Въдици и макари на Cormoran.

Модератор: sapuna

Miroslav Minchev
новобранец
новобранец

Въдици и макари на Cormoran.

Мнение от Miroslav Minchev »

Дайте мнения за въдиците и макарите.Чувал съм,че макарите навивали влакно под шпулата,но до колко е вярно не знам.Очаквам да ми помогните в изборът ми.БЛАГОДАРЯ предварително.
leonardo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Въдици и макари на Cormoran.

Мнение от leonardo »

Miroslav Minchev написа:Чувал съм,че макарите навивали влакно под шпулата,но до колко е вярно не знам
Да, това важи за моделите Corcast , с големите шпули . Наистина имат този проблем, новите са със четки .... което е малко по-добрия вариант
Желанията съм ги измислил, кога ли ще хвана златната рибка.....
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

Честно казано и аз съм слушал често за този проблем. Тази година си закупих една такава и ловя с 0.16 и 0.18 на мача, като до сега съм нямал оплитания на влакното под шпулата. Да, НО - приятел също си закупи такава и нави на нея някакво "телено" влакно 0.20 и проблемите започнаха, а лошото е, че не желае да го сменя :lol:
Като цяло, цена-качество съм доста доволен от макарата, а модела е Cormoran 4PiF.
Изображение
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Аз имам две макари Cormoran Corcast, ползвам ги вече две години за мач и фидер. Макарите нямат проблем с вкарване на влакното под шпулата, както и никакви други проблеми. Ако шпулата се препълни с ново влакно което още не е слегнало, всяка макара ще се опитва да го "хвърля".
нямам живарник
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Къде е разликата? :D

CORMORAN CORCAST FEEDER 5PIF
Изображение

BARACUDA HQ2
Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

На едната дръжката е хром, а на другата е черна. :wink:
нямам живарник
eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от eminem94 »

АЗ Съм с макара на корморан и съм много доволен .Никога не ми е навила влакното под шпулата ! По късно,ще покажа и модела .
Аватар
veselin spasow
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от veselin spasow »

през годините съм имал доста неща на CORMORAN не са върха на сладоледа но никога неса ми се счупвали макара или пръчка с две думи- "леко дървени"- но много здрави. но са доста класи над доста нови марки на пазара :wink:
за всичко друго съм много изморен
но за риба мога да вися цяял ден...
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

sapuna написа:Къде е разликата? :D

CORMORAN CORCAST FEEDER 5PIF

BARACUDA HQ2
корморана е поръчка на Германците в китайски завод,а баракудата е поръчка на руснаците в същия :wink:
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Е това е истината!
Не мога да си обясня обаче,защо е тогава тази разлика в ценоразписа?!?!?! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

sapuna написа:Е това е истината!
Не мога да си обясня обаче,защо е тогава тази разлика в ценоразписа?!?!?! :wink:
Ми може би,защото Германия е с по-висок стандарт и марката Корморан е по-стара и комерсиална.Иначе качеството е по равно за двете марки...според мен.Така че ако купувате нов Корморан,по-добре изберете Баракудата.
п.п. Старите оригинални Корморани са мн по-добри,но ги има само секъндхенд :wink:
Изображение
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Не знам дали Германия има нещо общо, защото марката не е просто Cormoran, а Daiwa-Cormoran. Глобализацията води до тук. Опитвам се да не робувам на марки.
Много харесвам тези макари заради това че са малки, за риболов на леко, колкото спинингови макари, с тегло 270 грама (варианта с 4 лагера), а същевременно имат огромна шпула, която подобрява кастинга, скоростта на прибиране на линията и работата на аванса.
Не ме интересува, дали се продават под марката Дайва, или Цар Киро, аз ценя в серията Corcast, иновативната конструкция с голяма шпула.
нямам живарник
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

Въдиците им не съм ползвал, но ползвам мачовия Коркаст 8Pi. С две думи: реди много добре, върти изключително гладко и леко, събира влакното доста бързо, макар че е 5.1:1; идва с 4 шпули (кеф ти мачово, кеф ти фидер влакно); на 4-5 риболова ми се случва 1-2 пъти да влезне влакно под шпулата. Това става само при замятане, след като се приводни линията. Моментално свалям шпулата и оправям проблема. Накратко: това с влакното под шпулата е меко казано пресилено и в повечето случаи е по вина на ползвателя! Друго: авансът не е върха, но е сравнително добър, като за заден; не е балансирана добре......за друг недостатък сега не се сещам. Това е за модела Corcast Super match 8Pi. Ползвам я повече от година за мач, понякога и фидер и досега работи безупречно. Смятам, че е един от сполучливите модели на фирмата, за разлика от някои други. Поздрави!

Колкото до това каква е разликата между по-горе показаната Баракуда и Корморана, малко е несериозно от снимки да се вадят подобни изводи! Дори и на снимка разликите са много, а и идва с 2 шпули по-малко ; ) Дано да се окаже сполучлив модел и повече хора да й се радват реално, не на снимка.
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

Ми аз съм ползвал два корморана и не съм доволен. Единия е модел Cormobil от двехилядната със седем лагера (там някъде) и все ми захапваше влакното между главата на водещата ролка и самия и ролер. Ползвах го само на плувка и съм бил малък, колко да съм я амортизирал... Така и не се оправи въпреки смяната на влакна отваряне и тнт. Да не говорим, че влакното навиваше неравномерно под формата на конус обърнат с широкото напред... Другият ми Cormoran който е микро модел GT с 4 лагера. Счупи му се пружината на обръщача по време на риболов. Иначе добре си бачкаше. Още стои. При едно смазване, когато отворих водещата ролка с изненада установих че въпреки упоменатите в конструкцията 4 лагера ролерът не е лагерован... Това и многото недобри отзиви във форумите ме накара да се откажа от макарите им...
Късметът е на страната на подготвените.
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

Мишката написа:Ми аз съм ползвал два корморана и не съм доволен. Единия е модел Cormobil от двехилядната със седем лагера (там някъде) и все ми захапваше влакното между главата на водещата ролка и самия и ролер. Ползвах го само на плувка и съм бил малък, колко да съм я амортизирал... Така и не се оправи въпреки смяната на влакна отваряне и тнт. Да не говорим, че влакното навиваше неравномерно под формата на конус обърнат с широкото напред... Другият ми Cormoran който е микро модел GT с 4 лагера. Счупи му се пружината на обръщача по време на риболов. Иначе добре си бачкаше. Още стои. При едно смазване, когато отворих водещата ролка с изненада установих че въпреки упоменатите в конструкцията 4 лагера ролерът не е лагерован... Това и многото недобри отзиви във форумите ме накара да се откажа от макарите им...
........................................................
Мишка, те вече са им се строшили и са ги забравили тези лебедки, дето ги коментираха преди 6 години бе! :smt102 :D
:drinkers:
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”