Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Сонар за река
Модератори: emo vasilev, Кърцата
-
- и господ не е толокова добър
Re: Сонар за река
Тези с безжичната сонда стават, но няма да показват реално, заради михурите 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата
http://www.gpsplovdiv.com/1033/
Не знам какво друго да ти предложа понеже не си споменал как искаш да го ползваш, затова ти предложих тоя за всякакъв комбинация-от брега, от лодка и от лодка захранка!
Не знам какво друго да ти предложа понеже не си споменал как искаш да го ползваш, затова ти предложих тоя за всякакъв комбинация-от брега, от лодка и от лодка захранка!
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
-
- и господ не е толокова добър
От движението на водата се образуват много въздушни мехури(балончета) и сонара ги отчита като риби.jultopepi написа:Е като не съм наясно
Аре светнете лампата де

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- фен клуб-скобар
Трябва ми за риболов на река има доста вирове и искам да ги проверя каква големина рибоци има
Благодаря ви
Благодаря ви
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Някой ако ПОЛЗВАЛ въпросният сонар да сподели, моля!!!cucko написа:http://www.gpsplovdiv.com/1033/
Заинтригува ме тази джаджа, само се чудя дали като ида(хипотетично) на р.марица, на някой бент широк 50-60м. и дълг 70-80м. въртейки със спининг от брега дали ще ми даде реална представа какво има под водата???

поздрави!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не няма да ти даде представа какви риби има,защото сондата работи без смущения само при спокойна вода,без наличие на вълни и вихрови движения/водовъртежи/.Иначе......"кво нящо а ?",отиваш виждаш сома,къде пускаш му болера в устата и............ 

валатът не най-лошото нещо на света
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не няма да ти даде представа какви риби има,защото сондата работи без смущения само при спокойна вода,без наличие на вълни и вихрови движения/водовъртежи/.Иначе......"кво нящо а ?",отиваш виждаш сома,къде пускаш му воблера в устата и............ 

валатът не най-лошото нещо на света
-
- разбира нещата
Ако не този не виждам с кой друг ще се справи от брега без лодка и лодка захранка!Специално този е за въдица и меташ 50 м.!Иначе малки/средни и големи риби няма да ти покаже!Само символи рибка(въпреки това има опция да се включи и да се изключи така и да се увеличи и намали търсенето на рибки!Показва твърдост/мекост на дъното,дълбочина и температура на повърхността на водата и всичко това като в диаграма!
Докато другите модели си трябва лодка и лодка захранка!
Това е!
Докато другите модели си трябва лодка и лодка захранка!
Това е!
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
Подкрепям,аксел написа:Не няма да ти даде представа какви риби има,защото сондата работи без смущения само при спокойна вода,без наличие на вълни и вихрови движения/водовъртежи/.Иначе......"кво нящо а ?",отиваш виждаш сома,къде пускаш му воблера в устата и............
затова и се зачудих какво има на предвид колегата със сонар за река, иначе, ако става въпрос за лодка, дали е море, язовир или река зависи 1.дълбочина, 2.ъгъл на лъча на сондата, за плитки водоеми е добре да е 60градуса, което означава, че колкото е дълбочината, толкова е и петното на дъното и 3.добре е да е с двулъчева сонда, апък къде ще си шофираш лодката...........
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Наистина тези с безжична сонда (в моя случай HUMMINBIRD PiranhaMax 230PT) стават, но ако водата е твърде бърза, образът на дъното не е съвсем ясен. Може би защото освен мехурчета и турболенции все пак излъчения сигнал е на 1-1,5 секунден интервал (твърде нарядко за скороста на движение на сондата).
- Бисо
- сериозен играч
http://www.gpsplovdiv.com/1033/
Да не прозвуча грубо,но тоя и подобни нему сонари,стоват за приблизителна ориентация за дъното,което за непознат водоем е огромен плюс,показват и наличието на някакви риби,но никой,дори вносителете немогат да кажат ,кой размер,на каква големина риба одговоря,при спокойна вода.В реката.....се ошашавя.Не става,затова вече не се ползвам от услугите на подобен...
Колега беше написал,че ще го метне на 50 м.,и ще добие некво инфо.......трудно.Аз съм го вкарвал,"само"на 14.50м.,и него "Виждам"!!!
На 13м.,показва дълбочината,почти точно,и некви риби,ама колко големи...!!!Абеее,излишна Згода,ма Згода...
Да не прозвуча грубо,но тоя и подобни нему сонари,стоват за приблизителна ориентация за дъното,което за непознат водоем е огромен плюс,показват и наличието на някакви риби,но никой,дори вносителете немогат да кажат ,кой размер,на каква големина риба одговоря,при спокойна вода.В реката.....се ошашавя.Не става,затова вече не се ползвам от услугите на подобен...
Колега беше написал,че ще го метне на 50 м.,и ще добие некво инфо.......трудно.Аз съм го вкарвал,"само"на 14.50м.,и него "Виждам"!!!
На 13м.,показва дълбочината,почти точно,и некви риби,ама колко големи...!!!Абеее,излишна Згода,ма Згода...

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.