Къде се намирам:
Къмпингуване
Палатка и Каравана
naRiba.com

Форум

помощ за двуместна военна палатка
Модератор: Ачо ♣
-
- научил се да хвърля
помощ за двуместна военна палатка
Колеги видях че има тема за военна палатка но моята е друга.
Днес братовчет ми ми подари една военна палатка проснах я на земята но неможах да измисля ка се разпъва.
Палатката се състои /поне тази при мен/ от брезент /палатката/ 2 разглобяеми колчета дълги около метър метър и 20 които се разглобяват на 5 части.Има някакво въже и метални колчета за въжетата или клинове незнам как се наричат.
Ако знае някой как се разпъва да помогне и дали всичко необходимо е в комплекта защото се съмнявам че липсва нещо.
Днес братовчет ми ми подари една военна палатка проснах я на земята но неможах да измисля ка се разпъва.
Палатката се състои /поне тази при мен/ от брезент /палатката/ 2 разглобяеми колчета дълги около метър метър и 20 които се разглобяват на 5 части.Има някакво въже и метални колчета за въжетата или клинове незнам как се наричат.
Ако знае някой как се разпъва да помогне и дали всичко необходимо е в комплекта защото се съмнявам че липсва нещо.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: помощ за двуместна военна палатка
По това което казваш е малка,тип хималайка .Имаше подобни в казармата ,ама вчера ли беше
Интересно тези 20 колчета дето се разглобяват на 5 части ,колко дълги стават като се сглобят?Най-добре дай една снимка и някой ще помогне 

Всичко може,но не всеки го можe.

- valeri
- разбира нещата
Stef_Master написа:Колеги видях че има тема за военна палатка но моята е друга.
Двете колчета се забиват отпред и отзат по дължина на палатката от вътрешната страна.След това с въжетата и другите колчета ( по- късите )се изпъва от външната страна ,така че да се спъват тези ,който минават покрай палатката

-
- научил се да хвърля
Ще се опитам да ти бъда полезен на времето и аз разполагах с такава. Първо разпъваш палатката на земята като се съобразяваш къде искаш да тие входа. След това забиваш малките колчета на отворите на дъното на палатката като същото(дъното) трябва да бъде изпънато.Накрая влизаш вътре като поставяш големите колчета и ги застопоряваш от вън с въженцата.Дано да съ ти бил полезен.
-
- научил се да хвърля
Да колега горе долу разбрах вече за какво става въпро за което благодаря.НО като гледах отстрани на дъното няма никакви отвори за малките колчета за да се задържи изпънато.Ей това ме озадъчи най вече.
Може би трябва да направя?Знам ли!
В момента не мога да показа снимки но като направя ще пусна да видите за ко става въпрос.
Може би трябва да направя?Знам ли!
В момента не мога да показа снимки но като направя ще пусна да видите за ко става въпрос.
-
- научил се да хвърля
Колега ако няма отвори трябва тогава да има от външната страна нещо като уши за малките колчета .Успех