Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Препоръчайте ми евтин спининг
Модератор: sapuna
Препоръчайте ми евтин спининг
Около 60-70лв.
1.8 - 2.10 метра
Акция като за блесни единички и двойки (3-5гр.) , както и воблери джигове, цикадки и подобни, но все от 3 до 10гр.
Препоръчайте ми нещо пробвано, защото вече тотално са обърках.
1.8 - 2.10 метра
Акция като за блесни единички и двойки (3-5гр.) , както и воблери джигове, цикадки и подобни, но все от 3 до 10гр.
Препоръчайте ми нещо пробвано, защото вече тотално са обърках.
Re: Препоръчайте ми евтин спининг
Rico Marina 2,40 - 2,70 - 3,00m акция 15lb - 60гр, долната граница незнам на колко отговаря но блесни на Meps 00 изхвърля на задоволителните 20-25м, тествана на река Огоста, воблери 2,5гр до 3гр трябва по силен замах но ката цена и качество предпочитам нея. Цената и е 35лв. по нашите магазини, в Илиянци може да е и по евтина. Кефали по 0,700 - 0,800гр без проблеми изважда при бряг отвесен до 1,00м без кеп, има параболична структора. Най-добре се балансира с макари 300 - 400 зависи от марката. Междо другото са някакво Китайско менте но за цена и качество на тоя етап нямат равни.
-
- и господ не е толокова добър
Мавър 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ето от такива изказвания патят хората ... Нестига,че си се ....ал ами и човека искаш да подведеш. С тая сопа 15либри-60 грама ..?? - "Къде отиваш ти.." Боцни я сред доматите или .. по-добре я приспособи за сомски риболовniksan008 написа:Rico Marina 2,40 - 2,70 - 3,00m акция 15lb - 60гр, долната граница незнам на колко отговаря но блесни на Meps 00 изхвърля на задоволителните 20-25м, тествана на река Огоста, воблери 2,5гр до 3гр трябва по силен замах но ката цена и качество предпочитам нея. Цената и е 35лв. по нашите магазини, в Илиянци може да е и по евтина. Кефали по 0,700 - 0,800гр без проблеми изважда при бряг отвесен до 1,00м без кеп, има параболична структора. Най-добре се балансира с макари 300 - 400 зависи от марката. Междо другото са някакво Китайско менте но за цена и качество на тоя етап нямат равни.

Иначе колега, Гарван, има един човек,който си е отделил доста от свободното време да направи тестове и да "смели" на хората маТриала в една голяяма тема

Аз нямам много пръчки като другите , мога да ти препоръчам няколо които съм тръскал,но преди това ще ти кажа само,че за 70лв няма да намериш Пръчката

Успех !

-
- разбира нещата
Що бе колега за 70лв свят-пръчки има и нови и втора ръка тук във форума. Засилваш го на 200лв прът и после ако не му хареса тоя риболов за друг никакав не става. Виж темите на Сестрата там тои е описал много подробно няколко пръта се в тоя ценови диапазон от 60 до 90лв.
Прекалено е 200лв. за сопичка, за човек които не е наясно с този риболов...
Аз имам една стара (около 25 годишна) стъклопластова 1,6м. с бавна и неопределена акция (нищо не пише на нея, но вероятно е нещо като 5-15). Само трябва да и сменя водачите и мога да вържа един сезон...
Гледах Maver Stralis Ultra Top 3-15gr. 2.10m, но ми се струва, долната граница 3гр. са реално 5-6гр. Може да греша де... нямам претенции да съм познавач.
Вероятно и 1.8m. ме устройва... Чудя се и на Berkley Cherrywood 1.80 m, 4-16 gr., но не знам дали тези 4 гр. не са реално повече, а и мисля че е с дълга дръжка, с което не знам дали не става прекалено къса работната дължина.
Аз имам една стара (около 25 годишна) стъклопластова 1,6м. с бавна и неопределена акция (нищо не пише на нея, но вероятно е нещо като 5-15). Само трябва да и сменя водачите и мога да вържа един сезон...
Гледах Maver Stralis Ultra Top 3-15gr. 2.10m, но ми се струва, долната граница 3гр. са реално 5-6гр. Може да греша де... нямам претенции да съм познавач.
Вероятно и 1.8m. ме устройва... Чудя се и на Berkley Cherrywood 1.80 m, 4-16 gr., но не знам дали тези 4 гр. не са реално повече, а и мисля че е с дълга дръжка, с което не знам дали не става прекалено къса работната дължина.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не го засилвам ! Просто изразявам мойто мнение по въпроса. И все още държа на него. И не са 200лв а 140
Вземи 2 сопи по 70 лв да разбереш след време,че не са баш-баш. Пипни тоя Премиер , направи един излет да омажеш гащите от кеф и тогава ще разбереш,че си се минал с тия 2 пръчки по 70лв ( колкото и добри да са). Аз така първо си взех Корморан , после взех една Спро, Лазер,Колмик и тн ... Ама Кроа-то е в пъти по финна и добра от най-високия клас на Корморана например ( колегата Влади го има в УЛ вариант 190-на лв каза,че го е взел.)
Лови си още време със старата пръчка, събери парици и като решиш,че спининга ти харесва си вземи една хубава пръчка
Щом имаш пръчка 5-15 , защо ти е Berkley Cherrywood 4-16 gr ? Инак Черито е добър избор за момента и е на добри пари
Пак казвам , виж на Павката темата и като си избереш марка и модел иди и я виж на място
П.с. Абе Марко , и тия ли станаха кожудери ! Само вдигат цените !
В Ю-Ес-Ей хората по празниците правят 3-50-70% офф , тия наще правят толкова ама надценка !

