Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли GSM разбирачи?
Модератор: dantho.mihov
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Има ли GSM разбирачи?
Преди месец си купих това китайско чудо.
От няколко дни има следния проблем - включвам го да се зарежда, индикатора сочи, че телефона е в процес на зареждане, но дори и цяла нощ да се е зареждал, като го включа и вкарам кода на телефона, веднага след това гасне.
Заредих батерията на друго устройство - пак същото - все си гасне.
Предполагам, че проблема е от софта, а не от хард-уеъра и може би ресетване или форматиране би го оправило.
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?
Някакви идеи/програми за разрешаването му?
Ето клипче на това, което се случва:
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/hVew4FAk6Dg&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/hVew4FAk6Dg&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
От няколко дни има следния проблем - включвам го да се зарежда, индикатора сочи, че телефона е в процес на зареждане, но дори и цяла нощ да се е зареждал, като го включа и вкарам кода на телефона, веднага след това гасне.
Заредих батерията на друго устройство - пак същото - все си гасне.
Предполагам, че проблема е от софта, а не от хард-уеъра и може би ресетване или форматиране би го оправило.
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?
Някакви идеи/програми за разрешаването му?
Ето клипче на това, което се случва:
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/hVew4FAk6Dg&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/hVew4FAk6Dg&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Има ли GSM разбирачи?
Kиро, телефона ти е в гаранция, и бих те посъветвал - не прави никакви опити да го оправяш, а го върни и изисквай да ти го заменят с друг такъв, или пък продавача да си решава проблема - иначе ще нарушиш гаранционните изисквания и всичко си остава за твоя сметка! Това важи за почти всички новозаупени продукти. Кой ли не се е сблъсквал с такъв проблем в тая държава, дето китайското и турското са "под път и над път"!GODzillata написа:"..проблем - .. като го включа и вкарам кода на телефона, веднага след това гасне..."[/youtube]

- GODzillata
Да, ама трябва да го пращам обратно в Китай, после продавачът да го рекламира на производителя и т.н., та ще мине поне половин година, докато го получа обратно, а да не говорим, че може да се "загуби" по пощите.
Освен това пощенските разходи ще си бъдат за моя сметка и в двете посоки...та все си мислех, че може и в БГ да се оправи...

Освен това пощенските разходи ще си бъдат за моя сметка и в двете посоки...та все си мислех, че може и в БГ да се оправи...

- PREDATORst
- ще става разбирач
Приятелю да не те разочаровам ама тва нещо едва ли някой ще мове да ти го оправи.
Тук в софия не се сещам някой колега дето да ги флашва тез тояги
Тук в софия не се сещам някой колега дето да ги флашва тез тояги
- горан
- ще става разбирач
Не искам да те разочаровам, но зет ми си купи мисля същото такова животно като това и въобще не го ползва.На външен вид прилича на И-пфон, но при него тъч скрина му правеше проблем някои основни функции също липсваха, абе въобще пълен боклук
Аз се опитах да го разгледам, но даже един обикновен телефонен разговор не можах да проведа.Той си го поръча по интернет и му излезе около 230лв. В момента го е захвърлил на някъде.В момента зет ми е в Норвегия иначе можеше да ти даде малко по подробна и точна информация. Дано да можеш да го оправиш и да си го ползваш, че иначе паричките можеха да отидат за някоя хубава сопичка или макаричка 

- Моряка
- кандидат преподавател
Първо се проверява батерията,дори заредена държи ли заряд натоварена или се сгомнясва ,като я натовариш(включиш телефона).
А сега де? 

- GODzillata
Колегата kirovd му хвана цаката, телефона тръгна...ама да видим докога.
Така че ако има и други с китайчета - kirovd e вашия човек!

Така че ако има и други с китайчета - kirovd e вашия човек!

