Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Въдици и макари на Cormoran.
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Въдици и макари на Cormoran.
Дайте мнения за въдиците и макарите.Чувал съм,че макарите навивали влакно под шпулата,но до колко е вярно не знам.Очаквам да ми помогните в изборът ми.БЛАГОДАРЯ предварително.
Re: Въдици и макари на Cormoran.
Да, това важи за моделите Corcast , с големите шпули . Наистина имат този проблем, новите са със четки .... което е малко по-добрия вариантMiroslav Minchev написа:Чувал съм,че макарите навивали влакно под шпулата,но до колко е вярно не знам
Желанията съм ги измислил, кога ли ще хвана златната рибка.....
- CrossFire
- разбира нещата
Честно казано и аз съм слушал често за този проблем. Тази година си закупих една такава и ловя с 0.16 и 0.18 на мача, като до сега съм нямал оплитания на влакното под шпулата. Да, НО - приятел също си закупи такава и нави на нея някакво "телено" влакно 0.20 и проблемите започнаха, а лошото е, че не желае да го сменя
Като цяло, цена-качество съм доста доволен от макарата, а модела е Cormoran 4PiF.

Като цяло, цена-качество съм доста доволен от макарата, а модела е Cormoran 4PiF.

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз имам две макари Cormoran Corcast, ползвам ги вече две години за мач и фидер. Макарите нямат проблем с вкарване на влакното под шпулата, както и никакви други проблеми. Ако шпулата се препълни с ново влакно което още не е слегнало, всяка макара ще се опитва да го "хвърля".
нямам живарник
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
АЗ Съм с макара на корморан и съм много доволен .Никога не ми е навила влакното под шпулата ! По късно,ще покажа и модела .
- veselin spasow
- научил се да хвърля
през годините съм имал доста неща на CORMORAN не са върха на сладоледа но никога неса ми се счупвали макара или пръчка с две думи- "леко дървени"- но много здрави. но са доста класи над доста нови марки на пазара 

за всичко друго съм много изморен
но за риба мога да вися цяял ден...
но за риба мога да вися цяял ден...
корморана е поръчка на Германците в китайски завод,а баракудата е поръчка на руснаците в същия

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Е това е истината!
Не мога да си обясня обаче,защо е тогава тази разлика в ценоразписа?!?!?!

Ми може би,защото Германия е с по-висок стандарт и марката Корморан е по-стара и комерсиална.Иначе качеството е по равно за двете марки...според мен.Така че ако купувате нов Корморан,по-добре изберете Баракудата.sapuna написа:Е това е истината!
п.п. Старите оригинални Корморани са мн по-добри,но ги има само секъндхенд

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не знам дали Германия има нещо общо, защото марката не е просто Cormoran, а Daiwa-Cormoran. Глобализацията води до тук. Опитвам се да не робувам на марки.
Много харесвам тези макари заради това че са малки, за риболов на леко, колкото спинингови макари, с тегло 270 грама (варианта с 4 лагера), а същевременно имат огромна шпула, която подобрява кастинга, скоростта на прибиране на линията и работата на аванса.
Не ме интересува, дали се продават под марката Дайва, или Цар Киро, аз ценя в серията Corcast, иновативната конструкция с голяма шпула.
Много харесвам тези макари заради това че са малки, за риболов на леко, колкото спинингови макари, с тегло 270 грама (варианта с 4 лагера), а същевременно имат огромна шпула, която подобрява кастинга, скоростта на прибиране на линията и работата на аванса.
Не ме интересува, дали се продават под марката Дайва, или Цар Киро, аз ценя в серията Corcast, иновативната конструкция с голяма шпула.
нямам живарник
Въдиците им не съм ползвал, но ползвам мачовия Коркаст 8Pi. С две думи: реди много добре, върти изключително гладко и леко, събира влакното доста бързо, макар че е 5.1:1; идва с 4 шпули (кеф ти мачово, кеф ти фидер влакно); на 4-5 риболова ми се случва 1-2 пъти да влезне влакно под шпулата. Това става само при замятане, след като се приводни линията. Моментално свалям шпулата и оправям проблема. Накратко: това с влакното под шпулата е меко казано пресилено и в повечето случаи е по вина на ползвателя! Друго: авансът не е върха, но е сравнително добър, като за заден; не е балансирана добре......за друг недостатък сега не се сещам. Това е за модела Corcast Super match 8Pi. Ползвам я повече от година за мач, понякога и фидер и досега работи безупречно. Смятам, че е един от сполучливите модели на фирмата, за разлика от някои други. Поздрави!
Колкото до това каква е разликата между по-горе показаната Баракуда и Корморана, малко е несериозно от снимки да се вадят подобни изводи! Дори и на снимка разликите са много, а и идва с 2 шпули по-малко ; ) Дано да се окаже сполучлив модел и повече хора да й се радват реално, не на снимка.
Колкото до това каква е разликата между по-горе показаната Баракуда и Корморана, малко е несериозно от снимки да се вадят подобни изводи! Дори и на снимка разликите са много, а и идва с 2 шпули по-малко ; ) Дано да се окаже сполучлив модел и повече хора да й се радват реално, не на снимка.
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Ми аз съм ползвал два корморана и не съм доволен. Единия е модел Cormobil от двехилядната със седем лагера (там някъде) и все ми захапваше влакното между главата на водещата ролка и самия и ролер. Ползвах го само на плувка и съм бил малък, колко да съм я амортизирал... Така и не се оправи въпреки смяната на влакна отваряне и тнт. Да не говорим, че влакното навиваше неравномерно под формата на конус обърнат с широкото напред... Другият ми Cormoran който е микро модел GT с 4 лагера. Счупи му се пружината на обръщача по време на риболов. Иначе добре си бачкаше. Още стои. При едно смазване, когато отворих водещата ролка с изненада установих че въпреки упоменатите в конструкцията 4 лагера ролерът не е лагерован... Това и многото недобри отзиви във форумите ме накара да се откажа от макарите им...
Късметът е на страната на подготвените.
- lishev_64
- разбира нещата
........................................................Мишката написа:Ми аз съм ползвал два корморана и не съм доволен. Единия е модел Cormobil от двехилядната със седем лагера (там някъде) и все ми захапваше влакното между главата на водещата ролка и самия и ролер. Ползвах го само на плувка и съм бил малък, колко да съм я амортизирал... Така и не се оправи въпреки смяната на влакна отваряне и тнт. Да не говорим, че влакното навиваше неравномерно под формата на конус обърнат с широкото напред... Другият ми Cormoran който е микро модел GT с 4 лагера. Счупи му се пружината на обръщача по време на риболов. Иначе добре си бачкаше. Още стои. При едно смазване, когато отворих водещата ролка с изненада установих че въпреки упоменатите в конструкцията 4 лагера ролерът не е лагерован... Това и многото недобри отзиви във форумите ме накара да се откажа от макарите им...
Мишка, те вече са им се строшили и са ги забравили тези лебедки, дето ги коментираха преди 6 години бе!

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!