Към модераторите

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Към модераторите

Мнение от boki speca »

Мога ли да цитирам в предаване за риболов теми от форума и техните автори,без това да е плагиатство,или в нарушения на закон или авторски права?Ще наруша ли добрия тон ако го направя?Ще засегна ли нечий интереси?Имам в предвид само теми свързани с риболова, техники и тактики.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Към модераторите

Мнение от slivnalia »

За плагиатството мисля че Барута трябва да каже, а лично мое мнеие е че няма лошо в това което си замислил ,ама да споменаваш
отвреме -навреме и форума с добро :wink:
Последно промяна от slivnalia на Вто Дек 08, 2009 7:45 pm, променено общо 1 път.
Изображение
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

За последното може да бъдете абсолютно сигурни.
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Стига някой да не иска да печели пари от статиите си :wink:
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Аз мисля,че най-добре е да питаш самите автори на статиите и мненията за тяхното разрешение,все пак след всяко натискане на бутона Изпрати всеки получава права над мнението си и може да бъде преведен под отговорност заради думите написани в него,затова най-сигурно питай авторите :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Аз също нямам идея как стоят нещата с темите публикувани в интернет,затова първо питам да не засегна или обидя някой.Няма смисъл според мен ако ще се започва нещо поради незнание да се накърнят интересите на хора които са си направили труда да споделят опит и знания.
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

ExTaZzY написа:Аз мисля,че най-добре е да питаш самите автори на статиите и мненията за тяхното разрешение,все пак след всяко натискане на бутона Изпрати всеки получава права над мнението си и може да бъде преведен под отговорност заради думите написани в него,затова най-сигурно питай авторите :wink:
Добър съвет,ако се спра на нещо което ще ми влезе в работа наистина ще се допитам първо и направо до автора.Аз имах в предвид и форума като цяло.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Границата е много тънка!
Има няколко правила които обикновено са посочини в долния десен ъгъл на страниците!

1. Най-често в условия за ползване е написано :arrow: Допуска се публикуване на текстови материали само при условие, че се посочи източника и се добави линк към http://www.......! Изночник и Автор
2. Copyright © По-принцип в световната мрежа този надпис означава, че е тотално забранено копирането. :wink: Но в България го слагат за щяло и нещяло без да знаят значението, без да са патентовали материяли, дизайни и тн. Та в нашата държавица няма никаква стойност защото тука никой не е склонен да си плати за авторство и после да го пазят!!! Та всички новинарски сайтове примерно, побликуват крадени материали на ден по холяди пъти а те самите се кичат с Copyright © Демек няма авторска етика, няма и наказия... :evil:
3. Пишеш на Автора, аргоментираш се и след разрешение го цитираш... :D

4. Не съм убеден обаче, че можеш тук да цитираш и копираш, защото може да се чете и като реклама, което е абсолютно забранено!

Личното ми мнение обаче е .... Че за хобито ще падат жертви и това си е! :wink:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Номера с позоваването те спасява напълно. Другия вариант е да перефразираш статията която искаш да "откраднеш" и нямаш проблем тя вече става твоя статия. Всички професори преписват научните си трудове от други свой колеги, а най модерното преписване е да превеждаш статий от западен език :D
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Задавам тези въпроси единствено с идеята да не ощетя и обидя никого.Ще се съобразя с всичко за да се чувствам чист пред себе си и пред тези които ще гледат предаването.Още веднаж ви благодаря!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Ако ощетиш един а има 1000 печеливши... :D господ ще ти прости, убеден съм :wink:
Значи всичко публикувано в общественото пространство е един вид подпис на автора, че го е споделил за известност и дивиденти.... Ти може само да му донесеш такива допълнително...
Успех

п.п Жечев е юрист, той ще ни открехне като се включи.....
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

ОК, ще изчакам и мнението на Жечев.
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Христов »

А какво е това предаване за риболов и има ли начин да се гледа през нет-а защото аз в Англия съм много ощетен че не мога да гледам Хоби тв и други такива предавания :(
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Питането би следвало да е насочено към ВСИЧКИ потребители!Модераторите сме хора,грижещи се за правилната подредба на поверените ни форуми,а не адвокати или законотворци!В последно време постоянно чета цитати от мнения на колеги или гледам снимков и филмов материал по вестници и списания.Лично аз не бих имал нищо против да срещна името си в дадена медия,ако някой е преценил че може да се извлече поука от него!Не бих търсил никакви дивиденти,но бих се радвал поне на едно уведомяване в тона на коректните взаимоотношения!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Нека се направи нещо като списък.Всички който сме активни на форума,ще удариме по един подпис в списъка.Който се е записал,одобрява да се ползват негови текстове ,статии,снимкови материяли. :wink:
Аз вярвам че всички потребители на форума,ще те подкрепат с тяхните постове,теми,снимки....
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”