Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

До всички лодкари- Сигнален Буй
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
До всички лодкари- Сигнален Буй
Не съм сигурен как ще реагирате, но мисля че тук е мястото на тази тема. Понеже доста често съм в морето, над и под водата и съм на дълбоко извън плитките рифове ми прави впечетление, че някои от лодкарите явно не знаят какво означава този сигнален буй!

Означава че има гмуркач-водолаз под водата и трябва да се спазва необходимата дистанция поне 30- 40 метра.
Пиша го защото доста често се случва лодките да минават буквално на метри от буя. Същото ми се случи преди два дни, бях на дъното когато чух мотора на лодката и тръгнах на горе като я виждам да тътри буквално на 3-4 метра от буя, вместо да минат от страни ги чувам да се питат къде е къде е. Знам че и ние си имаме нашите недостатъци, но нека бъдем колегиални. Дано реакцията ви е положителна.

Означава че има гмуркач-водолаз под водата и трябва да се спазва необходимата дистанция поне 30- 40 метра.
Пиша го защото доста често се случва лодките да минават буквално на метри от буя. Същото ми се случи преди два дни, бях на дъното когато чух мотора на лодката и тръгнах на горе като я виждам да тътри буквално на 3-4 метра от буя, вместо да минат от страни ги чувам да се питат къде е къде е. Знам че и ние си имаме нашите недостатъци, но нека бъдем колегиални. Дано реакцията ви е положителна.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
Re: До всички лодкари- Сигнален Буй
напълно те подкрепям колега
- Диканаров
- кандидат преподавател
За съжаление колега, в морето е както в трамвая. Не е от незнание, а от невъзпитание! От нахално пренебрежение е към другите! Простотията не ходи по гората или по дъното! Ходи по хората! И няма нищо общо с образование, възраст, място на раждане или живеене! Има хора, дето ще станат от мястото си за някой възрастен, бременна или инвалид и има хора дето ще си чоплят семки и ще си гледат през прозореца! Така е и в морето! Ще се изхили и ще рече :/- Е на тоя сега му дръпнах л....о! Като мине покрай буя ти! А някои се и въртят около него и чакат да се покажеш, та да видят какво си ударил! Просто трябва ние да правим каквото трябва и да имаме едно на ум при изплуване! Все пак най-безопасното място при изплуване е при буя! Трябва да си пиян убиец за да целиш с лодката си буй! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Винаги минавам далеч от тези и други подобни,ясно ми е че долу работи човек,
който всеки момент може да реши да излезе.
който всеки момент може да реши да излезе.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
да, ама не! аз пък да Ви дам обратния пример от 2008г... карам си лодката между о-в Св.Иван и Созопол и 2-ма души от едно рибарско корабче взеха да ми ръкомахат... помислих, че ме викат и завих към тях... като наближих ги разбрах, че имало водолаз... и точно тогава видях и шланга...
имах време само да изключа от скорост мотора, но понеже лодката не беше с хидравлика, не можах да вдигна навреме мотора и закачих шланга...
Както и да е - лесно го откачих и си продължих по пътя... Въпросният водолаз нямаше никаква шамандура или сигнализация, а шланга беше около 50м дълъг и преграждаше морето на това доста натоварено откъм трафик място...
имах време само да изключа от скорост мотора, но понеже лодката не беше с хидравлика, не можах да вдигна навреме мотора и закачих шланга...
Както и да е - лесно го откачих и си продължих по пътя... Въпросният водолаз нямаше никаква шамандура или сигнализация, а шланга беше около 50м дълъг и преграждаше морето на това доста натоварено откъм трафик място...

- lisygera
- научил се да хвърля
като отидат да си вземат капитанско ще се научат
като отидат да си вземат капитанско ще се научат