Лови си още време със старата пръчка, събери парици и като решиш,че спининга ти харесва си вземи една хубава пръчка

Щом имаш пръчка 5-15 , защо ти е Berkley Cherrywood 4-16 gr ? Инак Черито е добър избор за момента и е на добри пари

Пак казвам , виж на Павката темата и като си избереш марка и модел иди и я виж на място

П.с. Абе Марко , и тия ли станаха кожудери ! Само вдигат цените !

-
- и господ не е толокова добър
Някой хора изпитват удоволствие от самия риболов, от ваденето на риба, от самия такъм, не от марката.Една въдица ако отговаря на твоите изисквания, то тя е твоята.Това, че имало по- скъпи и на известни марки, те са за хора маняци. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:

С плътен връх е.Лека и пъргава.Имам на 2,70 и ми върши чудесна работа за малките блеснички.Не знам обаче дали има на 2,10м!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2062
Това ти е пръчката. Дължина 2,10. Завишена е акцията доста.
Аз си взех такава за много редките случай когато ловя кефали на спининг. Върши си работата перфектно и е лекичка. Преди това ползвах (и все още имам) 3 други евтиниики до 100 лева, но не ми допадаха.
Относно постоянното хвалене на Кроа. Да всички знаем, че това е най-доброто. Но не мисля, че за всички е важно да ловим с такава въдица за да омазваме гащите от кеф.
Примерно лятото отивам на Янтра да си ловя риби на болонеза, обаче кълват безбройни уклей. Прибирам болото вадя Евтината спинарка(с която уж няма кеф), хващам си 100-тина кефала + 3-4 распера бонус и си се размазвам от кеф. За мен кефа е от количеството уловена риба, а не от цената или вида на такъма. Троша, сменям и купувам такъми постоянно. Вземам нов само когато ситуацията го изисква за да хващам повече риба.
рибата си я връщам с изключение на някой сом и бяла. Другите ме мързи да ги чистя
Това ти е пръчката. Дължина 2,10. Завишена е акцията доста.
Аз си взех такава за много редките случай когато ловя кефали на спининг. Върши си работата перфектно и е лекичка. Преди това ползвах (и все още имам) 3 други евтиниики до 100 лева, но не ми допадаха.
Относно постоянното хвалене на Кроа. Да всички знаем, че това е най-доброто. Но не мисля, че за всички е важно да ловим с такава въдица за да омазваме гащите от кеф.
Примерно лятото отивам на Янтра да си ловя риби на болонеза, обаче кълват безбройни уклей. Прибирам болото вадя Евтината спинарка(с която уж няма кеф), хващам си 100-тина кефала + 3-4 распера бонус и си се размазвам от кеф. За мен кефа е от количеството уловена риба, а не от цената или вида на такъма. Троша, сменям и купувам такъми постоянно. Вземам нов само когато ситуацията го изисква за да хващам повече риба.
рибата си я връщам с изключение на някой сом и бяла. Другите ме мързи да ги чистя

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
При мен е обратнотоIvak написа:За мен кефа е от количеството уловена риба, а не от цената или вида на такъма. wink:

Но съм съгласен с вас,че не трябва да се робува на една марка !
- J.P.
- научил се да хвърля
Аз бих препоръчал ето това:
http://www.bent-fishing.com/hexane-product-206
Аз ползвам тази,която се води UL и съм сключително доволен от съотношението цена-качество.Според мен не е точно UL, а по-скоро в границите които търси колегата.Пръчлето тежи 105 гр и й трябва лекичко макаре.Лека и доста приятна за риболов.Пък и с рибета се справя....
Е,стига да можеш да преживееш факта,че не е Кроа...
http://www.bent-fishing.com/hexane-product-206
Аз ползвам тази,която се води UL и съм сключително доволен от съотношението цена-качество.Според мен не е точно UL, а по-скоро в границите които търси колегата.Пръчлето тежи 105 гр и й трябва лекичко макаре.Лека и доста приятна за риболов.Пък и с рибета се справя....
Е,стига да можеш да преживееш факта,че не е Кроа...

мужчины не собаки - на кости не бросаются
"......Пийни ракия, хапни от кюфтетата(яденето на плодове води до сношение с друг мъж)...."
"......Пийни ракия, хапни от кюфтетата(яденето на плодове води до сношение с друг мъж)...."
Страхотно пръчле е серт-чето, за тея никакви пари които струва, със сигурност ще е доволен колегата, сметам!
Мен лично много приятно ме изненада , когато си играх с него на рЯката!
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич

За кое става въпрос?Jechev написа:Страхотно пръчле е серт-чето, за тея никакви пари които струва, със сигурност ще е доволен колегата, сметам!
Имах предвид модела "хексен" на серт, пръчката от линка на този гражданин с татуЛировките и дълбокомисления поглед, изписан с инициали J.P.!Raven написа:За кое става въпрос?Jechev написа:Страхотно пръчле е серт-чето, за тея никакви пари които струва, със сигурност ще е доволен колегата, сметам!
Колега Raven, метни се до "Краставицата" и онова ниисчкото момче, известно като Локал(в медиите е познат и, като Краси), мисля че много ще ти помогне и насочи...така де, не купувй нищо, преди да си го сложиш в ръка, както писаха колеги!

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Джоко Росич