Има ли GSM разбирачи?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Има ли GSM разбирачи?

Мнение от GODzillata »

Преди месец си купих това китайско чудо.
От няколко дни има следния проблем - включвам го да се зарежда, индикатора сочи, че телефона е в процес на зареждане, но дори и цяла нощ да се е зареждал, като го включа и вкарам кода на телефона, веднага след това гасне.
Заредих батерията на друго устройство - пак същото - все си гасне.
Предполагам, че проблема е от софта, а не от хард-уеъра и може би ресетване или форматиране би го оправило.

Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?
Някакви идеи/програми за разрешаването му?

Ето клипче на това, което се случва:
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/hVew4FAk6Dg&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/hVew4FAk6Dg&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Herodot
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Има ли GSM разбирачи?

Мнение от Herodot »

GODzillata написа:"..проблем - .. като го включа и вкарам кода на телефона, веднага след това гасне..."[/youtube]
Kиро, телефона ти е в гаранция, и бих те посъветвал - не прави никакви опити да го оправяш, а го върни и изисквай да ти го заменят с друг такъв, или пък продавача да си решава проблема - иначе ще нарушиш гаранционните изисквания и всичко си остава за твоя сметка! Това важи за почти всички новозаупени продукти. Кой ли не се е сблъсквал с такъв проблем в тая държава, дето китайското и турското са "под път и над път"! :evil:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Да, ама трябва да го пращам обратно в Китай, после продавачът да го рекламира на производителя и т.н., та ще мине поне половин година, докато го получа обратно, а да не говорим, че може да се "загуби" по пощите. :evil:
Освен това пощенските разходи ще си бъдат за моя сметка и в двете посоки...та все си мислех, че може и в БГ да се оправи... :roll:
Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от PREDATORst »

Приятелю да не те разочаровам ама тва нещо едва ли някой ще мове да ти го оправи.
Тук в софия не се сещам някой колега дето да ги флашва тез тояги
Аватар
горан
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от горан »

Не искам да те разочаровам, но зет ми си купи мисля същото такова животно като това и въобще не го ползва.На външен вид прилича на И-пфон, но при него тъч скрина му правеше проблем някои основни функции също липсваха, абе въобще пълен боклук :twisted: Аз се опитах да го разгледам, но даже един обикновен телефонен разговор не можах да проведа.Той си го поръча по интернет и му излезе около 230лв. В момента го е захвърлил на някъде.В момента зет ми е в Норвегия иначе можеше да ти даде малко по подробна и точна информация. Дано да можеш да го оправиш и да си го ползваш, че иначе паричките можеха да отидат за някоя хубава сопичка или макаричка :wink:
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Първо се проверява батерията,дори заредена държи ли заряд натоварена или се сгомнясва ,като я натовариш(включиш телефона).
А сега де? :roll:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Колегата kirovd му хвана цаката, телефона тръгна...ама да видим докога. :lol:

Така че ако има и други с китайчета - kirovd e вашия човек! :drinkers:
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Това е някакъв проблем със софтуеъра.Препоръчвам преинсталиране.Според мен братята китайци са осрали нещо и като потърси връзка с наша мрежа телефона се претоварва и бъгва.Пробвай да направиш преинсталация.Сега може и да работи ,но все пак се подсигури.
Питай тук http://forum.pocketbulgarcom за повече инфо и софт.
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Ribarina
Това е някакъв проблем със софтуеъра.Препоръчвам преинсталиране
Абе как си я представяш тази работа, това преинсталирване, че и го препоръчваш ??
Все едно, че са му дали и софтуера, и съответната програма и кабел, с които да преинсталира.
Такива неща не се дават, нито се продават.Има хакерски сайтове за доста модели телефони и пак много, ама много зависи дали ще си свършиш работата , та за това чудо ли, дето няма написан Производител ??
Казвам ти го от личен опит, щото съм патил, ползвал и възстановил 2 GSM-a с умрял софтуер ! Никак не е лесна работа.Те софтуерите имат много модификации, па зависи и от модификацията на телефона... а най вече дали ще го намериш софтуера и инструкции как да го вкараш...
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

Кире може ли само да запитам, поради каква причина си го набиваш три ката с китайски тролшляци? Да не би Нокия, да са спряли производство?
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Прейнсталиране на софта може да се направи във всеки магазин за телефони!!!Не е много законно,но с добри приятели и малко хак всичко става.Не е толкова трудно.Ако се поразпита сигурно ще изкочат поне дузина.В Бургас съм сигурен че до КАТ има едно момче,което прави такива работи.Преди имаше в Безистена на главната,но не съм чувал какво стана с тези хора.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

На мен ми помогна колега от форума да си преинсталирам софта на Нокия Е65.Даде ми писменни наставления,испрати ми специални програми чрез които си го поправих абсолютно сам и даже си качих на ново Българско меню с неговата безценна помощ.Което може-може,има обаче апарати за които няма подръжка на софта и така.Не мога да съм сигурен,но човека се занимава точно с GSM ми и чете тук в форума.Ако прочете за проблема и знае решение за него,мисля че ще напише нещо !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:...Даде ми писменни наставления,испрати ми специални програми чрез които си го поправих абсолютно сам...
Е, дай и ти, де. :roll:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

GODzillata написа:
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:...Даде ми писменни наставления,испрати ми специални програми чрез които си го поправих абсолютно сам...
Е, дай и ти, де. :roll:
Киро,това са програми за Нокия и нямат нищо общо с китайските ментета тлефони.Аз поне така мисля,не че съм разбирач.Всичко направих през тези програми които ми прати човека и също така исползвах и помоща на Нокия ПС Сюит та си оправих телефона след като го згомнасах от много разбиране.Отделно,упътването си беше баш за Нокия и никъде не пишеше че става за други марки телефони.Аз пък от своя страна,макар че сам си направих всичко,сега надали мога да ти обясня как го парравих :idea: :idea: :idea: то беше свалян на програми,отваряне на една,вкарване на кодове,истегляне на БГ меню ог Нокия и т.н.Играх си поне няколко часа и бяха страшни борби :o :o :o Сега ако трябва пак да го правя,направо ще хвърля телефона - верваи ми :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
kirovd
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kirovd »

Колеги , особеното при китайчето FLY-YING F003 на адаша е , че е с по различен процесор CPU: MT6235 , за който няма за момента подръжка от бокса с който правя бъгналите софтуерно китайчета :? а мисля че и другите боксове не го поддържат. Но скоро ще има , ето какво им писах :
http://forum.gsmhosting.com/vbb/showpos ... stcount=10 , а ето и отговора : http://forum.gsmhosting.com/vbb/showpos ... stcount=11
Това само за инфо на колегите от GSM бранша.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”