смоли и ако не стане ще си купя нова ,а тази ще си я оставя за резервни чаркове, а пък ако си намеря счупена такава макара пак ще си купя и ако мога да си я направя ще имам две.
-
- ще става разбирач
Кратко описание на заваряване на алуминий:MITKOY написа:
С лепене няма да стане , защото там е най голямото натоварване от влакното . Ако е от алуминий може да се пробваш да го завариш на аргон , но ако е от пластмаса или същана или да измайсториш нова.Успех
butnik
Колега,ти знаеш ли как работи аргона.Пробвай при някой златар да ти направи калъп и ти отлее ново.Фиксираш счупеното място с моментно лепило Той и ще ти даде съвет от какъв материал да е.В зъботехниката също има сплави,които и в домашни условия могата да се използват.И каква е тая мания да криете местата където живеете.Много по-лесно ще стане.
Технологични особености на електродъговото заваряване в защитна газова среда от аргон на алуминий и алуминиеви сплавис нетопим електрод от волфрам - (ВИГ). Заваряването на алуминийи алуминиеви сплависе извършва с променлив ток, в защитна среда от аргон. Допълнителния метал се подава във вид на пръчка в заваръчната вана. Заваряване на алуминй е възможно дори и при дебелини на материала от 0.1-0.5mm.
С успех се заваряват алуминиеви и магнезиеви картери, глави, бутала, конзоли, лапи, носачи, помпи, велосипедни рамки, обтегачи, кондензори, ипарители, джанти, водачи, избирачи, ръкохватки, вилки, рогатки и др.