Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Върхове при риболов с фидър на затворени водоеми
Модератор: Paublo_Eskobar
Върхове при риболов с фидър на затворени водоеми
Привет,
Моля, всеки да изкаже мнение кои върхове ползва най-много.
В анкетата има възможност за два отговора.

Аз гласувам за 1/2 oz и 1 oz
.
Поздрави на всички
.
Моля, всеки да изкаже мнение кои върхове ползва най-много.
В анкетата има възможност за два отговора.
Аз гласувам за 1/2 oz и 1 oz

Поздрави на всички

Последно промяна от koki на Чет Дек 10, 2009 4:02 pm, променено общо 1 път.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Върхове при риболов с фидър на затворени водоеми
Не мога да съм категоричен,много зависи от реката,че в момента там най-много ловя,не съм писал в анкетата,защото са три най-използваните 1,1.5 и 2имам имам и междинен между 1 .5 и 2.За шаран най-често е на фидера 2-та,няма да може да се прецени,всеки лови на различни места и различни риби.И зимата май по използван е на река,поне тук при нас е така.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- ivelin_1976
- разбира нещата
Не мога да гласувам в анкетата, защото използвам върховете от 1oz до 3oz/ 4бр./ в зависимост от вълнението на водоема и дистанцията, която търся. 

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Върховете при Шимано, и при медиум и при хеви пръчките са 2,3 и 4 унции - лайт, медиум и хеви. Двойката е стъклена, тройката и четворката са карбонови.
Аз съм си взел допънително и една единица Браунинг. Интересното е че карбоновите върхове на Шимано са със значително по-широки водачи от стъклените. Стъкления връх 2 OZ е с тесни водачи, или по-скоро нормални защото са широки колкото всички останали марки върхове. Използвам карбоновите, основно тройката заради широките водачи. Единицата и двойката много се мандахерцат при вятър, а вятър има почти винаги.
Освен това имам някакъв проблем със стъклените върхове.
Случва се на 20-30 замятания веднъж и не знам от какво е. При замятане на върха се получава някакво заплитане на влакното, някакви мустаци, възли и тн. и от там следва късане.
Случвало ми се е 2-3 пъти, може да е от влакното, може да е макарата, но най вероятно е от тесните водачи на върха, защото с карбоновите върхове няма такъв проблем.
Аз съм си взел допънително и една единица Браунинг. Интересното е че карбоновите върхове на Шимано са със значително по-широки водачи от стъклените. Стъкления връх 2 OZ е с тесни водачи, или по-скоро нормални защото са широки колкото всички останали марки върхове. Използвам карбоновите, основно тройката заради широките водачи. Единицата и двойката много се мандахерцат при вятър, а вятър има почти винаги.
Освен това имам някакъв проблем със стъклените върхове.

Случва се на 20-30 замятания веднъж и не знам от какво е. При замятане на върха се получава някакво заплитане на влакното, някакви мустаци, възли и тн. и от там следва късане.

Случвало ми се е 2-3 пъти, може да е от влакното, може да е макарата, но най вероятно е от тесните водачи на върха, защото с карбоновите върхове няма такъв проблем.
нямам живарник
-
- сериозен играч
Най често 2oz,защото ми е най малкия,а по малък немога да си намеря.

Вземи си на Браунинг. Има ги в много от риболовните магазиниНИКИ ДОНЧЕВ написа:Най често 2oz,защото ми е най малкия,а по малък немога да си намеря.

Ако диаметъра не съвпада се напсва или с лепило/секундно гел/ или се намалява с водна шкурка.
Теди вече има връхче на 1 oz.

От влакното е , може би и макаратаhristotihov написа:Случвало ми се е 2-3 пъти, може да е от влакното, може да е макарата, но най вероятно е от тесните водачи на върха, защото с карбоновите върхове няма такъв проблем.

Тесните водачи не са проблем

-
- сериозен играч
Коки само,че на Антареса ми сглобката е обратна,връхчето е женската частkoki написа:Вземи си на Браунинг. Има ги в много от риболовните магазиниНИКИ ДОНЧЕВ написа:Най често 2oz,защото ми е най малкия,а по малък немога да си намеря.![]()
![]()
.
Ако диаметъра не съвпада се напсва или с лепило/секундно гел/ или се намалява с водна шкурка.
Теди вече има връхче на 1 oz.![]()
![]()

Може ли да го снимаш?НИКИ ДОНЧЕВ написа:Коки само,че на Антареса ми сглобката е обратна,връхчето е женската част
Това на нищо не прлича, хем безобразно скъп, а на всичкото отгоре и обратен тоз Антарес

-
- сериозен играч
Ето ги върховете,а в дясно е коляното в което влизат.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Прословутото лира захващане,мача ми беше така,обратно на нормалните въдици-Техниума.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
малко да раздвижа скуката.ники не се заяждам,ама да питам какво ловиш с тез върхове.сега като чета постовете разбирам,що отпускат тез каракуди.ники не ми се обиждай,ама в мойте представи за фидер риболов,таквиз фидери нещо не се вписват.НИКИ ДОНЧЕВ написа:Ето ги върховете,а в дясно е коляното в което влизат.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
-
- сериозен играч
Ловя само с 2oz,на затворени водоеми Шаран и платика,на река с него може да ловиш всичко,каракудата не ми допада като риболовен обект макар,че я ловя и нея,никога не съм имал проблем с разпознаване на кълването,нито при отпускане нито при дърпане.С 20гр храника върхът си седи натегнат перфектно и индикира всяко кълване.Незнам каква е тая мания от колегите да си купуват фидери с тест на изхвърляне до 100-120гр и после да купуват връхчета 1/2,3/4 и 1oz и да ги слагат на ,,колците'' като ми потрябва с по малък тест ще си купя пикер или по къс фидер с по малък тест на изхвърляне.

ники,ми аз до сега не съм виждал на българския пазар да се предлага фидер с 1/2 oz връх.ако бъркам нещо ма поправи.та невиждам що човек да не си купи такъв.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