Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

За Никулден и щука
- smok.1971
- научил се да хвърля
За Никулден и щука
Здравейте колеги. Надявам се сте изкарали добре празника. В събота с баща ми решихме да хванем малко морунаж за празничната трапеза. Направление - р. Тунджа при с; Коневец. Понеже патувах от Ст. Загора - ставане в 2 часа, пристигане в гр. Ямбол в 4, люта шкембе чорба и в 5,30 часа бехме на реката. За наше щастие бяхме първи и заехме любимите места. След 30 минути народа взе да напада. Има значи и други луди. Като се развидели захранихме и Атака. При мен се получи добър излет. Цял ден кълвеше приличен морунаж и едър уклей. Редуваше се 30 минути активност със 30 минути пасивност. Явно пасажите обикаляхя из вира. Когато при мен спреше да кълве, колегите срещу мен хващаха. Баща ми го нападнаха едни досадници, хвърляхя му върху плувката. Срещу него пък 4 броя търмакчии косиха в несвяст. Коя за главата, коя за опашката...Извадих няколко разранени морунажа. А рибата си кълвеше добре на жълъдов червей. Явно и захранката работеше. Още в 10 часа от вадените риби излизаше храна.
Общо взето повечето рибари си изпълниха нормите до ранния следобяд. Около 15 часа кълването се разреди. Мина ми мисълта, че се е завъртяла щука около дребната риба. Закачих един уклей на другата пръчка и започнах да прибирам останалия багаж. Един съвет - Прибирайте кепа послиден. Докато има въдица във водата, има вероятност да удари нещо едро. Около 16,30 часа, след като бяхме готови за тръгване почнах да прибирам и щукарката и о-о-о чудо. Водата пред мен закипя. Аванса радостно запя. След кратка борба /от баща си съм чувал, че на река лиготии като тънки корди не ти трябват, та бях с 0,50мм/ в кепа се мъдреше бонуса за излета. На това се казва "Гол в последната минута". Рибата беше с размер 65 см и тегло 2,4кг. Тъй като на братовчед ми му бях обещал отдавна да го даря със щука, същата замина по предназначение. За Никулден ми останаха чудесни морунажи и уклеи. Ето снимка и на част от улова
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
Наслука
Общо взето повечето рибари си изпълниха нормите до ранния следобяд. Около 15 часа кълването се разреди. Мина ми мисълта, че се е завъртяла щука около дребната риба. Закачих един уклей на другата пръчка и започнах да прибирам останалия багаж. Един съвет - Прибирайте кепа послиден. Докато има въдица във водата, има вероятност да удари нещо едро. Около 16,30 часа, след като бяхме готови за тръгване почнах да прибирам и щукарката и о-о-о чудо. Водата пред мен закипя. Аванса радостно запя. След кратка борба /от баща си съм чувал, че на река лиготии като тънки корди не ти трябват, та бях с 0,50мм/ в кепа се мъдреше бонуса за излета. На това се казва "Гол в последната минута". Рибата беше с размер 65 см и тегло 2,4кг. Тъй като на братовчед ми му бях обещал отдавна да го даря със щука, същата замина по предназначение. За Никулден ми останаха чудесни морунажи и уклеи. Ето снимка и на част от улова
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
Наслука
- Hardi
- вече хвърля и на тежко
Re: За Никулден и щука

-
- фен клуб-скобар
Браво.Направил си си кефа ,навръх празника.
- kolio_p
- вече хвърля и на тежко
супер браво

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво колега,супер риболов 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Добър риболов си направил, а бонусът в края на излета е страхотен
. Поздравления!

- каридата
- учете се от него
Страхотна щука.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

Страхотен излет!Браво!
- ninastefanina
- сериозен играч
Браво,добра щука си хванал 

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Прекрасен излет - добра слука и перфектен бонус! Наистина реката винаги може да ти донесе изненади 

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- сериозен играч
Добър риболов
Следващият път ти пожелавам повече щуки,че да остане и за теб някоя рибка