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Това е някакъв проблем със софтуеъра.Препоръчвам преинсталиране.Според мен братята китайци са осрали нещо и като потърси връзка с наша мрежа телефона се претоварва и бъгва.Пробвай да направиш преинсталация.Сега може и да работи ,но все пак се подсигури.
Питай тук http://forum.pocketbulgarcom за повече инфо и софт.
Питай тук http://forum.pocketbulgarcom за повече инфо и софт.
Ribarina
Все едно, че са му дали и софтуера, и съответната програма и кабел, с които да преинсталира.
Такива неща не се дават, нито се продават.Има хакерски сайтове за доста модели телефони и пак много, ама много зависи дали ще си свършиш работата , та за това чудо ли, дето няма написан Производител ??
Казвам ти го от личен опит, щото съм патил, ползвал и възстановил 2 GSM-a с умрял софтуер ! Никак не е лесна работа.Те софтуерите имат много модификации, па зависи и от модификацията на телефона... а най вече дали ще го намериш софтуера и инструкции как да го вкараш...
Абе как си я представяш тази работа, това преинсталирване, че и го препоръчваш ??Това е някакъв проблем със софтуеъра.Препоръчвам преинсталиране
Все едно, че са му дали и софтуера, и съответната програма и кабел, с които да преинсталира.
Такива неща не се дават, нито се продават.Има хакерски сайтове за доста модели телефони и пак много, ама много зависи дали ще си свършиш работата , та за това чудо ли, дето няма написан Производител ??
Казвам ти го от личен опит, щото съм патил, ползвал и възстановил 2 GSM-a с умрял софтуер ! Никак не е лесна работа.Те софтуерите имат много модификации, па зависи и от модификацията на телефона... а най вече дали ще го намериш софтуера и инструкции как да го вкараш...
Кире може ли само да запитам, поради каква причина си го набиваш три ката с китайски тролшляци? Да не би Нокия, да са спряли производство?
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Прейнсталиране на софта може да се направи във всеки магазин за телефони!!!Не е много законно,но с добри приятели и малко хак всичко става.Не е толкова трудно.Ако се поразпита сигурно ще изкочат поне дузина.В Бургас съм сигурен че до КАТ има едно момче,което прави такива работи.Преди имаше в Безистена на главната,но не съм чувал какво стана с тези хора.
- krokibg
- учете се от него
На мен ми помогна колега от форума да си преинсталирам софта на Нокия Е65.Даде ми писменни наставления,испрати ми специални програми чрез които си го поправих абсолютно сам и даже си качих на ново Българско меню с неговата безценна помощ.Което може-може,има обаче апарати за които няма подръжка на софта и така.Не мога да съм сигурен,но човека се занимава точно с GSM ми и чете тук в форума.Ако прочете за проблема и знае решение за него,мисля че ще напише нещо !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- GODzillata
Е, дай и ти, де.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:...Даде ми писменни наставления,испрати ми специални програми чрез които си го поправих абсолютно сам...

- krokibg
- учете се от него
Киро,това са програми за Нокия и нямат нищо общо с китайските ментета тлефони.Аз поне така мисля,не че съм разбирач.Всичко направих през тези програми които ми прати човека и също така исползвах и помоща на Нокия ПС Сюит та си оправих телефона след като го згомнасах от много разбиране.Отделно,упътването си беше баш за Нокия и никъде не пишеше че става за други марки телефони.Аз пък от своя страна,макар че сам си направих всичко,сега надали мога да ти обясня как го парравихGODzillata написа:Е, дай и ти, де.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:...Даде ми писменни наставления,испрати ми специални програми чрез които си го поправих абсолютно сам...

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Колеги , особеното при китайчето FLY-YING F003 на адаша е , че е с по различен процесор CPU: MT6235 , за който няма за момента подръжка от бокса с който правя бъгналите софтуерно китайчета
а мисля че и другите боксове не го поддържат. Но скоро ще има , ето какво им писах :
http://forum.gsmhosting.com/vbb/showpos ... stcount=10 , а ето и отговора : http://forum.gsmhosting.com/vbb/showpos ... stcount=11
Това само за инфо на колегите от GSM бранша.

http://forum.gsmhosting.com/vbb/showpos ... stcount=10 , а ето и отговора : http://forum.gsmhosting.com/vbb/showpos ... stcount=11
Това само за инфо на колегите от GSM бранша.