Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

р.Лесновска
Модератор: Paublo_Eskobar
р.Лесновска
Пуснах темата в "Информация за водоемите", но г-н Митев я закри, като ме препрати към линкове в които пише съвсем други работи или има инфо от лятото
...... и така колеги, в последния брой на някой от жълтите вестници, на рибарската страница пишеше за слука на кленове на р.Лесновска, между кв. Чепинци и Челопечене-София.Може ли някой да потвърди и да сподели опит от тази зима?? Благодаря!

Последно промяна от naskobo на Пон Яну 04, 2010 5:23 pm, променено общо 1 път.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Re: р.Леснова
Здравей адаш. Реката се казва Лесновска и се образува от реката след яз Огняново и някои притоци. Названието и идва най-вероятно от село Лесново, близо до което протича. Това е реката, която се влива в челопеченската баластриера и изтичайки от нея минава покрай Чепинци и Негован.naskobo написа:Пуснах темата в "Информация за водоемите", но г-н Митев я закри, като ме препрати към линкове в които пише съвсем други работи или има инфо от лятото![]()
...... и така колеги, в последния брой на някой от жълтите вестници, на рибарската страница пишеше за слука на кленове на р.Леснова, между кв. Чепинци и Челопечене-София.Може ли някой да потвърди и да сподели опит от тази зима?? Благодаря!
Според мен в момента в района, който си споменал има редки кленове в реката, но едва ли може да се разчита на някакъв риболов. Пролета от Челопеченската навлизат бабушки, кленове и костури и тогава става за риболов.
Поздрави и ЧНГ
-
- новобранец
Re: р.Лесновска
на реката се лови целогодишно.излизат прилични кленове,едра червеноперка и дори мряна(рядко)до нова година се ловеше доволно;само че вировете са малко а желаещи много, а заради дъждовете правиха корекция на коритото около баластриерата на Челопечене и доста кал изте4е.