Най добрите плувки

Модератор: sapuna

rytmiks
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Най добрите плувки

Мнение от rytmiks »

Дайте накоя препоръка за хубави плувки , най - вече да са здрави :)
Аватар
gorskia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gorskia »

Зависи какво разбираш под ЗДРАВИ .
Пробвай тук : http://laguna-floats.com/index_bul.html
Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо.
Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!
Аватар
CAVERN
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от CAVERN »

За какви монтажи ти трябва?
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Във всеки един по-добър магазин ще Ви препоръчат и ще Ви ориентират в това, което Ви е нужно!
Темата "най-добри" ако я подхванееем:)..
За парите си..(около лев)..за мен Top Flоаt са.....иделайни както казва един познат:)

За най..знам ли...според мен(без да е подредба просто изреждам)....Colmic,Maver, Drenan.
Всеки си има предпочитания....А едно време ловяхме с фиткини пера! :lol:
Последно промяна от КрасиПловдив на Чет Мар 16, 2006 11:28 pm, променено общо 1 път.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Според мен най-добра плувка си има за всяка ситуация, иначе аз съм най-доволен от Top Float с карбонов кил до 2 гр.
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Преди всичко забравяме за всякакви български плувки. Може много хора да обидя, но за 1 лв или за 1.50 само карбона не могат да покрият с цената производителите. Затова и се правят от киловете от виброво стъкло. Освен това заради пустата икономия, вместо от с един кил да направят две плувки правят три. Като резултат се получава небалансирани плувки и като прибавим все още некачествената боя (въпреки многобройните обещания за по-дорби бои) се полува просто евтини еднодневки. Това, разбира се, няма нищо лошо, но зависи какво търсиш. Ако искаш прекрасно балансирана плувка, със здрава и лека боя отиваш на Sensas, Trabucco. За тях съм сигурен. Не мога да кажа добри дума от вносните (а дали са такива наистина) за Maver (лоша боя), Colmic (много зле). От евтините само някои модели на Bodo са много добри (големите грамажи), всичко останало е некачесвено. Има, обаче, едни сръбски плувки, без име, май само по Кюстендил ги продават, с много дълъг кил, здрава боя и са оцветени камуфлажно в черно, синьо, сиво. За тях също гарантирам че са перфектни и са на половин цена от вносните.
От Въча по-хубав няма.
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Colmic - много зле?Това много ме учудва.Дай име на модела.Аз използвам "Zar" - една от най-добрите ми плуваки,наред с Trabucco "Ultimate - 1".
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Пак ще се върна на Top Float.....имам линии на директния направени преди повече от година и половина...Все още "работят". Има случаи в които ако не се внимава.....шлаухите по кила ако са много стегнати...при коригиране на дълбочината да се нарани лаковото покритие и да "пропият" вода така.Но иначе са си супер.И не съм съгласен, че кила не е карбонов....освен когато е метален де :lol:
А за дължината на кила.....тя не зависи ли от дълбочината?.....аз поне така знам.....при по-малки дълбочини да използвам плувки с по-къс кил и обратно.....а и защото при големите дълбочини ни трябва по-чуствителна плувка....за да се придава по-добре кълването...а тук помага по-дългия кил.
Последно промяна от КрасиПловдив на Съб Мар 18, 2006 7:49 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Краси,защо мислиш че и ние не може да преценим кое е добро и кое не?
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Колеги, правя едно уточнение. Като казах Trabucco, имах в предвид Tubertini (съжалявам, все ги бъркам :oops: ). Те и Trabucco имат добри плувки, но и от тях доста съм патил, особено от моделите тип "буренце". Най-вече проблема е в баланса - т.е. постоянно се обръщат надолу с главата. Виж от Tubertini имам модели от 96-7 година и до ден днешен не са трепнали и наистина са уникални.

За Колмика не мога да кажа име, защото просто нямат. Последно ползвах модел от 6 гр за боленеза и веднага ми направи няколко проблема. Тежка антенка и къс кил и постоянно се обръщаше. В долния край към кила се олющи боята до дървото. По цялата дължина боята е напукана, не заради надраскване на влакното, а заради самата боя. Единсвено ги купувам, заради хубавата форма на тялото и големи грамажи. Иначе с тоя къс кил изобщо не се държат стабилно на течение.

За карбоновия кил съм сигурен какво говоря. Всички евтини плувки с черни килове са от виброво стъкло. За да са от карбон, цената не може да е тази. Най-лесно ще познаете какъв е кила като го счупите. Карбонът винаги е идеално прав и много лек. Затова е за предпочитане.

Килът не играе никаква роля за чувствителността на плувката, а единствено за нейната устойчивост. Колкото по-дълък кил, толкова по-устойчива плувка на вятър и на вълни.
От Въча по-хубав няма.
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

Николай Ангелов написа:Краси,защо мислиш че и ние не може да преценим кое е добро и кое не?
Изобщо не съм се съмнявал в еродицията ти....Това по-скоро го казах с развлекателна цел, а не за да слагам под съмнение знанията и опита на никой!!!
Щом обаче звуча по този начин-модерирам веднага!!!
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Ей,Краси,не го казвам,за да те контрирам!Просто сметнах,че и ние(имама впредвид всички,които ловим с плувки) знаем кое е добро и кое не от опит.Състезателите...да се състезават :D Ние...да си правим кефа :D
п.п.Извинявай,ако съм те засегнал,не съм искал :oops:
Ризов
новобранец
новобранец

Re: Най добрите плувки

Мнение от Ризов »

[quote="rytmiks"]Дайте накоя препоръка за хубави плувки , най -вече да са здрави :)[/quote]

Мога да ти препорачам моите плувки ''Ризов", изработени са от висококачствена балса и бои специална разработка , които не напукват , леки са и не утежняват излишно самата плувка.Заради тези си качества плувките "Ризов" са супер чувствителни.Тук мога да изнеса цяла лекция за лепила, килове, антени и т.н.,но просто триябва да вземеш няколко модела и да ги пробваш ,като внимаваш да не попаднеш на китаиските ментета ,които са пуснати на нашият пазар с цел да имитират оригинала.Ментетата се разпознават лесно ,защото са нискокачествени. С пожелание за успешен риболов - Пепи Ризов.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Търсих, рових из авхива и срещнах тази тема.
Предлагам да видим, как са нещата сега, 2 години по-късно :wink:

През 2008 година съм много доволен от плувките на Colmic, а вие?

ПП. Всъщност исках да се похваля :lol: че съм почти готов за новия сезон
Изображение
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
rmstanev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от rmstanev »

Еей chirusa_bg Ти си ги снимал като за изложба. :D Изкефих се. Между другото от така добре представените модели от Теб имам 9 от тях. Успех през новата риболовна година :smt023 Иначе си купувам плувки които ми харесват по форма и грамаж, ловя и като се прецакат си взимам други. Няма нищо вечно.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”