кога кълве шарана

Модератор: sapuna

ribarq_ivko
новобранец
новобранец

кога кълве шарана

Мнение от ribarq_ivko »

колеги кажете кога започва да кълве рибата шарана най вече които знае нека ми пише на pif14@abv.bg :roll:
dobrin
новобранец
новобранец

Мнение от dobrin »

И никой не отговори на човека.

По моите наблюдения, не казвам че само те са верни, шеранът започва да кълве при по-топло време. Има малко да почакаш с други думи. Аз лично съм имал най-добри успехи през лятото, по всяко време на деня, но по-топлата пролет и началото на есента също са добри. Надявам се да съм от полза.
irsh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от irsh »

Ако не се плаща на водоема може да ходиш по всяко време :idea:
А дали ще хванеш, никой не може да ти каже :roll:
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

А за шарана...той не спира да се храни през цялата година !

Шаран се лови дори и от дупка това е доказателствто че шаран не спира да яде дори при температури малко над нулата !

Най добре се храни при температура между 21-28 градуса по мое мнение а най добре около 25 !

Иначе реално сезона ще почне май месец по малките и средните язовири а по големтие може би до края на май...водата да стане поне 20 градуса иначе като вали сняг пак може да се хване така че имаш ли свободно време отивай !

И не забравяй забраната ! Мисля че беше от 15 април до 31 май ... неможе да се лови по неплатените гьолове !
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

В зависимост от температурата на водата кълве ако е към 7-8 градуса мойе да излъгеш някой шаран с много фин такъм ако популацията е добре застъпена във водоема, аз първия шаран за тази година го хванах преди 2 дни, само че на платен водоем.
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

ей шарана си кълве много добре пролетно време , но се иска познаване на водоема. като гледам какво е врмето днеска, ако се задържи и до седмица е почнал. лично аз си взимам отпуска и отпрашвам за "Ст. кладенец" още другата седмица. чакайте инфо
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Veliata
новобранец
новобранец

Re: кога кълве шарана

Мнение от Veliata »

той най-вече кълве след като си хвърли хайвера и есен. попринцип сутрин от 4 до към 10 и след 7. аз съм най доволен привечер при ситен ръмеж от няколко дни . успех
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

бях обещал инфо. шарана си кълве за световно. за повече инфо прочетете списание "Български риболовец" , там съм пуснал една статиика за поминалоседмичния ми риболов

P.S. има снимки в галерията ми

Veronika

Мнение от Veronika »

В риболовните списания има описани начини как се лови дори зимата. Пробвала съм някой и съм доволна.

Veliata
относно часовете, те са различни за всеки язовир и навици на рибата. Примерно аз около Варна в тези часове които ти казваш никога не съм хващала. Най-успешно е било сутрин от 10 до 12 а вечер между 18 и 20.
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Браво бе КЪРЦА !

Мнение от d_bozhkov »

Браво бе Кърца ,къде ги хващаш тези шарани ! да не ходиш на забраненото с бележка ! И аз ходя на студен кладенец,ама такива пърчоци не съм хващал.Максимално 3 кг.! Искам да споделя моите наблюдения за активноста на шарана ! Шарана много се влияе от времето и температурата на водата ! Забелязал съм .че не е от значение толкова през кое време на денонощието дава най =много ,а каква е температурата на водоема !Ако водата е прекалено топла се завира в тинята и не кълве! Даже и цяла вечер да го чакаш ! Най се активизира когато е паднал лек дъждец!Или е валяло предната вечер ! Чувал съм и от по стари рибари ,че вземи ли да играе не го чакай да кълве ! Ама аз имам обратни наблюдения ,като го видя да играе хвърлям захранката и до 1 час ми удря ! Абе всичко е късмет ! Лятото съм го ловил и на булдо по повърхността !Даже и на грах съм хвашал ! Този съвет ми го даде стар риболовец,виж вика като го разпориш какво има вътре само зелено ,затова и ти трябва да му даваш зелено ! Ама май най си кълве на млечна царевица и качамака! Това са моите наблюдения!
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

aaaaa, на "Ст кладенец" няма забранени зони... а риба си има , ама е много наплашена че местните друго освен мрежи не признават :evil: :evil: :evil:

Аватар
Husmen1983
научил се да хвърля
научил се да хвърля

mnenie

Мнение от Husmen1983 »

искам да кажа нещо за шарана кога наи активно кълве това ми го е казвал дядо ми.точното време е 2-3 седмици преди da se жъни пшеницата и месец след нея.наи активно е било така по негови думи.аз мисля че и есента е активна да натрупа маса.сутрин от 5.30 до 10 и от 16 до 20 часа съм хващал не големи шарани.а големите удрят вечер.поне такъв опит имам
за сега нямам такъв.
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

[quote="kalkan4o"]А за шарана...той не спира да се храни през цялата година !Ей,хора стига стия глупости.Специално за шарана се храни наи активно при температура на водата около 26 градуса,при по-висока температура храненето силно намалява,като в отделни случаи може и да спре и да испадне в летаргия подобна на зимната.При температури под 8 градуса също изпада в летаргия и зимува в най дълбоките части на водоема.Един съвет от мен!Като си некомпетентен,не коментирай.
Аватар
AMUR4ETO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: кога кълве шарана

Мнение от AMUR4ETO »

ribarq_ivko написа:колеги кажете кога започва да кълве рибата шарана най вече които знае нека ми пише на pif14@abv.bg :roll:
като гледам твоита галерия със снимки с (ШАРАНИ)виждам,че знаеш кога кълве шарана.РАМБО ТОВА НЕСА ШАРАНИ А СЛЪНЧЕВКИ.
DEROL
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от DEROL »

шаран се лови от средата на септември до началото на ноември преди да легне :wink: тогава с добра захранка на 7-10 метра излизат много добри екземпляри :)
kolkoto pove4e tolkova pove4e
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”