Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Водещата Ролка на бигела...?
Модератор: emo vasilev
Водещата Ролка на бигела...?
Здравейте,
Проблемът е такъв, че имам една макара SPRO с 10 лагера, на която се прецака ролката, която води кордата на бигела. Вероятно лагерчето е блокирало от време на време и кордата е преразала самата ролка. Сега ролката дирекно къса кордата.
Някой има ли идея от къде може да се намери такава ролка? Желателно е да е с лагерче ама и без става стига да може да се ползва макарата, не ми се ще да я хвърлям, има още живот в нея.
Мерси предварително и поздрави.
Проблемът е такъв, че имам една макара SPRO с 10 лагера, на която се прецака ролката, която води кордата на бигела. Вероятно лагерчето е блокирало от време на време и кордата е преразала самата ролка. Сега ролката дирекно къса кордата.
Някой има ли идея от къде може да се намери такава ролка? Желателно е да е с лагерче ама и без става стига да може да се ползва макарата, не ми се ще да я хвърлям, има още живот в нея.
Мерси предварително и поздрави.

- Skorpi
- сериозен играч
Re: Водещата Ролка на бигела...?
Ми намери някой стругар и да ти реши проблема 

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
лагера е отделен елемент,както ти писа колегата при първия стругар и ти я прави едно към едно
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
брат, дай една снимчица,също и параметрите на ролката.външен,вътрешен диаметър и дебелина на ролката.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
-
- ще става разбирач
Аз съм ги подменял с вътрешната част от малки съчмени лагери,
/като от кафемелачки и подобни/. Чупиш лагерчето счук, тя се чупи външната гривна и вземаш
вътрешната част. Освен пасването е и полирана, закалена стомана.
И ма с 5, 6, 7мм вътрешен размер и лека вдлъбнати в средата за да водят влакното.
Това е един от вариантите
/като от кафемелачки и подобни/. Чупиш лагерчето счук, тя се чупи външната гривна и вземаш
вътрешната част. Освен пасването е и полирана, закалена стомана.
И ма с 5, 6, 7мм вътрешен размер и лека вдлъбнати в средата за да водят влакното.
Това е един от вариантите