Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Хубава река с хора които не я заслужават
-
- научил се да хвърля
Хубава река с хора които не я заслужават
За празниците се прибрах до Плевен за няколко дена, та си викам ще е грехота да не посетя реката която ми е най на сърце и за която никой нищо не пише, а когато отидеш на нея все има народ, сиреч, река Вит. Като гледам то плевенчани не сме много по писането та си викам да драсна някой ред да отсрамя част от плевенските рибари. Та стига само сме консумирали и изтипосвали постове от рода на
Та по същество, бях решил да потърся скобара и морунажа около Циментовия завод ,

като предварително се бях заредил с вардевас, кус-кус, троха, 600 гр. бял, 200 гр. пинки, жъладов червей и сланина. От вечерта си приготвих захранката / 2.5 кг. мондиал-фидер, 1 кг. промикс-река и 1 пакет глина на неса/, като на реката прибавих 200 гр. бял и много трошки. Както е казал поета “де да знам на тая риба какво ще и се яде”. На реката отидох към 09.30 ч. , захраних с три топки като портокал и малко червен кус-кус, и почнах да изтичам с плувка 1 гр., и на 10-15 мин. хвърлях по една малка топка. Така за около два часа риболов нямах никаква индикация за рибешко присъствие. Събрах си багажа, натоварих го в колата и отидох да погледна какво ловят колегите които се намирах на 200-300 м. под мене. Половината от тях си ловяха на стръв, а другата половина на помпене и на тармък, като закачаха рибите само за гъза, / а същите бяха с размера на уклей колкото кутрето ми/.
Относно бракониерите, то тука от 10 човека поне 6 са тармъкчии, бомбаджии, мрежари и други такива гадове.

Та се разкарах от там и отидох под моста на с. Божурица.

И пак много народ, но всички си ловяха на естествена стръв. След кратък разговор с един местен се отказах да хвърлям за скобар /било му рано/. Паркирах се на едно малко островче, метнах малко захранка и бял и почна едно скубане на едър мутирал уклей с 4 м. директен, основно 0.10, плувка на колмик с носимост 4*18 мисля /0.25-0.30 гр./, повод 0.08 с кука №18 в последствие №16.

Като почнеше на намаляват кълванетата хвърлях по малко бял и всичко си идваше на мястото.

Краен резултат 145 бр.
Утре па ще отида на реката да търся скобара барем да хвана поне един, и не държа да е ВОДАЧО
kluna_ написа:Само спамери и мъртви души в тоя форум от Плевен. Стоят и чакат някой да каже нещо и после хоп всички там да ловят - да ама не ....... ще се хванат за.....
NITro`bE написа:На Вит-а има само парашутисти....![]()
![]()
Та по същество, бях решил да потърся скобара и морунажа около Циментовия завод ,

като предварително се бях заредил с вардевас, кус-кус, троха, 600 гр. бял, 200 гр. пинки, жъладов червей и сланина. От вечерта си приготвих захранката / 2.5 кг. мондиал-фидер, 1 кг. промикс-река и 1 пакет глина на неса/, като на реката прибавих 200 гр. бял и много трошки. Както е казал поета “де да знам на тая риба какво ще и се яде”. На реката отидох към 09.30 ч. , захраних с три топки като портокал и малко червен кус-кус, и почнах да изтичам с плувка 1 гр., и на 10-15 мин. хвърлях по една малка топка. Така за около два часа риболов нямах никаква индикация за рибешко присъствие. Събрах си багажа, натоварих го в колата и отидох да погледна какво ловят колегите които се намирах на 200-300 м. под мене. Половината от тях си ловяха на стръв, а другата половина на помпене и на тармък, като закачаха рибите само за гъза, / а същите бяха с размера на уклей колкото кутрето ми/.
Относно бракониерите, то тука от 10 човека поне 6 са тармъкчии, бомбаджии, мрежари и други такива гадове.

Та се разкарах от там и отидох под моста на с. Божурица.

И пак много народ, но всички си ловяха на естествена стръв. След кратък разговор с един местен се отказах да хвърлям за скобар /било му рано/. Паркирах се на едно малко островче, метнах малко захранка и бял и почна едно скубане на едър мутирал уклей с 4 м. директен, основно 0.10, плувка на колмик с носимост 4*18 мисля /0.25-0.30 гр./, повод 0.08 с кука №18 в последствие №16.

Като почнеше на намаляват кълванетата хвърлях по малко бял и всичко си идваше на мястото.

Краен резултат 145 бр.
Утре па ще отида на реката да търся скобара барем да хвана поне един, и не държа да е ВОДАЧО

Последно промяна от kvkz на Пон Дек 28, 2009 5:44 pm, променено общо 1 път.
От риба се връщам на риба ми се ходи.
Re: Хубава река с хора които е я заслужават
Добър уклей
А относно скубара ,ако си засичал корморани -търси го в населените места и под мостовете
Иначе хич не му е рано

А относно скубара ,ако си засичал корморани -търси го в населените места и под мостовете

Иначе хич не му е рано

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- учете се от него
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:

Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ние се чудим къде се скри,а той къде бил.Браво ,Жоре!Уклей ,уклей ама риба 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- bigfish133
- ще става разбирач
Ухаааа , що мезе си наскубал ... Браво !!! Успех и утре !
- borislav58
- сериозен играч
Браво .Много бира трябва да се пие. 

Всичко заебавам и за риба заминавам!
-
- научил се да хвърля
То тука кормораните са с въдица с по пет куки тройки, а и са нахални все в населените места се въртят.bkd написа:Добър уклей![]()
А относно скубара ,ако си засичал корморани -търси го в населените места и под мостовете![]()
![]()
Иначе хич не му е рано

От риба се връщам на риба ми се ходи.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Хубава река с хора които не я заслужават
Яко скубане е станало 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- и господ не е толокова добър
Хубав репортаж 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата
бравоborislav58 написа:Браво .Много бира трябва да се пие.

БАЙ-100-ЯН
- slayder
- ще става разбирач
Супер уклей!Пожелавам ти на Марица толкова бройки алай да хванеш! 

Дава ли? И дава и взема.
Страхотен улов, а за бракониерите
!

Спининг Клуб " АБИЧИ "

Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!