Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Избор на качествена мачова пръчка-МНЕНИЯ
Модератор: sapuna
Избор на качествена мачова пръчка-МНЕНИЯ
Здравейте колеги.Искам да разбера мненията на мнозина от вас и наблюденията върху добрите мачови пръчки.Сменил съм доста модели-Шимана.Колмици,Дайви,Тики но сега съм пред дилема какво да си взема и да забравя!Бюджета е до...300-400 лв.На този етап най-много ми хваща окото Шимано Аерокаст с овална бланка.Гледам също и стари модели на Силстар,Шекспир,Сенза и ми остават очите там..само като видя тънките бланки.Ако може споделете за марки,размери,тегло.Във форума има доста хора,които са мнооого в час.Мерси.
Последно промяна от revox на Нед Дек 13, 2009 4:24 pm, променено общо 1 път.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Избор на качествена мачова пръчка
Силстарите къде ги гледаш.Spiral-X легендата,то цялата серия си беше супер.Налових се със скъпи мачове,сега ловя с Тика,по-точно я изпробвах,че ми е нова и върши същата работа.Перфектен строй,добър баланс,отлично замята и леки и тежки ваглери-леки при мен са 0.8+0.3.Модела е Персървър-не съм сигурен дали така се чете.С каква акция да бъде и дължина,имам нещо напредвид като модел.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И аз мисля,като тебе колега.Много мачове съм гледал,но все мога да видя мач като моя Силстар Едж на 4.20.,16бр титаниеви водачи на три крачета,изцяло параболична акция/гъне се до дръжката/,номериране на всяко коляно-1,2,3/правено специално,както и печат на всяко коляно,не много лек-230гр,много мек позволяващ точно и лесно хвърляне на ваглери ,но много здрав.Няколко риби имам с него-например толстолоб-4,200/0.9повод Ценитан,0.12 основно Горила/,6.200 распер /арамия/на Марица корда 0.14 и др.Честно да ти кажа,ако има същия модел веднага бих прежалил отново 300лв и си го бих купил.Просто уникален/истински/ мач.Такива със същия строй мачове имат Дайва,но нямат дължина 4.20.Гледах характеристиките на , тоя мач на Шимано с овалната бланка,харесва ми концепцията,както и броя на водачите за дължина 4.20,но не съм го държал в ръце.Сподели си впечатленията,защото ме интересува твоето мнение.И още нещо,според мене мачовите пръчки трябва да са с параболична/цялостна акция/,а не върхова и средновърхова.Пиши,ако ти попадне в ръце може и аз да си взема,такъв.
валатът не най-лошото нещо на света
Ето това ти трябва:
http://www.ticaglobal.com/eu/products/? ... il&aid=199
http://www.fishermanbg.com/articledetai ... icleID=228
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
-
- новобранец
Шекспир са много добри мач3 ,но едва ли ще намериш вече от тях.Виж Колмик и те са супер(сори пробвал си ги вече),а ако искаш свръх кеф-Харди.Не знам с каква акция ти допада мачова въдица но за мен горна акция до 20гр е най добрият вариант и размер 3.95м
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Мерси колега,да точно това ми е мача, възхитен съм от него.А съм сменил доста скъпи и култови модели,мога да правя разлика.Шекспировите мачове ги знам къде стоят в момента две три бройкиhaga написа:Ето това ти трябва:
Аз също съм с такъв и за мен е превъзходен.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
-
- научил се да хвърля
Daiwa Spectron M2
Друго си е,като се видят и други мнения.Колега butnik,имам възможност да пипна още утре тоя мач на Тика и ще го направя.В момента имам Madjesty mach на 4,50 на Тика.Много е здрав и удобен,с акция до 30 гр,но е доста тежичък.На COLMIC си взех ARTAX ATIVA на 4,25.Уникално лек и фин мач,мн тънка бланка...но с по-големи рибета ще види зор с този шпиц връх.Ще натоварва много снадката.На HARDY мачовете са мн скъпи от по-новите,старите ми изглеждат бая масивни и дебели.Шекспирите мач3 и Силстар Диафлекс с тънките бланки могат да се открият само в Ибей..със зор.А Шиманото Аерокаст с овалната бланка не съм го държал в ръце никога,не знам как ще е.Скъпите Дайви съм ги виждал само на картинка,не знам как са.Радвам се че сондираме мнения,давайте още..... 

На два пъти изпускам от Ибей един стар уникат на Шимано,модела е POWERLOOP.Тежи около 160 гр на 4,20 м.Стар е на около 10-15 год.Държал съм го в ръка и тр да ви кажа,че е уникален...но почти не се намира.Спиидмастъра също е мн добър ,но за тая цена мисля,че има по-добър избор.Напоследък много ми хвалят Cristal mach на Tica...ще го видя и него.За колегата ,който питаше за Shimano Aerocast,мога да му кажа че в Австрия ги има на цената на един Спийдмастър...около 160 евро.А в сайта на COLMIC има един бял мач на 4,60 и 4,80 с керамика в карбона.Той е най-скъпия...някой да знае нещо за него??

Re: Избор на качествена мачова пръчка-МНЕНИЯ
Днес пипнах още един класен мач - Браунинг Агресор - Боб Нуд,около 220 евро струва нов.Има испълнение и върху Браунинг Карбокси.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Как го пипна,че това изчезна отдавна като модел.
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Темата ме върна в края на детството ми...преди 11 годи се запалих по риболова с мач пръчка. Първата ми беше "Бrowning agressor power match", 4,50м. Изхвърляше до 30 грама. Няма такъв цвят на бланката, не мога да го опиша просто. Ползвах тази пръчка 2 години. Невероятна - беше истинско удоволствие да ловя с нея. Като се замисля, до момента не съм ползвал нещо по-добро, а и не съм пробвал в магазините.
Цвета на бланката е кафеникаво-черешов,а графитените влакна са сякаш по дължина.Уникална!