помощ за двуместна военна палатка

Избор на палатка и нейното разполагане на избраното място.

Модератор: Ачо ♣

Публикувай отговор
Stef_Master
научил се да хвърля
научил се да хвърля

помощ за двуместна военна палатка

Мнение от Stef_Master »

Колеги видях че има тема за военна палатка но моята е друга.
Днес братовчет ми ми подари една военна палатка проснах я на земята но неможах да измисля ка се разпъва.
Палатката се състои /поне тази при мен/ от брезент /палатката/ 2 разглобяеми колчета дълги около метър метър и 20 които се разглобяват на 5 части.Има някакво въже и метални колчета за въжетата или клинове незнам как се наричат.
Ако знае някой как се разпъва да помогне и дали всичко необходимо е в комплекта защото се съмнявам че липсва нещо.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: помощ за двуместна военна палатка

Мнение от MITKO70 »

По това което казваш е малка,тип хималайка .Имаше подобни в казармата ,ама вчера ли беше :D Интересно тези 20 колчета дето се разглобяват на 5 части ,колко дълги стават като се сглобят?Най-добре дай една снимка и някой ще помогне :wink:
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

Stef_Master написа:Колеги видях че има тема за военна палатка но моята е друга.
Днес братовчет ми ми подари една военна палатка проснах я на земята но неможах да измисля ка се разпъва.
Палатката се състои /поне тази при мен/ от брезент /палатката/ 2 разглобяеми колчета дълги около метър метър и 20 които се разглобяват на 5 части.Има някакво въже и метални колчета за въжетата или клинове незнам как се наричат.
Ако знае някой как се разпъва да помогне и дали всичко необходимо е в комплекта защото се съмнявам че липсва нещо.

Двете колчета се забиват отпред и отзат по дължина на палатката от вътрешната страна.След това с въжетата и другите колчета ( по- късите )се изпъва от външната страна ,така че да се спъват тези ,който минават покрай палатката :twisted:
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Мишо69
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишо69 »

Ще се опитам да ти бъда полезен на времето и аз разполагах с такава. Първо разпъваш палатката на земята като се съобразяваш къде искаш да тие входа. След това забиваш малките колчета на отворите на дъното на палатката като същото(дъното) трябва да бъде изпънато.Накрая влизаш вътре като поставяш големите колчета и ги застопоряваш от вън с въженцата.Дано да съ ти бил полезен.
Stef_Master
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Stef_Master »

Да колега горе долу разбрах вече за какво става въпро за което благодаря.НО като гледах отстрани на дъното няма никакви отвори за малките колчета за да се задържи изпънато.Ей това ме озадъчи най вече.
Може би трябва да направя?Знам ли!
В момента не мога да показа снимки но като направя ще пусна да видите за ко става въпрос.
Мишо69
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишо69 »

Колега ако няма отвори трябва тогава да има от външната страна нещо като уши за малките колчета .Успех :smt023 :smt023 :smt023
Публикувай отговор

Обратно към “Палатка и Каравана”