Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Косъм на фидер
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- вече хвърля и на тежко
Косъм на фидер
Пускам тази тема защото от скоро забелязвам че риболова на косъм с фидер навлиза и в България а и не видях да има таква тема.При косъма на фидер могат да се ловят много различни риби-шаран,амур,бяла мряна,келен...Също така техниките и материалите от които се прави са много различни...За стръв могат да се използват кастери,пелети,протеинови топчета,царевица и др...Малко по късно ще кача и снимки какъв монтаж ползвам аз при риболова на шаран,клен и бяла мряна...
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Косъм на фидер
Аз монтаж на косъм ползвам основно при метод фидера и то главно със стръв царевица.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- вече хвърля и на тежко
Това лято пердаших шарани на косъм по платените.Кука по-голяма от номер 10 не съм ползвал.Ползвам на Дренан за косъм имат няколко серии с номера от 2 до 18.Монтажа най-простичък,с подвижна хранилка.На косъма закачам от 1 до 3 зърна царевица с големина спрямо куката.Слагал съм и пелети 6 мм като ги пробивам.Ползвам косъма само когато шарана кълве предпазливо.Ползвам също и силиконови пръстенчета за закачане на пелети и др.Има и един начин за закачане на бели червеи.
Above us only sky
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
На метод фидера куката не е ли забита в храната,ква е файдата от косъма.С косъм ловя единствено,когато ловя с PVA чорап пълен с гранули и пелети.Куката я забождам на самия чорап и като се разтвори стои заедно с гранулите ,косъма не е с царевица ,а с пелета или гранула.dunavski написа:Аз монтаж на косъм ползвам основно при метод фидера и то главно със стръв царевица.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тук нещо немога да те разбера к'во искаш да кажеш. Кукакта и да е забита в храната к'во от товаbutnik написа:На метод фидера куката не е ли забита в храната,ква е файдата от косъма.dunavski написа:Аз монтаж на косъм ползвам основно при метод фидера и то главно със стръв царевица.
Аз ползвам ето този монтаж със същата хранила на Дреннан само, че тука е дадена във вариант поп-ап със една изкувственна царевица.
И като цяло аз не виждам някакъв смисъл да се лови на косъм освен с метод фидер при лов на едри риби.

ето и едно клипче http://www.korda.co.uk/movies/?id=59
Последно промяна от dunavski на Вто Яну 05, 2010 10:54 am, променено общо 1 път.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Не че не може,но тая хранилка май си е за шаранджийски риболов с по-яките прътове,сигнализаторите и т.н. Не ми се струва удачна за фидер.Нищо че се нарича метод фидер хранилка.Но това разбирасе е мое лично мнение. Ето едно клипче на риболов с фидер -метод фидер на косъм.
http://www.youtube.com/watch?v=Sk7InIvFzWw
http://www.youtube.com/watch?v=Sk7InIvFzWw

-
- вече хвърля и на тежко
Тука си в грешка...Не знам дали знаеш но и с обикновена хранилка има добър ефект на косъм...След около 2-3 часа ще кача снимки как ловя кленове и бели мрени на косъм и да видиш че косъм не се ползва само при метод-фидер...а и на река с метод хранилка не е много удобно...ma3xa1993 написа:И като цяло аз не виждам някакъв смисъл да се лови на косъм освен с метод фидер при лов на едри риби.
Но все пак това е за река,иначе на затворени водоеми и аз ползвам винаги метод с косъм...
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Да се включа и аз в темата.Тъй,като е доста дълго за обяснение,ще ви покажа само готовата снимка :

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Това е монтажа,но с една много съществена грешка.Повода трябва да минава пред ухото на куката.eminem94 написа:Да се включа и аз в темата.Тъй,като е доста дълго за обяснение,ще ви покажа само готовата снимка :

-
- вече хвърля и на тежко
Сега ще ви покажа монтажите с които аз ловя бяла мряна и клен...Няма да се правя на много знаещ и ще кача снимки от списанията от които съм видял монтажите,а и така ще се разбре по добре...
Ето първо монтажа за бяла мряна.С точно този монтаж преди няколко месеца хванах доста бели мрени на р.Искър при Кунино...Тогава първо лових с обикновен монтаж и рибите бяха гол след гол но много дребни,след това сложих косъма и за цял ден хванах 5 риби но 2 от тях бяха по окло 2.300.Тогава ловях на пелети и кашкавал
.
Ето и снимките:

Ето сега и монтажа за клен...

Надявам се че съм бил полезен.Ще кача и моите монтажи за шаран...
Ето първо монтажа за бяла мряна.С точно този монтаж преди няколко месеца хванах доста бели мрени на р.Искър при Кунино...Тогава първо лових с обикновен монтаж и рибите бяха гол след гол но много дребни,след това сложих косъма и за цял ден хванах 5 риби но 2 от тях бяха по окло 2.300.Тогава ловях на пелети и кашкавал

Ето и снимките:

Ето сега и монтажа за клен...

Надявам се че съм бил полезен.Ще кача и моите монтажи за шаран...
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ползвам монтажа.Много е добър.Без вирбел.Само че усуквам няколко пъти клупчето като при асиметричния монтаж.ma3xa1993 написа:

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
На мен като ми кълве често няма ли да губя много като закачам на косъм кастери.Някой малко се поувлякъл,ама кой ли.И играеш си някакви минути да закачаш кастери на косъм хвърляш и тъкмо слагаш фидера на стойка и хоп удари-СЛЪНЧАК,айде пак закачаш пак хвърляш и пак и пак,,,,
Слагайте стръв на косъм само за по-едри риби,не се е....те и.....

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- вече хвърля и на тежко
Еми то затова като дава само слънчак вадиш 5-цата и пълниш живарника..Но това за по големи кленове е доста тактично.Лично аз още не съм го пробвал.А и ако постоянно вадиш некви дребосъци махаш косъма и директно на куката кастерите.butnik написа:На мен като ми кълве често няма ли да губя много като закачам на косъм кастери.Някой малко се поувлякъл,ама кой ли.И играеш си някакви минути да закачаш кастери на косъм хвърляш и тъкмо слагаш фидера на стойка и хоп удари-СЛЪНЧАК,айде пак закачаш пак хвърляш и пак и пак,,,,Слагайте стръв на косъм само за по-едри риби,не се е....те и.....
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Така е да.Аз имах впредвид само монтажа,а това с кастерите на косъм си е ненужно.