Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Към модераторите
Модератор: dantho.mihov
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Към модераторите
Мога ли да цитирам в предаване за риболов теми от форума и техните автори,без това да е плагиатство,или в нарушения на закон или авторски права?Ще наруша ли добрия тон ако го направя?Ще засегна ли нечий интереси?Имам в предвид само теми свързани с риболова, техники и тактики.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
-
- кандидат преподавател
Re: Към модераторите
За плагиатството мисля че Барута трябва да каже, а лично мое мнеие е че няма лошо в това което си замислил ,ама да споменаваш
отвреме -навреме и форума с добро
отвреме -навреме и форума с добро

Последно промяна от slivnalia на Вто Дек 08, 2009 7:45 pm, променено общо 1 път.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
За последното може да бъдете абсолютно сигурни.
-
- разбира нещата
Стига някой да не иска да печели пари от статиите си 

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз мисля,че най-добре е да питаш самите автори на статиите и мненията за тяхното разрешение,все пак след всяко натискане на бутона Изпрати всеки получава права над мнението си и може да бъде преведен под отговорност заради думите написани в него,затова най-сигурно питай авторите 

Без риболов няма любов !
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз също нямам идея как стоят нещата с темите публикувани в интернет,затова първо питам да не засегна или обидя някой.Няма смисъл според мен ако ще се започва нещо поради незнание да се накърнят интересите на хора които са си направили труда да споделят опит и знания.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Добър съвет,ако се спра на нещо което ще ми влезе в работа наистина ще се допитам първо и направо до автора.Аз имах в предвид и форума като цяло.ExTaZzY написа:Аз мисля,че най-добре е да питаш самите автори на статиите и мненията за тяхното разрешение,все пак след всяко натискане на бутона Изпрати всеки получава права над мнението си и може да бъде преведен под отговорност заради думите написани в него,затова най-сигурно питай авторите
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Границата е много тънка!
Има няколко правила които обикновено са посочини в долния десен ъгъл на страниците!
1. Най-често в условия за ползване е написано
Допуска се публикуване на текстови материали само при условие, че се посочи източника и се добави линк към http://www.......! Изночник и Автор
2. Copyright © По-принцип в световната мрежа този надпис означава, че е тотално забранено копирането.
Но в България го слагат за щяло и нещяло без да знаят значението, без да са патентовали материяли, дизайни и тн. Та в нашата държавица няма никаква стойност защото тука никой не е склонен да си плати за авторство и после да го пазят!!! Та всички новинарски сайтове примерно, побликуват крадени материали на ден по холяди пъти а те самите се кичат с Copyright © Демек няма авторска етика, няма и наказия...
3. Пишеш на Автора, аргоментираш се и след разрешение го цитираш...
4. Не съм убеден обаче, че можеш тук да цитираш и копираш, защото може да се чете и като реклама, което е абсолютно забранено!
Личното ми мнение обаче е .... Че за хобито ще падат жертви и това си е!
Има няколко правила които обикновено са посочини в долния десен ъгъл на страниците!
1. Най-често в условия за ползване е написано

2. Copyright © По-принцип в световната мрежа този надпис означава, че е тотално забранено копирането.

3. Пишеш на Автора, аргоментираш се и след разрешение го цитираш...

4. Не съм убеден обаче, че можеш тук да цитираш и копираш, защото може да се чете и като реклама, което е абсолютно забранено!
Личното ми мнение обаче е .... Че за хобито ще падат жертви и това си е!

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- orion30
- разбира нещата
Номера с позоваването те спасява напълно. Другия вариант е да перефразираш статията която искаш да "откраднеш" и нямаш проблем тя вече става твоя статия. Всички професори преписват научните си трудове от други свой колеги, а най модерното преписване е да превеждаш статий от западен език 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Задавам тези въпроси единствено с идеята да не ощетя и обидя никого.Ще се съобразя с всичко за да се чувствам чист пред себе си и пред тези които ще гледат предаването.Още веднаж ви благодаря!
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Ако ощетиш един а има 1000 печеливши...
господ ще ти прости, убеден съм
Значи всичко публикувано в общественото пространство е един вид подпис на автора, че го е споделил за известност и дивиденти.... Ти може само да му донесеш такива допълнително...
Успех
п.п Жечев е юрист, той ще ни открехне като се включи.....

Значи всичко публикувано в общественото пространство е един вид подпис на автора, че го е споделил за известност и дивиденти.... Ти може само да му донесеш такива допълнително...
Успех
п.п Жечев е юрист, той ще ни открехне като се включи.....
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
ОК, ще изчакам и мнението на Жечев.
-
- разбира нещата
А какво е това предаване за риболов и има ли начин да се гледа през нет-а защото аз в Англия съм много ощетен че не мога да гледам Хоби тв и други такива предавания 

Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Питането би следвало да е насочено към ВСИЧКИ потребители!Модераторите сме хора,грижещи се за правилната подредба на поверените ни форуми,а не адвокати или законотворци!В последно време постоянно чета цитати от мнения на колеги или гледам снимков и филмов материал по вестници и списания.Лично аз не бих имал нищо против да срещна името си в дадена медия,ако някой е преценил че може да се извлече поука от него!Не бих търсил никакви дивиденти,но бих се радвал поне на едно уведомяване в тона на коректните взаимоотношения!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Нека се направи нещо като списък.Всички който сме активни на форума,ще удариме по един подпис в списъка.Който се е записал,одобрява да се ползват негови текстове ,статии,снимкови материяли. 
Аз вярвам че всички потребители на форума,ще те подкрепат с тяхните постове,теми,снимки....

Аз вярвам че всички потребители на форума,ще те подкрепат с тяхните постове,теми,снимки....
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!