Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Ремонт на въдица.
Модератор: emo vasilev
-
- и господ не е толокова добър
Ремонт на въдица.
Дайте съвети за методи и материали.Аз направих вътрешна втулка, намазах я с епоксидна смола, бандажирах го отвън с много кръстосани намотки от рибарски конец, залети със смолата.Обаче при натоварване се цепва.Съвети, плийз 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- кандидат преподавател
Re: Ремонт на въдица.
Илийка ако мислиш че като го намажеш с балансир паста ще стане,да ти пращам,тая паста става като изсъхне твърда и лесна за обработка(пили се ,шкури се).

Илийка пробваи с топал силикон .
- Бисо
- сериозен играч
А ко си направил вътрешната фтулка абсолютно плътна и към двете части на коленото,и преди да ги съединиш си сложил капчица на фтулката,не е нужно да правиш отвън каквото и да било.Запълваш фугичката с капчицата,зашкурваш лекичко/малко боя за цвят/ и газ на Тецо. 
Приказваме за домашен ремонт,нали....

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
сцепена пръчка от настъпване съм я поправял с епок.смола и стана по здрава от преди това.
С бинт и смола превързах,изчаках да стегне яко,шкурка втори слой, шкурка боя и не си личеше мн.даже.
С бинт и смола превързах,изчаках да стегне яко,шкурка втори слой, шкурка боя и не си личеше мн.даже.

-
Не стана плътна втулката, понеже е лек конус пръчката.Тя е счупена направо на две.Смятам да я запиля и да я бандажирам напречно с плетено влакно.Не държа да е естетичноБисо написа:А ко си направил вътрешната фтулка абсолютно плътна и към двете части на коленото,и преди да ги съединиш си сложил капчица на втулката,не е нужно да правиш отвън каквото и да било.Запълваш фугичката с капчицата,зашкурваш лекичко/малко боя за цвят/ и газ на Тецо.

- Бисо
- сериозен играч
То това е най-тънката част,да намериш перфектната фтулка.Всики пръчки са с некъв конус,докато намериш точният.....snegk написа:Не стана плътна втулката, понеже е лек конус пръчката.Тя е счупена направо на две.Смятам да я запиля и да я бандажирам напречно с плетено влакно.Не държа да е естетичноБисо написа:А ко си направил вътрешната фтулка абсолютно плътна и към двете части на коленото,и преди да ги съединиш си сложил капчица на втулката,не е нужно да правиш отвън каквото и да било.Запълваш фугичката с капчицата,зашкурваш лекичко/малко боя за цвят/ и газ на Тецо.
Аз затова събирам секви строшени въдици,даже понякога и пари давам за такива.Доста колеги/дори и от Форума/ са останали доволни от подобни ремонти.
Тук е момента да кажа,че ще съдействам,доколкото мога на всички колеги.Ако имате строшени въдици,ще ги взема/купя/,за подобни случаи.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Никаква смола,истината е в припасването на втулката.Като я припаснеш,капваш моментно лепило,а отгоре бандажираш с копринен конец-от големите ролки за шевни машини,заливаш с моментно няколко пъти,докато конеца стане като стъкло,другия вариант е термо свиваемо фолио,мисля,че последният път си купувах от Кауфланд на щанда за авто аксесоари.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
Мерси, на всички. Мята работа стана, "след дъжд качулка".Истината е във втулката.Сега я прешлайфах и бандажирах напречно.След завършването ще снимам.butnik написа:Никаква смола,истината е в припасването на втулката.Като я припаснеш,капваш моментно лепило,а отгоре бандажираш с копринен конец-от големите ролки за шевни машини,заливаш с моментно няколко пъти,докато конеца стане като стъкло,другия вариант е термо свиваемо фолио,мисля,че последният път си купувах от Кауфланд на щанда за авто аксесоари.