Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Синджир
Модератор: sapuna
-
- фен клуб-скобар
Синджир
Зравейте,нека да поговорим за монтажа на синджира при риболов на плувка
имам предвид големина,дължина разстояние и т,н,
Моят монтаж примерно е-дропер при повода и прогресивно увеличаване на грамажа на съчмите към плувката до постигане на нормалното утежнение на плувката
Сега сте Вие
имам предвид големина,дължина разстояние и т,н,
Моят монтаж примерно е-дропер при повода и прогресивно увеличаване на грамажа на съчмите към плувката до постигане на нормалното утежнение на плувката
Сега сте Вие
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Синджир
То хубаво сенджир ама всичко е толкова относително, зависи от дълбочината, от вятъра ако има;рибата която ловиш, капризна ли е не е ли.
Аз специално всичко си го настроивам на момента докато достигна до оптимално най добрата линия за дадения момент.
Така че аз исползвам секви синджета,ланци,гривни.
зависимост от ситоацията. 
Аз специално всичко си го настроивам на момента докато достигна до оптимално най добрата линия за дадения момент.
Така че аз исползвам секви синджета,ланци,гривни.

това според мен има голямо значение само за течаща вода,при изтичане.Ако ловиш статично и утежнението седи на дъното,може и оливетки,може и синджир с по-големи съчми,както му дойде....тва е само мое мнение.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Единият вариант е прогресивно растящи от повода към плувката,като разстоянието се намалява между тях.Другия вариант е с еднакви съчми.Използва се само за течащи води.Някъде из монтажи имаше пуснати схеми на италианската броеница.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- slayder
- ще става разбирач
Всичко хубаво,ама я си представете,че случайно ги оплетете тези 15-20 съчми.Ще ги местите нагоре ли
за да се преправя или пак наново да ги редите

Дава ли? И дава и взема.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Здравко,не ми се е случвало,съчмите ако са подредени правилно,няма да има проблем.Миналата неделя един колега/няма да споменавам име/така си беше наакал съчмите на линията с ваглера,че ми се прирева.И пак повтарям-купувайте си само истински сачми.slayder написа:Всичко хубаво,ама я си представете,че случайно ги оплетете тези 15-20 съчми.Ще ги местите нагоре лиза да се преправя или пак наново да ги редите
![]()
-
- фен клуб-скобар
[quote="butnik"][.Миналата неделя един колега/няма да споменавам име/така си беше наакал съчмите на линията с ваглера,че ми се прирева.
На мен ми се приревава (ебати и думата написах
),като ми се скъса синджира
.
На мен ми се приревава (ебати и думата написах

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Правилно наредения синджир и правилното водене на плувката в течение лови страшно много.
За 5 минути повече работа губите много риби.
Преправял съм по 10-тина верижки за излет. Стигъл съм до 20-30-40 сачми на верижка.
За 5 минути повече работа губите много риби.
Преправял съм по 10-тина верижки за излет. Стигъл съм до 20-30-40 сачми на верижка.

- Кузмич
- dreamer
Според наредбата на синджира се определя скороста на пропадане на стръвта.
А знаем, че колкото по-естественно се държи стръвта във водата толкова по голям успех с рибите.
Начините на наредба са много зависи водоем, дълбочина, сезон и мн. др.
А за най-успешните нека Ицо (Бутник) сподели той е с доста голям стаж по водоемите и по една от най-трудните реки Марица.
А знаем, че колкото по-естественно се държи стръвта във водата толкова по голям успех с рибите.
Начините на наредба са много зависи водоем, дълбочина, сезон и мн. др.
А за най-успешните нека Ицо (Бутник) сподели той е с доста голям стаж по водоемите и по една от най-трудните реки Марица.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Местя темата в Монтажи за риболов! 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- кандидат преподавател
Не е вярно,че може да се използва само в течащи води- вярно е,че забавя скоростта на пропадане на стръвта и това е особено важно,когато в неподвижни или слаботечащи води търсим риба,която се намира в междинните слоеве,променя си слоя,в който взема стръвта и изобщо...има си приложение синджира на много места.И Кузмич е в голяма грешка да си мисли,че Марица била от най-трудните реки 

-
- фен клуб-скобар
монтажа е за нормално течение дълбочина окола 1,50-2,00 метра рибата е скобар
вярно синджире се променя ама как да разбера дали да го увеличавам или намалявам като стръвта да върви по дъното
вярно синджире се променя ама как да разбера дали да го увеличавам или намалявам като стръвта да върви по дъното
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Адаш/Смолянския/ за пропадане монтажа е друг,прави се с малки по номер съчми и се нареждат през 7-10см на 50-60см разположени по влакното.А броеницата за която мисля ,че пита колегата още наречена ирталианска си е специфична само за изтичане.Ако ловите със стик също е удачно да се лови с броеница.При задържане презентацията на стръвта е много добра и кълванетата са чувствително повече.Нямам нерви сега да правя и да снимам,още повече ,че ми демонтират климатика и после изчезвам за риба,че имам поправителен от вчера.А на болото вчера не съм ловил с броеница да снимам монтаж.Ако не забравя довечера ще намеря някъде такъв монтаж.
-
- фен клуб-скобар
Благодаря на butnik точно за изтичане става въпрос
Гледах един филм и там наши състезатели показваха различните плувки и монтажи на синджирите
Според мен на нормално течение утежнението тип броеница трогресира от повода към плувката
Гледах един филм и там наши състезатели показваха различните плувки и монтажи на синджирите
Според мен на нормално течение утежнението тип броеница трогресира от повода към плувката
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
jultopepi написа:Благодаря на butnik точно за изтичане става въпрос