от страх файда няма
Не е до капитанското колега, аз нямам и въпреки това знам какво значи това и го зачитам с максимално внимание. Както казаха по-горе, възпитанието е проблема,а не липсата на инфо. Хората си мислят, че в морето е като на пътя....ама не е така. Тук прошки за грешката няма. Те пътищата ни са касапници, направи си сметка ако има толкова лодки, колкото и автомобили, какво ще стане....
Тая вечер се прибирах по тъмно и вместо да се кефя на нощното пътуване и атмосферата си мислех дали няма да налетя на тапи, туби и прочие атрибути на мрежарите, дето ги пускат където завърнат...
Тая вечер се прибирах по тъмно и вместо да се кефя на нощното пътуване и атмосферата си мислех дали няма да налетя на тапи, туби и прочие атрибути на мрежарите, дето ги пускат където завърнат...
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Фар нямаш ли ве ?
Щом по тъмно се прибираш,на фарове -нали знаеш ?
А относно мрежите.Да се пускат по две тапи ве.Да знам как е опъната мрежата поне.
Иначе е пълна лудница.Отивам си в градинката за поп.Една тапа.
Ама как е опъната ?Значи в радиус от 400м не мога да пусна котва.
Ако е с две тапи,се вижда как е пусната,и аз си правя сметката.
Ууууууффф,май с картечницата трябва се ходи за риба.
Тапата ииии там,пускам котвата на моето място ( ами мрежата далече )
идва лодка да ме предупреждава,че имало мрежи тук.
И май се кани да ми се кара.Не става тъй.
Щом по тъмно се прибираш,на фарове -нали знаеш ?
А относно мрежите.Да се пускат по две тапи ве.Да знам как е опъната мрежата поне.
Иначе е пълна лудница.Отивам си в градинката за поп.Една тапа.
Ама как е опъната ?Значи в радиус от 400м не мога да пусна котва.
Ако е с две тапи,се вижда как е пусната,и аз си правя сметката.
Ууууууффф,май с картечницата трябва се ходи за риба.
Тапата ииии там,пускам котвата на моето място ( ами мрежата далече )
идва лодка да ме предупреждава,че имало мрежи тук.
И май се кани да ми се кара.Не става тъй.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
За джетовете да не говорим ПОТЕНЦИАЛНИ УБИЙЦИ, но там май управия няма.
- YordanDanev
- сериозен играч
Миро, ще идвам със лодката да седя над тебе за да те пазя.

Ма Киро, кво да ми се кара бре, аз съм културен и възпитан човек, ма не съм и от най-спокойните и имам перфектен нож. Не режа засега, щото ше ми е кофти да резна мрежите на някой свестен човечец, ама подозирам, че скоро и тва ше се случи.
Няма фар...мислим по въпроса, ама не се знае дали редовно ше сме в морето по мръкнало и затова не е приет на обсъждане сериозно въпроса. То тоз акумулатор...за фар ли, за палене ли, за подсветка ли, за сонар ли....Как да е, друга беше идеята на темата.
Няма култура, няма и зачитане. Всеки мисли, че морето е негово, ма лодките не намаляват, а се увеличават и ша има сакатлъци ми се струва на мен....
Тва за двете тапи е добра идея, ма нали се сещаш, кой ще помисли за това....
Па може освен да режа, да я изпразня преди тва мрежата...баси. На една ракия съм много идеен тип.
Няма фар...мислим по въпроса, ама не се знае дали редовно ше сме в морето по мръкнало и затова не е приет на обсъждане сериозно въпроса. То тоз акумулатор...за фар ли, за палене ли, за подсветка ли, за сонар ли....Как да е, друга беше идеята на темата.
Няма култура, няма и зачитане. Всеки мисли, че морето е негово, ма лодките не намаляват, а се увеличават и ша има сакатлъци ми се струва на мен....
Тва за двете тапи е добра идея, ма нали се сещаш, кой ще помисли за това....
Па може освен да режа, да я изпразня преди тва мрежата...баси. На една ракия съм много идеен тип.

Разликата между английските ,руските и българските форуми:
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не е лоша идеята
утре пак съм вътре 

Този сигнален буй не съм сигурен че го има в сигналния код но този който те обезпечава надявам се не си сам ако вдигне флаг алфа или някакво подобие например от шпертплат но в съответните разцветки и форма съм сигурен че който минава покрай теб и който е наясно с кода ще те заобиколи на повече от 30,40 метра.Но благодаря за инфото ако видя такъв буй ще го заобикалям от далеч.
A Alpha Имам спуснат водолаз; движете се на безопасно разстояние и на малък ход. ICS Alpha.svg
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ето ти малко разновидности emanuels ако случайно ги видиш да знаеш какво е
http://images.google.bg/images?hl=bg&um ... 8F&start=0