Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Един делник по Тунджа
- Local
- учете се от него
Един делник по Тунджа
Здравейте приятели,
вчера с Петьо Доктора от Маяк мръднахме до Тунджа. Уговорката стана на бързо предния ден вечерта, вземхме бял, жълъдов и трохи, някой друг пакет захранка и вчера в 5 сутринта потеглихме натварени с оборудване до зъби.
Към 6:30 бяхме в Елхово и спряхме да хапнем по една топла супичка в закусвалнята с звучното име Бон-Бон. Е, добре готвят.
Имаше доста гъста мъгла та затова изчакахме да стане малко по видело докато хапнем. Към 7 часа вече бяхме в района на авторагара "Родопа" и разтоварихме багажериите, разбъркахме манждите, всички панаир... и се заехме с риболов.

Реката беше много красива сутринта...

Та, риболова при Доктора потръгна доста добре, рибите не бяха от най-гъситите, но все пак ги имаше и той ловеше. А аз все едно хвърлях в пустиня, бях се разположил 10 метра над него. И така Доктора хващаше някой риба на 3грамова близалка с щеката, а аз стоях сменях линии, такъми, варианти и ме хващаха дивите общо взето.
Към 12 часа по информация на местни колеги се оказа че съм седнал на доста куцо място, тоест под мен е тиня, а под Доктора ситен чакъл, открихме ключа за палатката но късно. Ядосах се, вдигнах цялата сергия и се преместих място 100 метра по надолу, и там греда. Около 2 часа вече трябваше да се взима животоспасяващо решение как да спася капото. Събрах целия панаир, взех кепа, болото под ръка и хукнах по реката. Намерих си един вир преди старата помпена станция , настаних се, стрелнах 2-3 прашки бял, и още с първото изтичане един морунаж около 400 гр.
И така за 1 час хванах 10 риби от същия калибър и 3 откачих. Доктора финишира с около 25-30 риби. Рибите взимаха предимно на жълъдов червей и се влияеха от захранката.

Улова...

И така... перфектно време, усетих и риболова, поне научихме местата и ще сме подготвени за следващия път ( ДАЛИ?!) ... to be continued...
Поздрави на всички приятели!
вчера с Петьо Доктора от Маяк мръднахме до Тунджа. Уговорката стана на бързо предния ден вечерта, вземхме бял, жълъдов и трохи, някой друг пакет захранка и вчера в 5 сутринта потеглихме натварени с оборудване до зъби.

Към 6:30 бяхме в Елхово и спряхме да хапнем по една топла супичка в закусвалнята с звучното име Бон-Бон. Е, добре готвят.

Имаше доста гъста мъгла та затова изчакахме да стане малко по видело докато хапнем. Към 7 часа вече бяхме в района на авторагара "Родопа" и разтоварихме багажериите, разбъркахме манждите, всички панаир... и се заехме с риболов.
Реката беше много красива сутринта...
Та, риболова при Доктора потръгна доста добре, рибите не бяха от най-гъситите, но все пак ги имаше и той ловеше. А аз все едно хвърлях в пустиня, бях се разположил 10 метра над него. И така Доктора хващаше някой риба на 3грамова близалка с щеката, а аз стоях сменях линии, такъми, варианти и ме хващаха дивите общо взето.

Към 12 часа по информация на местни колеги се оказа че съм седнал на доста куцо място, тоест под мен е тиня, а под Доктора ситен чакъл, открихме ключа за палатката но късно. Ядосах се, вдигнах цялата сергия и се преместих място 100 метра по надолу, и там греда. Около 2 часа вече трябваше да се взима животоспасяващо решение как да спася капото. Събрах целия панаир, взех кепа, болото под ръка и хукнах по реката. Намерих си един вир преди старата помпена станция , настаних се, стрелнах 2-3 прашки бял, и още с първото изтичане един морунаж около 400 гр.
И така за 1 час хванах 10 риби от същия калибър и 3 откачих. Доктора финишира с около 25-30 риби. Рибите взимаха предимно на жълъдов червей и се влияеха от захранката.
Улова...
И така... перфектно време, усетих и риболова, поне научихме местата и ще сме подготвени за следващия път ( ДАЛИ?!) ... to be continued...
Поздрави на всички приятели!
Клавиатура риба не лови!!!
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Един делник по Тунджа

Ами не е зле
... другия път повече
Задължителния: Респект

Задължителния: Респект

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- и господ не е толокова добър
Добре сте се справили 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Тъй, тъй вземи картографирай района, че зимъска кога сняг забръска да знаем къде да заставаме
Браво!

Браво!
И без това танковете вече ги нямаБоцмана написа:Тъй, тъй вземи картографирай района, че зимъска кога сняг забръска да знаем къде да заставаме![]()
Браво!

Извинявам се за спама
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Перфектен речен риболов 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- разбира нещата
Добро представяне 

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
-
- сериозен играч
Респект бе.... прекрасни морунажи.....Върна ме в едни спомени .....
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- каридата
- учете се от него
Абе Тунджака е яка река пък и вие сте си прота,тъй че един респект и от мен. 

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

- Local
- учете се от него
Вече е картографиранБоцмана написа:Тъй, тъй вземи картографирай района, че зимъска кога сняг забръска да знаем къде да заставаме![]()
Браво!

В тези спомени ли Бъкаре...rimohit написа:Респект бе.... прекрасни морунажи.....Върна ме в едни спомени .....

Клавиатура риба не лови!!!