Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

с фидер на Струма през зимата
Модератор: Paublo_Eskobar
с фидер на Струма през зимата
Колеги,ако сега (януари,февруари) отида на Струма да ловя на фидер има ли шанс да се хване нещо(скобар,мряна...)?Има ли смисъл да се ходи?
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: с фидер на Струма през зимата
За мряна не знам, но за скобар имаш шанс, стига да си намериш по-спокойно място. Събота бях на Струма, на мостовете преди Симитли. Човек до човек, плувки отвсякъде. При тези обстоятелства фидера е немислим. 

Последно промяна от razor81 на Пон Яну 04, 2010 3:18 pm, променено общо 1 път.
The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be…unnatural 

Това е едно страхотно местенце,за фидер и през зимата.

Намира се след ханчетата посока Кресна.На 2км.в ляво има табела за с.Ушава или Ущава,не си спомням точно.Накрая на каменният мост,се спускаш в дясно.И на 500м. е мястото.

Намира се след ханчетата посока Кресна.На 2км.в ляво има табела за с.Ушава или Ущава,не си спомням точно.Накрая на каменният мост,се спускаш в дясно.И на 500м. е мястото.

-
- кандидат преподавател
Намери си подходящо местенце, забъркай ароматна манджа и опитай! Нищо не ти пречи, докъто чакаш да пробваш и на плувка
Върл Shimano фен!
А за стръв на бял червей ли ги ловят?
-
- фен клуб-скобар
Лично мое мниние е ,че няма смисъл.
-
- сериозен играч
saksi написа:Лично мое мниние е ,че няма смисъл.
И за съм пробвал няколко пъти,без особени резултати,по 2-3 риби максимум съм хващал.

- Бисо
- сериозен играч
Мряната/черната/ през зимата не е активна,а скобара е групиран на определени места,обкръжени от тройкаджий.Там дори и на плувка е почти невъзможно да се лови,а с фидер е направо немислимо.....Виж лятото е друга баница 

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Тя зимата вече тръгна да си ходи
Колегата трябва да търси тактика за пролетта. 

Above us only sky
-
- новобранец
Аз ходя по4ти всяка седмица на Струма посока Благоевград,но главно през лятото. През зимата Мряната си е легнала,а скобара се групира по далбоките вирове и е обкражен от троикаджии и по4ти няма никакав смисал да пробва6 на фидер,поне моя успех е бил минимален.Друг е вапроса през лятото,тогава калве много добре мряната,а ако има някои и да ти покаже местата успеха ти е сигурен. Аз ходя главно на едно определено място от на4алото на 2009(преди това об6то взето на всякаде по реката ходех) и буквално нямам риболов под 70ина мрени,а там никои друг не лови на фидер.Из4акаи до на4алото на Април и опитаи.Успех