Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

За дръжката на...
Модератор: sapuna
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: За дръжката на...
Всички дръжки на въдиците ми ,които са с корк са лакирани с полиуретанов лак за такъв.Не ми се хлъзгат при влажни ръце,а колкото до почистването-имам въдици използвани по над 10г. и са неразличими от нови.Не виждам защо,след като си почиствате колата,изхвърляте пепелника,въдиците да са ви мръсни.А в кората на предната ми врата стои бояджийска четка,с която почиствам платформата след риболов ,преди да я кача в колата.Мразя мундари,зацапани водачи на въдици и мръсни макари.А с какво си вадите хляба или инструментите с които работите са в същото състояния.Така съм научен,така научих и децата си и сега уча и внуците,да си почистват всичко що се използва.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
това с лакирането не е лошо,но сам го виждал само в БГ и ми стои като музейно.за обикновен корг да но за гумираният не.butnik написа:Всички дръжки на въдиците ми ,които са с корк са лакирани с полиуретанов лак за такъв.Не ми се хлъзгат при влажни ръце,а колкото до почистването-имам въдици използвани по над 10г. и са неразличими от нови.Не виждам защо,след като си почиствате колата,изхвърляте пепелника,въдиците да са ви мръсни.А в кората на предната ми врата стои бояджийска четка,с която почиствам платформата след риболов ,преди да я кача в колата.Мразя мундари,зацапани водачи на въдици и мръсни макари.А с какво си вадите хляба или инструментите с които работите са в същото състояния.Така съм научен,така научих и децата си и сега уча и внуците,да си почистват всичко що се използва.
-
- научил се да хвърля
Аз пък от днес почвам да си лакирам кордите щот седат в водата.
Когато цъфнат теменугите и работите тръгнат зле,
е...и им майката на другите гледай ти да си добре.
Пеню Пенев
е...и им майката на другите гледай ти да си добре.
Пеню Пенев
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Marco Polo написа: Дааа, г-н Марков, прав сте! Предполагам, че столовете у вас са с пластмасови
покривала, за да не се нацапа тапицерията. Бих посъветвал всеки от читателите,
достигнали пълнолетие, да опита при някоя близка среща с представител на
противоположния пол да я осъществи на пода, върху новия лакиран паркет
или още по-добре - върху опънат найлон, че така още по-лесно ще се почисти после...![]()
Та така, драги ми начинаещи смехурчовци - пазете дръжките на пръчките - те са ваши!
Лакирайте и самите пръчки - лакът ще се почиства много лесно с едно влажно
парцалче. А аз, като най-големия балък, ще си държа голия корк в ръка -
нека ми е грозна пръчката!

п.п. Макро, спука ме от смях!!1
Поздрави!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
А стига бе.Ше си лакирам дръжките 
Корка си се чисти перфектно с мокра кърпа за бебешко дупе.А и по ме кефи като е леко износен.Нещо като леко протритите дънки.
п.п.Някой ми беше разказвал как един колега решил да си лакира дръжката,незнам лака ли объркал,кво ли,ма корка му цъфнал на другия ден.

Корка си се чисти перфектно с мокра кърпа за бебешко дупе.А и по ме кефи като е леко износен.Нещо като леко протритите дънки.

п.п.Някой ми беше разказвал как един колега решил да си лакира дръжката,незнам лака ли объркал,кво ли,ма корка му цъфнал на другия ден.
Последно промяна от stich на Вто Дек 01, 2009 3:14 pm, променено общо 1 път.

- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ми като са скъпи лъскай ги. Мойте и да ги вали все ми е тая, братята китаици няма да умират от глад я.butnik написа:Всички дръжки на въдиците ми ,които са с корк са лакирани с полиуретанов лак за такъв.Не ми се хлъзгат при влажни ръце,а колкото до почистването-имам въдици използвани по над 10г. и са неразличими от нови.Не виждам защо,след като си почиствате колата,изхвърляте пепелника,въдиците да са ви мръсни.А в кората на предната ми врата стои бояджийска четка,с която почиствам платформата след риболов ,преди да я кача в колата.Мразя мундари,зацапани водачи на въдици и мръсни макари.А с какво си вадите хляба или инструментите с които работите са в същото състояния.Така съм научен,така научих и децата си и сега уча и внуците,да си почистват всичко що се използва.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Явно съм се побъркал или объркал.Както и да е,Дако въдиците не са ми скъпи по стойност ,а по това ,че ми служат вярно,и лошото е,че ги използвам много често,ама много.Не са музейни експонати.Продал съм мач на Шимано,който е уловил за 11год. хиляди риби,разкарвал се и из чужбина и само 100лв изгубих от него при продажбата,нямаше нито една драскотина или каквито и да е следи от многократните му излети.Всеки е свободен да прави каквото си иска с въдиците,аз освен с почистването им ги използвам и за друго,а след риболов въдиците ми са целите в захранка и слуз от риби
Объркал съм темата,извинявайте,че възбудих смут.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
При мен защитния слой е от кал и прах. 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
Наистина оставен корка с найлона, той се запотява и с времето мухлясва и изгнива.Относно лакирането, да лакира се.Всеки един корк се лакира в зависимост от продукта, се избира и лака.Относно дръжките на въдиците, лакират се с разреден лак.След изсъхването се минава с водна шкурка, демек(фина), така се запазва и същевременно не се хлъзга.
Със корка съм запознат, понеже съм го работил.Облицовки на стени, подове, и мебели.

Със корка съм запознат, понеже съм го работил.Облицовки на стени, подове, и мебели.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Румбата
- разбира нещата

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
-
- разбира нещата

- pachosz
- сериозен играч
alan dik написа:Аз пък от днес почвам да си лакирам кордите щот седат в водата.

-
Отнасяйте се по-сериозно към въпроса.За влакната колкото и да ви е смешно, хората са измисли ли смазки за предпазване.Ето още малко за корка.Има няколко начина, горе писах за лакирането.Другия начин е с емпригнатор, също предпазва от замърсяване и заздравява корка.Следващия начин е със специализираните масла.И последния който се сещам е парафина. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.