хайде да поговорим

Модератор: Paublo_Eskobar

slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

хайде да поговорим

Мнение от slivnalia »

колеги хайде да поговорим за захранките,но не тези които копуваме от магазините а за тези които рецепти знаем от някои стар walk и си ги приготвяме сами.моля ако знаете някоя интересна и ефикасна захранка споделете.

НАСЛУКА НА ВСИчКИ ВИ!
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

За шаранските захранки съм доволен наистина от "Carpa Tinca" и от захранките на робинсон с рецептите на "Van Den Endye" или нещо такова особено с вкус на ягодя !

От други захранки не разбирам...освен хляб в гаца (мрежичка) върши работа но неможе да се засили навърте а шарана покрай брега се плаши ;) !

Другото което ми идва на ума е домашно приготвения качамак без никакви сирена и такива работи !

Също съм признал захранването с протеинови топчета ! Много лесно и върши работа особено като ловиш и на косъм !

Естесвено може да се захрани с царевица и жито например също примамва рибата :D !

Ако трябва да съм честен и лайната от добитъка привличат рибата наистина много заради гадинките в лайната !

Голям срам ме хвана веднъж имаше един мангал до мене с 2 кофи с лайна малки и една лопата и хвърляше а аз с захранка за 10 лева и двамата хванахме дори той повече...направо ме засрами... :D !
За бракониерите само слънчаци :lol: !
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Колега, виж във Манията съм писал доста работи за захранка за платиките. Дано съм полезен.
От Въча по-хубав няма.
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

kalinux написа:Колега, виж във Манията съм писал доста работи за захранка за платиките. Дано съм полезен.
Чели сме, чели смее! И да ти кажа,тази година сефте ще ме водят на риболов на платика и отсега ще преговоря постовете ти :!: ..И тръгвам на покупки..Твоите рецепти искат доста компоненти...ще пада търсене :lol:
Най-тъпото е, че имах една мн добра фуражомелка,а я дадох без пари като мислех, че няма да ми трябва никога повече :(
А иначе моят опит в домашните подхранки е...царевично брашно(ситно смляно),галета,кюспе,ванилови аромати,млян фъстък,коноп и разбира се обикновения хляб.Мисля че ако се разполага с тези продукти се приготвя много добра "храна".
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

В общи линии компонентите са такива. Не забравяй печения слънчоглед, лененото семе, мляното жито, овес, ръж, рапица, соя, готови протеинови добавки, бяло брашно, грис. Всичко става. Освен основните съставки не забравяйте и силните ароматни добаваки - шоколадови пръчици, кокосови стърготини. Но разбира се всичко с мярка и преценка. Аз съм все още много далеч от истината, но въпреки това се получават нещата и си върша работа. Това го казвам за насърчаване на тези, които още не са опитали.
От Въча по-хубав няма.
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

kalinux написа:В общи линии компонентите са такива. Не забравяй печения слънчоглед, лененото семе, мляното жито, овес, ръж, рапица, соя, готови протеинови добавки, бяло брашно, грис. Всичко става. Освен основните съставки не забравяйте и силните ароматни добаваки - шоколадови пръчици, кокосови стърготини. Но разбира се всичко с мярка и преценка. Аз съм все още много далеч от истината, но въпреки това се получават нещата и си върша работа. Това го казвам за насърчаване на тези, които още не са опитали.
Бати Калнинее..престани да изреждаш, че ми окапаха лигите бе човек :lol:
Далеко от истината бил.....нали ти сабират риба...и това ако не е успех... :!:
Ти...имаш ноу-хау.....имаш и оборудване.....ако решиш регистрирай едно "ЕТ"....а аз ведхага ти давам идеята за името на серията подхранки :lol:
Върти ми си едно в главата....например "Kalinux Special Competition" :!:
Между другото...какво ти е мнението за "Филстар платика"?
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

КрасиПловдив написа:
kalinux написа:В общи линии компонентите са такива. Не забравяй печения слънчоглед, лененото семе, мляното жито, овес, ръж, рапица, соя, готови протеинови добавки, бяло брашно, грис. Всичко става. Освен основните съставки не забравяйте и силните ароматни добаваки - шоколадови пръчици, кокосови стърготини. Но разбира се всичко с мярка и преценка. Аз съм все още много далеч от истината, но въпреки това се получават нещата и си върша работа. Това го казвам за насърчаване на тези, които още не са опитали.
Бати Калнинее..престани да изреждаш, че ми окапаха лигите бе човек :lol:
Далеко от истината бил.....нали ти сабират риба...и това ако не е успех... :!:
Ти...имаш ноу-хау.....имаш и оборудване.....ако решиш регистрирай едно "ЕТ"....а аз ведхага ти давам идеята за името на серията подхранки :lol:
Върти ми си едно в главата....например "Kalinux Special Competition" :!:
Между другото...какво ти е мнението за "Филстар платика"?
:lol: :lol: И ЯЙЦЕ :!: :!: - Без майтап :!: :!:
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Ще го кажа за пореден път - много малко разбирам от захранки. Това го казвам не от скромност (не съм такъв), а защото е факт. Но достатъчно знам, че да мога да си направя нещо, което да ми събира риби, да ми спестява пари и не на последно място да ми доставя удоволствие при приготвянето. Уверявам ви, че след 1-2 години експерименти всеки един от вас може да стигне до мойто ниво. Друг е въпросът дали има изобщо смисъл. Отговорът е ДА, ако ходиш често, ползваш по много (като за любимата ми платика) и не си "чичко паричко". Ако ли не минаваш на българските захранки и нямаш проблем. Та в тая връзка не мога да коментирам български захранки - за мен всички са еднакви и с нищо съществено по-различни мойте (поне така си мисля де :oops: ).

Яйцето не го споменах в съставките, защото с него се получава тесто, а до тук съм имал винаги в предвид приготвяне на сухи захранки.
От Въча по-хубав няма.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”